zywczykz Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Panowie jak w temacie. A dokłądnie to tak: od czasu do czasu zanika mi moc mojej niuni np podczas wyprzedzania w pewnym momencie silnik stanie sie ocieżały tak jakby tutbawka przestała gwizdać jakiś czas temu działo mi się tak ale przez ostatnie poł roku był spokój, a teraz znów sie tak dzieje jak sie zrobi taki silnik mułowaty wystarczy go zgasic i odpalic ponownie i wszystko wraca do normy i wtedy silniczek pieknie przyspiesza:) na co mam zwrócic uwage bo zaczyna mnie to drażnić gdy na trasie (30 km) czasem musiałem 3 razy gasic silnik prosze o pomoc i jakies porady
pre_pl Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 ojojoj.... szukaj, czytaj, szukaj, czytaj forum.... i tak w kółko hasła: notlauf, tryb awaryjny, logi dynamiczne, vag-com
rookie Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 wyczyść turbosprężarkę, łopatki ci się zacinają ja musiałem czyścić dwa razy by problem zniknął
voxan69 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zacznij od poczytania wątków - czasem wystarczy tylko rozruszać łopatki i turbinka chodzi jak trzeba - logi to podstawa :th:
baskecior Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 00575 ... 1. Rozruszać sztange mechanicznie + WD-40 2. Przegonić dziada na autostradzie 3. Sprawdzić podciśnienia 4. Jeśli 1-3 zawiedzie - zawieźć furę do mechanika i czyścić mechanicznie turbinę.
Rekomendowane odpowiedzi