wjot1 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witam, Mam raczej banalne pytanie, a mianowicie dotyczące przednich świateł. Gdy przełączę na światła postojowe, to lewy reflektor świeci baardzo słabo (ale coś tam jednak świeci), natomiast prawy świeci o wiele mocniej - prawidłowo. Rozumiem, że mam w takim razie przednią lewą postojową uwaloną. Jak one są tam zbudowane, że jednak po ustawieniu na postojowe i tak coś tam świeci? Pytam, ponieważ nie wiem jakie konkretnie żarówki mam dokupić. Pozdrawiam
zychu Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 po prostu masz za słabą żarówkę w lewym reflektorze, np 4W albo 2W, zwykłe żarówki nie świecą słabiej gdy, np sie już kończą, przez cały czas świeci takim samym światłem, a potem sie poprostu pali
wjot1 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2012 Czyli nie ma możliwości, że coś jest źle podpięte itd.? Tylko po prostu słaba żarówka? Bo właśnie zdziwiło mnie to, że swięcą inaczej...
PyRaS Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 No i tu się mylisz, jak byś dał nówke sztuke i już żarówkę która swoje popracowała to była by róźnica
zychu Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 byłaby, ale nie taka zauważalna, wiadomo z czasem sie troche "przydymia" wg mnie jest dobrze podpięte, poprostu wymien obydwie żarówki na takie same W5W
PyRaS Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Żeby nie było że kwestionuję to że jedna słabsza od drugiej. Mam to samo zdanie co kolega zychu wymienić obie i po kłopocie. W poprzednim poście chodziło mi bardziej o jasność świecenia nowej do starej (znam po prostu ten przypadek z autopsji, wypalenie gazu i żarnika daje różnice)
Rekomendowane odpowiedzi