mati17451 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 witam przeczytałem wszystkie wiadomości i nie znalazłem odpowiedzi podczas skręcania w lewo gdy nadwozie się przechyli słychać metaliczny stuk z lewej przedniej strony i czuć tak jak by pod nogami kierowcy,wymienione tuleje wahaczy drążki kierownicze,końcówki ,łączniki stabilizatora,gumy stabilizatora.Na stacji diagnostycznej wszystko sztywne brak luzów amory po 77% równo z każdej strony szarpaki też nic wykazały a stuk jest,proszę o pomoc ---------- Post dopisany 01-12-2012 at 19:46 ---------- Poprzedni post napisany 30-11-2012 at 20:35 ---------- naprawione jeżeli może komuś to pomóc była poluzowana poduszka silnika lewa
mati17451 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2012 pod nakrętkę podłożyłem podkładkę i dokręciłem i nastała cisza
Pawel429 Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 jestem tu nowy i mam podobny objaw i nic nie mogę znaleźć. U mnie stuka najbardziej jak skręcam lekko w prawo a podczas jazdy na wprost stukanie troszkę ustępuje dodam ze te objawy są dopiero wyczuwalne na bruku proszę o pomoc
wesz82 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 jestem tu nowy i mam podobny objaw i nic nie mogę znaleźć. U mnie stuka najbardziej jak skręcam lekko w prawo a podczas jazdy na wprost stukanie troszkę ustępuje dodam ze te objawy są dopiero wyczuwalne na bruku proszę o pomoc Na trzepaki z samochodem powinno wykazać.
Pawel429 Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 bylem dwa razy na trzepakach i nie widzą żadnych luzów w zawieszeniu i na trzepakach nic nie puka
wesz82 Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Sprawdź magiel,czy nie ma luzów.Potem przeguby,skręć kołami prawie na maksa i rusz dynamiczniej,jak zazgrzyta to przegub.
dawid2300 Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 "DENERWUJĄCE" uje się nie kreskuje używajmy polskich znaków ale poprawnie ( popraw temat bo aż razi )
Pawel429 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 kolego a możesz mi jeszcze podpowiedzieć jak sprawdzić ten magiel?
wesz82 Opublikowano 21 Marca 2013 Opublikowano 21 Marca 2013 Słuchaj magiel stuka tak jak wybite końcówki drążków lub same drążki. Jak auto pływa ci po drodze to jest objawem walniętego magla. Na postoju w odpalonym aucie jak poruszasz dynamicznie kierownicą raz w jedną stone raz w druga i usłyszysz metaliczny stukot to też MOŻE być magiel. Ogólnie wpisz w gogle objawy maglownicy i dowiesz się wiecej:wink:
Rekomendowane odpowiedzi