Krzysztof78 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Od czasu kiedy kupiłem auto świeci się kontrolka ABS-u. Komputer wykrył błędy na trzech czujnikach. Co dziwne doczytałem się w książce od AUDI, że w skrzynce z bezpiecznikami za ABS są odpowiedzialne aż trzy bezpieczniki. bezpiecznik nr 7 - Urządzenie przeciw blokujące ABS, bezpiecznik nr 16 - Sterownik ABS, bezpiecznik nr 41 Zespół hydrauliczny urządzenia ABS. Co ciekawe ja mam tylko włożony bezpiecznik nr 7(urządzenie przeciw blokujące ABS). Jak dla mnie oczywiste jest aby działał ABS muszą być wszystkie bezpieczniki nr 7,16 i 41. Tylko pytanie czy schemat skrzynki bezpiecznikowej , który znalazłem w książce jest taki sam dla wszystkich audi zawartych w roczniku 1994 - 2001? Proszę o pomoc z tymi bezpiecznikami. Może faktycznie jest to wina braku tych dwóch bezpieczników? A może skoro jest tylko jeden założony to tylko on odpowiada za system ABS? Dodam że mam Audi A4 z 1997 1,6 benzyniak.
Dev Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Przeciez masz problem z czujnikami a nie z bezpiecznikami
krzysieksc83 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 skoro masz problem z czujnikami to je wymień i bangla a jeśli chodzi o skrzynkę to w zależności od wyposażenia jest mniej bądź więcej bezpieczników:wink:
pioteros Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 w 97 roku była zmiana pompy i sterownika od absu, dlatego moze w autach starszych nie byc wszystkich trzech bezpiecznikow bo sposob dzialania ukladu moze byc inny
Rekomendowane odpowiedzi