Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki żarnik do xenona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Potrzebuje wymienić żarniki w moich xenonach bo jedna świeci jaśniej niż druga ale nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć.Dzwoniłem kiedyś do goście który się takimi rzeczami zajmuje i krzykną 200zl za żarnik.Nie wiem czy to dużo czy mało jak dla mnie dużo ale słyszałem że można kupić taniej orginal. Chciał bym zapytać na co mam zwrócić uwagę.Dziękuje z góry.Pozdrawiam

Opublikowano

Hej, żarnik jak się zużywa to zaczyna świecić na fioletowo, przyczyną słabszego świecenia może też być soczewka lub odbłyśnik w lampie, więc najlepiej przełóż żarniki miejscami będzie wiadomo co jest przyczyną, żarniki można kupić za około 150zł szt z pewnego źródła, niestety allegro jest zalane podróbami i trudno coś znaleźć prawego w dżungli ogłoszeń, czasem na forum można dostać w dobrej cenie...

:hi:

Opublikowano

Polecam XENARC COOL BLUE Intense D1S/ 35W PK32d-2 OSRAM. Jednak cena jednego żarnika to ok. 340zł. Ostatnio wymieniałem w moim A4 Avant 2004. Oryginalny Osram kosztuje w granicach 120 zł.

Opublikowano

Ja kupklem takie zwykle za 65zl szt. na allegro i swieca tak samo jak poprzednie Philipsy. Lepiej zainwestować w regenerację odblysnikow.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk