Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

mrugający xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z mrugającym xenonem, jest to tylko jedna, prawa lampa, nie widać niebieskawej barwy, która mogłaby sygnalizować wypalanie się żarówki, z lewej strony wszystko ok.

Mruganie występuje zarówno podczas jazdy, jak i na postoju, zauważyłem, że jak żarówka poświeci jakieś 5 minut to praktycznie przestaje mrugać i jest ok.

Przekopałem pół tego podforum i nie znalazłem odpowiedzi na ten problem

Macie jakieś pomysły co to może być, bo nie chcę się niepotrzebnie w koszty ładować???

Pozdr

Opublikowano
Witam,

mam problem z mrugającym xenonem, jest to tylko jedna, prawa lampa, nie widać niebieskawej barwy, która mogłaby sygnalizować wypalanie się żarówki, z lewej strony wszystko ok.

Mruganie występuje zarówno podczas jazdy, jak i na postoju, zauważyłem, że jak żarówka poświeci jakieś 5 minut to praktycznie przestaje mrugać i jest ok.

Przekopałem pół tego podforum i nie znalazłem odpowiedzi na ten problem

Macie jakieś pomysły co to może być, bo nie chcę się niepotrzebnie w koszty ładować???

Pozdr

Zamień żarniki z lampy do lampy i będziesz wiedział czy dalej bedzie mrugać ten jeśli tak to żarnik się kończy , a jeśli będzie mrugał inny zarnik w tej lampie to raczej przetwornica

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, właśnie tak to w weekend sprawdzę, mam nadzieję, że to nie przetwornica, bo podobno jest bardzo droga..

Opublikowano

Miałem takie same objawy , tylko od strony kierowcy / gorsze dojście/ . Najpierw kupiłem żarówkę i wsadziłem nową. Mruganie ustało.

Opublikowano

Przerabiałem to tydzień temu najpierw zamień żarniki z lampy do lampy bo szkoda wydawać kasy jak to będzie przetwornica .Wiem z własnego przypadku, że wymiana jednego żarnika to lipa u mnie nowy dawał o wiele lepsze światło, więc wymieniłem dwa a to koszt ok 300 zł. Troszke zamotania z wymianą ale odsuwanie zbiornika od wspomagania i filtra z prawej strony zdają egzamin, na pewno jest lepsze dojście do lamp.

Opublikowano

pewnie żarnik się konczy lub przetwornica jeżeli żarnik to musisz wymienić dwa odrazu.

Opublikowano

mialem to samo i pomogla wymiana zarnika, i jak nie chce nie musi kupowac 2 ja wymienilem 1 i nie ma roznicy w swiatlach ,

Opublikowano
  • Autor

Nie miałem czasu w ten weekend sprawdzić zamiany tych żarników, ale jak to zrobię i uporam się z problemem to dam Wam znać o rozwiązaniu

Pozdr

Opublikowano

Najpierw zamień żarniki stronami. Jeśli nie pomoże - przetwornica. Przerabiałem to przez kilka miesięcy. Skończyło się na wymianie palników (niby philipsów, w rzeczywistości chińczyków) i wymianie przetwornicy na nową. Problem ustąpił. Prawdopodobna przyczyna - chińskie palniki. Polecam ten filmik (zresztą inne też):

Kupiłem u tego gościa palniki i przetwornicę. Swoje palniki rozebrałem i okazały się chińskimi podróbkami...

Opublikowano

a mi tak miga już 3 rok zauważyłem ze jak sie nagrzeje to mruganie ustaje