19radzio86 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Witam, miałem ostatnio problem ze zwierzakami, które upodobały sobie komorę silnika na legowisko, nadgryziona izolacja termiczna i kabelki. Przegryzione miałem 2 kabelki przez które wyskoczyła mi żółta kontrolka silnika, polutowałem je jak należy ale kontrolka świeci się dalej moje pytanie: szukać dalej niespodzianek w postaci przegryzionych kabli czy też konieczne jest kasowanie błędu i tylko tyle? Pozdrawiam.
darko Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Pokasować stare i zobaczyć czy się nie pokażą nowe.Po podpięciu scanera czy Vaga będziesz więcej wiedział o co chodzi.
benyA4 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 po pierwsze silnik odpala? chodzi normalnie?? swiatla sprawne wlacz co sie da i sprawdz. Nastepnie podepnij waga skasuj wszystkie bledy i jak bedziesz mial szczescie i zwierzaki nie nabroily za bardzo zolta kontrolka juz sie nie pojawi bez vaga ani rusz.
19radzio86 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2012 wszystko jest ok, światła, pali jak trzeba... miałem jednak nadzieje, że po ponownym połączeniu owych kabelków będzie ok i kontrolka zgaśnie. naiwne?;D
darko Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Sama raczej nie zgaśnie,trzeba się podpiąć i skasować.Po to jest ta kontrolka,żeby wiadomo co było przyczyną jej zapalenia.Można spróbować jeszcze rozpiąć akumulator,ECU powinien się zresetować.
19radzio86 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2012 Tak myślałem;) nie ma to jak duże fiaty i jelcze he he drut młotek i nieco czasu w każdym miejscu bez niczyjej pomocy naprawić się da spróbuje jeszcze aku odpiąć . dzięki, pzdr
krzysieksc83 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 ja bym wolał sprawdzić dlaczego kontrolka się zapaliła bo może faktycznie coś trzeba jeszcze polutować
Rekomendowane odpowiedzi