Iverson Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 a jak to jest z tym zuzyciem zawieszenia na 17"? jest to prawda czy głupoty? nie słuchaj ludzi którzy nigdy nie jeździli na 17" tylko gdzieś tam , coś od kogoś usłyszeli. Wszystko zależy od stylu jazdy.
Wąski Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Wyszstko zależy jak kto jeżdzi i od wahaczy jakie założysz. Poczekaj z kupnem felg ,załóż zawieszkę i poproś kumpla o przymiarkę.Zobaczysz jaka różnica. Jak chcesz zrobić wrażenie to A6 A8 kołnieżyki się nie znają.Dla nich tylko wygoda się liczy i czas
Bartek85 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2008 a co macie na myśli przez zależy jak kto jeżdzi? jeżdzi się chyba normalnie tak jak wszyscy nie chyba debili którzy specjalnie wjeżdzają w dziury! jeżdzi się tak aby ominąć co się da tak mi się bynajmniej wydaje
Iverson Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 jeden jeździ bardziej uważnie, a drugi nie-simple. jeden przejeżdża po dziurach 50km/h , a drugi 20...o tym właśnie mowię.
Bartek85 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2008 no to ja zaliczam się raczej do tych drugich :>
Wąski Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 A kiedy zawiecha,bo juz będzie inna jazda a co dopiero na 18
Bartek85 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2008 dobra! dzięki za pomoc! na razie zostają 17" a zawiechę zmienię przy okazji wymiany wachaczy! zrobię wszystko za jednym zamachem strzała
Flyer Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Sluszna i rozsadna decyzja *** Pozwole sobie odswiezyc temat. Dzis przesiadlem sie z 17" 235/45 na 18" 225/40 i roznica w komforcie jest wyczuwalna, oczywiscie na minus*. Nie ma tragedii, ale jesli ktos mowi, ze nie ma roznicy to jest w bledzie Opony mam praktycznie te same, wiec nie jest to efekt "innej gumy". Roznice na plus, to lepsze prowadzenie sie auta, wyglad, w zakrety wchodzi sie lepiej, jakby latwiej... domyslam sie, ze to efekt nizszego profilu/innego cisnienia w oponie. * musze jeszcze sprawdzic ile barow mi napompowali
Wąski Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 taka mała różnica ,że jest praktycznie nie odczuwalna :gwizdanie: :gwizdanie:
Etonian Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Hej Ja jeżdżę na Pirelkach 235/40 ZR18 Pzero Rosso i muszę przyznać że to ciągła walka inna historia na autostradzie a dodatkowa moja furka jest na sportowym zawieszeniu. Szczerze odpuśćjak na jazdę 150km dziennie. Musisz wybrać albo prawdziwy samochód sportowy którego jednym z elementów są koła 18' albo light nie ma nic po środku które możesz nazwać sportowa jazdą.Pozdrawiam
AD4M Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Flyer: Dzis przesiadlem sie z 17" 235/45 na 18" 225/40 i roznica w komforcie jest wyczuwalna, oczywiscie na minus*. Nie ma tragedii, ale jesli ktos mowi, ze nie ma roznicy to jest w bledzie Opony mam praktycznie te same, wiec nie jest to efekt "innej gumy". waskipl: taka mała różnica ,że jest praktycznie nie odczuwalna Widzę, że zdania są jednak podzielone. U mnie aktualnie, jeszcze na 17" 225/45 jest twardo i nie da się tego ukryć. Tak na marginesie, jeżdżę też toyotą mr2 spyder, która z założenia ma wyjątkowo sportową charakterystkę zawieszenia i komfort jazdy jest nieporównywalnie lepszy od tego, który oferuje moja A4 - obecnie na 17".
Flyer Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jesli latasz na 225/45/17 to zeby miec podobny komfort na 18" bedziesz musial pewnie wsadzic 235/40/18
Rekomendowane odpowiedzi