nicko999 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam w tamtym roku wyciekał mi płyn hamulcowy z prawego tylnego kola niby z zacisku.Mechanik powiedział,ze jedynie regeneracja ale to nie zbyt oplacalne,że trzeba kupić nowy zacisk hamulcowy. Kolego mówi,że co ten mechanik mówi jak moze zacisk(żeliwny) mówi,ze kupuje sie jakieś zestaw naprawczy czy jakoś tak. Nie wiem co zrobić co drugi dzień 13zł na płyn dot 4 idzie.Czy da się to naprawić,żeby nie kupywać zacisku? dodam,ze teraz wycieka z lewego
MASATO Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 wyślij zaciski do kolegi z forum o nicku: devastation i on Ci je zregeneruje że będą jak nowe.
sebul Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Jestes rzeznik , ile wydales na ten plyn ? 3000 zl juz ?
Dev Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Witam w tamtym roku wyciekał mi płyn hamulcowy z prawego tylnego kola niby z zacisku.Mechanik powiedział,ze jedynie regeneracja ale to nie zbyt oplacalne,że trzeba kupić nowy zacisk hamulcowy.Kolego mówi,że co ten mechanik mówi jak moze zacisk(żeliwny) mówi,ze kupuje sie jakieś zestaw naprawczy czy jakoś tak. Nie wiem co zrobić co drugi dzień 13zł na płyn dot 4 idzie.Czy da się to naprawić,żeby nie kupywać zacisku? dodam,ze teraz wycieka z lewego cieknie oring na trzpieniu od recznego mozna zacisk zregenerowac albo kupic sprawny na jedno wychodzi
gumis855 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Ja mialem tak ze mi w koncu zablokowalo tloczek i musialem kupic nowy zacisk bo regeneracja juz nic nie dala. Wiec nie czekaj.
Rekomendowane odpowiedzi