Maxito Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Witam, Jestem na etapie wymiany foteli i boczków w swoim wozidełku,. Niestety moje boczki wyglądaja dużo lepiej niż te które kupiłem. Pytanie mam następujące; czy ktoś próbował przekładać obicie skórzane boczków??? Ja mam szmaty a chcę przełożyć obicie skórzane czy wogóle jest tak możliwość ??? podłokietnik drzwi da radę przełożyć jak klamki i inne rzeczy ale czy obicie skórzane da radę zamienić??? będę wdzięczny za podpowiedzy czy da radę i jak ??? :hi:
Marcino87 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 da radę trzeba rozkompletować boczek na zgrzewach i przekładasz
Maxito Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2012 masz doświadczenie czy tylko słyszałeś ???
bojan167 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 da radę trzeba rozkompletować boczek na zgrzewach i przekładasz Dokładnie tak-da radę tylko musisz fabryczne zgrzewy odszukać i je "rozdzielić".
Maxito Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2012 a jak to potem poszklejać , nic nie skrzypi po takim przeszczepie ???
audiaudi Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 przekładał mi kiedyś skórkę plastikarz w boczku pasażera, da rade to zrobić, tylko już nie ta sztywność elementu i odzywał sie trochę, denerwujące to było, przy demontażu sie w częściowo rozleciał na zgrzewach i musiałem kupić nowy
krzysieksc83 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 wszystko się da idź do dobrego tapicera i ogarnie temat ja ostatnio widziałem boczki w dosztukowanej skórze i było ok
Maxito Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2012 właśnie kolego o to mi chodziło czy to ruszać czy pozmieniać tylko te elementy co się da a resztę zostawić. boję się że jak to ruszę to będzie piszczeć skrzypieć - zobaczę jeszcze i dam znać
Marcino87 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 ja to bym szukał boczków bo nie sądzę że kto kolwiek to zroibi by człowiek był happy
Maxito Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2012 boczki mam, mi chodzi o to że właśnie moje są ładniejsze lepiej utrzymane niż te które kupiłem. zastanawiałem się nad przeszczepem ale chyba dam sobie spokój
bojan167 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 boczki mam, mi chodzi o to że właśnie moje są ładniejsze lepiej utrzymane niż te które kupiłem.zastanawiałem się nad przeszczepem ale chyba dam sobie spokój Rozbierając czy przerabiając boczki nigdy nie zrobisz tego tak jak ori i mogą pojawić się jakieś piski,skrzypienia,więc pomyśl czy warto
Maxito Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2012 zastanawiam się jak tapicerzy to robią? przecież też to muszą ściągnąć do obszycia może zagadam do kogoś i może mi to jakoś podmienią
krzysieksc83 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 znajomy miał auto fotele przerabiane ze zwykłej szmaty na skórę i nawet nie wiedział jeździł zimą i nic nie skrzypiało. jak dasz do pana stasia za rogiem to pewnie piski będą ale podjedź do kogoś i się zapytaj i sam stwierdzisz co się bardziej opłaca...
audiaudi Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 zastanawiam się jak tapicerzy to robią? przecież też to muszą ściągnąć do obszycia może zagadam do kogoś i może mi to jakoś podmienią rozklejają zgrzewy i wycinają tapicerkę, mogę Ci foto zrobić takiego boczka
Reggi Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Panowie..w teorii to wszystko takie za***iste jest ..rozkleić, skleić :decayed: To jest zgrzewane na gorąco, jak to rozwiercisz i pospawasz nawet w zakładzie to będzie trzeszczeć .
Maxito Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 chyba faktycznie dam sobie z tym spokój założe te co kupiłem i po kłopocie
Rekomendowane odpowiedzi