Krzysiekcalibra Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Witam mam taki problem z hamulcami przy większych prędkościach np.120 jak zaczynam lekko hamować to w czasie hamowania po chwili raz podbija mi wyżej pedał hamulca i przy tym hamulec staje się jak by 2x mocniejszy jest to dość niebezpieczne bo przy prędkościach rzędu 200km/h takie hamowanie może być ryzykowne, tarcze i klocki wymieniłem, płyn hamulcowy, pierścienie abs , czujniki abs wyczyszczone więc nie wiem co dale mogę zrobić czy muszę wymienić pompę abs razem z esp?? czy wystarczy sam sterownik abs lub esp?? nie wiem czy pompa abs jest razem z esp czy można osobno wymienić pompę abs lub esp czy to jest jako jedność ?? ---------- Post dopisany 02-12-2012 at 14:54 ---------- Poprzedni post napisany 29-11-2012 at 12:10 ---------- nikt nie miał takiego przypadku ??
Krzysiekcalibra Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2012 to że są ostre to nie zmienia faktu że jest to niebezpieczne bo np przy 200km/h chcesz zahamować lekko a po chwili auto staje jak byś wciśnął pedał do podłogi
kicker Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 za***iście! swoja droga jazda 200km/h po PL drogach? chcesz kogoś zabić?
Krzysiekcalibra Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2012 nie jechałeś moim autem więc zapewniam cię że nie jest za***iście a 200km/h nie mówiłem że po polskich drogach
Dev Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 odepnij wtyczkę od ABS-u i sprawdz czy sie cos zmieniło jezeli jest to samo masz pompe hamulcową do wymiany
Krzysiekcalibra Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2012 a nie pomyślałem o tym a wyczkę od ABS'u masz na myśli tą szeroką co podpina pompę abs/esp ??
Dev Opublikowano 3 Grudnia 2012 Opublikowano 3 Grudnia 2012 tak, ale wyczepiaj ja przy wyłaczonym kluczyku tak samo zamontowanie
Rekomendowane odpowiedzi