Ajmax Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam.Skonczył mi się paszport a mam wyjazd do NIemiec czy paszport jest mi potrzebny???? Na zachód też obowiązuje strefa shengen czyż nie ?? Jadę z rodziną na wczasy do rodzinki i nie chciałbym się wracać :>
Gość Trzeniu Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 nie musisz mieć , wróciłem kilka dni temu
Nowak_zg Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 na zwykly wyjazd chyba nie ... jesli do pracy to chyba tak
voxan69 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Kolego to my dołączyliśmy do Schengen a niemcownia i spółka byli tam już od dawna - bierz dowód i sie nie przejmuj - chyba że jedziesz z wycieczką do Szwajcarii
Gość Trzeniu Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 paszport potrzebny gdybyś jechał do Szwajcarii lub Austrii , do Niemiec wjeżdzasz na dowód Ja wjeżdzałem w Zgorzelcu , nie ma tam żadnego punktu kontrolnego , poprostu przejezdzasz i jesteś w D
Gość juras Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 a kto powiedzial ze do Szwajcarii potrzebny paszport? juz i na dowod wpuszczaja. jak jest z Austria to nie wiem.
pre_pl Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Na zachód też obowiązuje strefa shengen czyż nie ?? :laghing2: a my się dziwimy, że ponoć w Polsce białe niedźwiedzie ulicami chadzają (wybacz za ten śmiech, no nie mogłem się powstrzymać)
Wąski Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 a kto powiedzial ze do Szwajcarii potrzebny paszport? juz i na dowod wpuszczaja. jak jest z Austria to nie wiem. Już nie gramy w mistrzostwach ,to juz bez :polew:
YATES Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Na 100% do całej Unii wyjeżdzamy na nowy dowód osobisty, do Szwajcarii też wystarczy dowód,nawet do Chorwacji puszczają na dowód w celach turystycznych.
pet3r Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 pamiętajcie, że są mistrzostwa i gdzieniegdzie przywrócili kontrole na granicach
YATES Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 pamiętajcie, że są mistrzostwa i gdzieniegdzie przywrócili kontrole na granicach Kontrole przywrócili ale to nie oznacza,że trzeba mieć paszport. Dowód osobisty na 100% wystarczy na całą UE.
Rekomendowane odpowiedzi