Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Felgi RH ZW3 ranty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano

Sluchacje bo mam dylemat co robic z rantami , powykręcalem śróbki z każdego koła i teraz chce rozkleić ranty i za ciula nie chce zejsć . Znacie jakieś sposoby ciekawe na to ewntualnie później sklejenie ich??

Z góry dzieki za info

Opublikowano

podgrzej opalarką :wink: klej łatwiej puści ...

Opublikowano

gdzies w necie znalazlem..

''jak juz odkrecisz wszystkie śruby to drewniany klocek (klin) i młotek i ranty powinny zejsc

i pamietaj nigdy nie sklejej kół na klej, tylko na sylikon bo potem jak cos bedzie trzeba zorbic to ich nie rozkrecisz ''

Opublikowano

hmm no to lipa :P moze bo koles który je wczesniej malował to musial skleić bo jest czarny klej wlaniety jakis.... na silikon mi to nie wyglada.

Opublikowano

to lipa, wiec drucik i wycinasz jak szybe... :decayed:

Opublikowano

No jakos je rozkleimy. Jeszcze pytanie jaki silikon do tych kół później zeby je trzymaly no i np. jak to zakladac silikon i skrecac odrazu ???? i tak pokolei kazde koło?

Opublikowano

Jeżeli sylikon klejący to tylko ten do klejenia szyb. Klei nie tylko szyby, jak zaschnie można go malować (ten co miałem Wurtha można było malować) i jest dość twardy

Opublikowano

Eldorado to teraz doj**ałeś:facepalm: Ranty na klej do szyb i nigdy ich nie ściągnie:doh: Zwykły czarny sylikon starczy:wink:

24728368597795438500885.jpg

Opublikowano

No nie no klejem do szyb :P hehe to teraz chyba mi ktoś pokleił i walcze z tym... jak mi sie uda rozkleic to silikonem czarnym pewnie jak Szafa pisze cykne i bedzie po kłopocie.

Opublikowano

Zwykły silikon jakiś dobry, polecam lakme :)

Opublikowano

No opalarka coś pomaga dziś z jedna walczyłem i nawet poszło jak bede mial tylko wolne zabieram się za reszte..:] i jak już koła wróca z malowania bede zakładał ranty.