jano04 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Witam mój problem polega na tym że podczas ruszania z okolic skrzyni biegów dochodzi takie 'tykanie' występuje to tylko na pierwszym biegu i nie ma rórznicy czy koła są skręcone czy prosto jak zapinam dwójke to przestaje.Dodam jeszcze że zanim te 'tykanie' się pojawiło pierwszy bieg był dosyć głośny.Słyszałem że morze to być wina przegubu wewnętrznego.Spotkaliście się z czymś takim?
bawół1 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Mi również padła skrzynia , problem był z pierwszym biegiem.Zaczęła głośno chodzi i pierwszy bieg wyskakiwał. Wymieniłem ją jakies 3 lata temu, a starą wciąż mam .
jano04 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2013 A ile Cię to kosztowało?Narazie jestem uborzszy o 5 stówek a problem nadal istnieje. Mechanior powymieniał przeguby zewnętrzne i wewnętrzne niby miało pomuc , a tu nic stukanie jak było tak jest. Dziwne bo wszystkie biebi wchodzą ładnie i lekko jedynka nie wyskakuje tylko te stukanie i to tylko na jedynce ,stuki są kakie jak przy zepsutym przegubie. Narazie nie znalazłem madrego rzeby stwierdził definitywnie co jest tego przyczyną.Nawet wójek GOOGLE nic nie pisze ---------- Post dopisany 27-01-2013 at 17:21 ---------- Poprzedni post napisany 20-12-2012 at 23:30 ---------- Problem rozwiązany.Winowajca był wyłamany ząbek na zębatce i jeszcze na jakimś wałku.Naprawa nieopłacalna, więc miejsce starej skrzyni zajęła druga.Teraz jest wszystko ok.
Rekomendowane odpowiedzi