wampir Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Witajcie. Czy jest ktos kto potrafi jednoznie stwirdzic, ze do mojego auta podejdzie poniższe sprzeglo? Kupilem je bardzo okazyjnie i chcialbym wzmocnic w nim docisk. Z racji braku czasu chcialbym wyslac je na wzmocnienie już teraz bez wyciągania starego z auta. Jest jednak pewne ryzyko ze sie pomylilem bo jak dzwonie do roznych sklepow to podaja mi rozne numery. LUK Nr. Katalogowy: 623 1157 00 NUMERY OE: AUDI 028 198 141 CX Tak wygląda: Czy to co kupilem bedzie pasowalo do AMB? Moge to wysylac w ciemno do wzmocnienia docisku?
wampir Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 Moglbys jeszcze zrobic zrzut ekranu z tego okna, ale przewin je do gory aby byly widoczne inne(wszystkie) tarcze sprzegla ---------- Post dopisany at 13:49 ---------- Poprzedni post napisany at 12:17 ---------- Na jednej stronie znalazłem, ze ten opis pasuje do poniższych aut: Clutch Kit LuK RepSet Audi, VW from LuK - 623 1157 00 W sklad setu wchodzi: 1 x Clutch Pressure Plate for Audi, Faw-audi, Seat, VW Part Number: 123 0428 10 1 x Clutch Disc for Audi, Faw-audi, VW Part Number: 323 0645 10 Zgadza sie z numerami na moich czesciach Vehicle list: Model 1.8 T quattro kW 120, 125, 140 HP 163, 170, 190 cc Engine Code BFB, AMB, BEX Czyli to co mam u mnie w moim AMB pasuje też do wersji 190KM BEX. To moze nowe wytrzyma te 320Nm?
emilk89 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 gdzie będziesz wzmacniał docisk? jaki jest tego koszt? pytam bo też szykuje mi się wymiana
wampir Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 A ile masz u siebie Nm? Zmieniasz bo pada ze starosci czy tez podniosles moc/moment?
emilk89 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Pada ze starości. Mam serie BEX, ale pytam bo mam zamiar zrobić program i nie wiem czy przy wymianie sprzęgła nie wzmocnić go żeby dało radę
wampir Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 A ja właśnie szukam kogoś z bexem po sofcie z seryjnym sprzęglem bo jestem ciekawy czy wytrzyma :- EDIT: Póki co sprzęgło trzyma nawet przy 1.3 bara z dołu na potrzeb testów. Polecam
Rekomendowane odpowiedzi