dud Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 WItam Mam problem z kontrolką hamulca ręcznego[kółeczko z literką P w środku (P) ]..otuż pali się non stop po odpaleniu silnika, ręczny działa normalnie. Oprócz tego pali mi sie kontrolka informująca o wymianie klocków, czy to może być jakoś ze sobą powiązane?. Czy może czujnik ręcznego padł albo coś?
pre_pl Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Oprócz tego pali mi sie kontrolka informująca o wymianie klocków a wymieniłeś je ?
dud Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2008 klocków jeszcze nie wymieniałem....mam zamiar to robić w tym tygodniu może, ale zaglądałem do koła i klocki wcale nie wyglądaja na zdarte, według mnie są jeszcze dobre, ale pewnie i tak wymienię dla świętego spokoju.
radekgrabo Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 sprawdz sobie kolego stan płynu hamulcowego moze jest go przy mało
dud Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2008 płyn hamulcowy jest, ale chciałem wymieniać klocki i okazało się że stare klocki są ok ale mają pourywane przewody do czujników, znaczy sie urwana jest kostka łącząca klocki z przewodem, mam pytanie , czy w tylnych kołach także są czujniki???????? Bo z przodu już po podłączałem, ale kontrolka dalej wyskakuje
pre_pl Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 z tyłu w a4 nie ma, pewno uszkodzone dalej coś jest, może zabrudzone ? Często tak niestety jest jak się już pomajstruje przy tym...
dud Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2008 a czy da sie jakoś wyłączyć tą kontrolkę od klocków. TO dość denerwujące gdy cały czas przy przekręcaniu kluczyka zapala sie kontrolka i 1 sygnał m dźwiękowy I czy jest możliwe żeby padł czujnik od zbiornika płynu hamulcowego?? i jescze jedno pytanie, czy te czujniki działają na zasadzie przepływu prądu przez obwód tz, jeżeli obwód jest zamknięty to nic sie nie dzieje a jeżeli przerwany (np: zdarte klocki) to uruchamia kontrolke?
Rekomendowane odpowiedzi