Pab_lo Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Witam mam taki problem z tym radiem że odświetlenie klawiszy jest, jest także podświetlony display ale nic na nim się nie wyświetla. Na żadne klawisze nie reaguje. Nie włącza się przy włożeniu kluczyka oraz nie gaśnie przy wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka. wyłączyć idzie tylko przez to środkowe pokrętło od potencjometru który działała bez problemu. po pierwszej takiej przygodzie wyciąłem bezpiecznik od radia i jak go włożyłem to radio ożyło. Jednak po 3 dniach i kilku godz gdy to radio chodziło w trasie dziś radio padło na amen. Po przejechaniu 2 km kiedy radio chodziło było wyłączone na 1 godz i jak chciałem ponownie je włączyć gdy wracałem autem to już pojawił się tylko podświetlony display bez żadnych napisów i zero reakcji? radio miało wgrany na nowo program bo sie posypał ale po jakimś czasie znowu się zaczeło display się nie włączył wogóle radio martwe, przejechałem 30 km i jeszcze raz próbowałem włączyć pokrętłem i ozyło a wcześniej nie reagowało na włącz/ wyłącz żadnego podświetlenia displaya żadnej reakcji na którykolwiek przycisk. Panowie co to może być bo zastanawiam się czy nie wywalić tego radia z auta i sobie zaoszczędzić nerwów. Jak wiecie co go boli to piszcie:wink:
JanWstydliwy Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Myślę, że taniej będzie Ci kupić używkę. Te radia gdy działają są rewelacyjne ale gdy się zacznie w nich coś sypać to przeważnie "zimne luty" i wtedy dużo zależy czy elektronik trafi na usterkę od razu czy nie.
Pab_lo Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2012 dziś objawy znowu się pojawiły:facepalm: zastanawiam się czy włożyć tam nieoryginalne bo mam panasonika z czerwonym podświetlaniem czy kupić concerta, ale czy gra warta jest tego wszystkiego jak nie wiem czy ta używka znowu nie padnie:wallbash: ---------- Post dopisany at 13:50 ---------- Poprzedni post napisany at 09:55 ---------- szkoda zabawy i wydawania kasy na naprawy. Radio trafi jeszcze może do sprawdzenia czy wtyczki są ok i pod względem czy nie traci gdzieś plusa co idzie na radio bo ten od podświetlania przycisków działa bez problemu. Jak to nie pomoże radio leci na półkę albo na części bo potencjometr działał bez problemy, wyświetlacz też bez martwych punktów z kodem i książkami jeśli ktoś by potrzebował to pisać na PW po nowym roku będe wiedział już co stanie się z radiem.
jarek_ns Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Jak bedziesz szukał nowego to tylko panasonic. Jest wolny od wad.
mariuszsmietana Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Jak bedziesz szukał nowego to tylko panasonic. Jest wolny od wad. I znacznie drozszy
Rekomendowane odpowiedzi