Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowicjusz - wątek powitalny

Jest to część 1 dyskusji Nowicjusz - wątek powitalny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miło mi powitać braci z grupy Audi, VW etc.

Jestem posiadaczem (szczęśliwym lub nie - to się okaże w "praniu") passata B5FL, mam go kilka dni i już kilka problemów i myślę że mamy ze sobą duuuuuuużo  wspólnego. Mechanik ze mnie żaden więc pewnie będę częściej prosił o pomoc niż jej udzielał.

• Odpowiedzi 416,3 tys.
  • Wyświetleń 24,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

witam wyszystkich,

Spoiler

mam myślę że wielki problem ponieważ w drodze do Warszawy zaczeła mi się pojawiać co jakiś czas czerwona kontrolka oleju ale po przekroczeniu 2tys obrotów gasła i tym oto sposobem przejechałe  jakoś 300km ,oczywiście sprawdzałem kilku krotnie stan oleju i cały czas był w normie , kiedy miałem już 10km do lotniska to kontrolka oleju już wogule nie gasła do tąd aż dojechałem i tu jest te wazne pytanie ,czy możliwe że to przez pompę oleju ze ma za słabe ciśnienie? jestem do niedzieli w irlandi i muszę wiedzieć czy jak wrócę do polski to zjade nim w takim stanie te 300km co wy na to? proszę o pilną odpowiedz

*Trzeba czytać do czego dany dział jest: "Nowicjusz - Jesteś nowy na forum? Tutaj możesz się z nami przywitać."
Zapraszam tu ->Regulamin Tu się tylko witamy.

Opublikowano

Siemaa. Dołączam się do waszej grupy z moją b5 1.9TDI AJM 116KM ;) Mam nadzieję, że będę mógł w czymś pomóc i otrzymam tą pomoc od Was. ! Pozdrawiam 

Opublikowano

witam wszystkich

Spoiler

mam problem z ciagle działajaca wycieraczka audi a4 b6 awant  po rozebraniu poszycia w tylnej klapie okazało sie ze silniczek jest zalany woda na trzech pinach mam napiecie po kluczyku, niewiem czy uszkodzony jest silniczek czy cos jeszcze

*Trzeba czytać do czego dany dział jest: "Nowicjusz - Jesteś nowy na forum? Tutaj możesz się z nami przywitać."

Opublikowano

Witam,

Spoiler

pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :) znalazłem podobne przypadki na forum do mojego ale żaden do końca nie pasuje więc postanowiłem zapytać, może jakaś mądra głowa pomoże. Auto a4 b6 avant z 2002r. diesel jakiś czas temu przeze mnie kupione. Generalnie działa bez zarzutu, z tym że dziś rano wsiadłem do auta na pewniaka (stało 2 dni) normalnie otworzyłem centralny z pilota, jednak po przekręceniu kluczyków w stacyjce lampki normalnie się zapaliły i zgasły wszystkie oprócz akumulatora i ręcznego, ekranik od FIS się jednak nie zapalił wcale - przekręciłem kluczyk dalej żeby zapalić auto i zero reakcji - usłyszałem tylko "pyknięcie" ale nawet nie zakaszlał. Kontrolka od ręcznego zaczęła mrygać. Kilka prób i nic. Dzwonie do szwagra mechanika i on mówi żeby odłączyć na kilka chwil kleme i potem spróbować - tak też zrobiłem ale efekt był taki że już nawet zamek centralny nie reagował. 

Zadzwoniłem po taksówkę, auto z kabli odpałiło, więc podjechałem do mechanika niedaleko. Podpiął akumulator pod jakieś magiczne urządzenie i mówi, że akumulator jest wporządku - wynik mi pokazał sprawność 82%, poziom naładowania 75%. Mechanik powiedział, że może gdzieś prąd ucieka, więc jestem umówiony do fachowca w przyszłym tygodniu. Generalnie po całej akcji byłem już na zakupach, więc kilka razy auto odpaliłem i zgasiłem - pali i pracuje bez zarzutu. Podobną sytuację miałem w zimę ale wtedy było mega zimno i samochód trochę stał więc pomyślałem że po prostu aku się rozładował i nie wiem czy słusznie. 

Być może ktoś miał podobną sytuację, potrafi pomóc? Będę wdzięczny. Proszę o podpowiedzi dla laika bo się wogóle nie znam na samochodach :)

Pewnie nie ma to żadnego znaczenia ale tak myślę że może np radio robi zwarcie? (audi concert z systemem bose) Zauważyłem i w zimę i teraz, że przestał mi działać w radiu potencjometr po czym wystąpiła opisywana sytuacja - następnie potencjometr działa normalnie. Przypadek? no może. Czasami nie działa otwieranie centralnego z pilota ale po chwili jest ok. Więcej nic mi do głowy nie przychodzi.

Opublikowano

Witam wszystkich. Posiadam Audiczke a4 b5 1.9tdi AFN. Mam nadzieje znalezć tu pomoc w kilku sprawach technicznych. Pozdrawiam z pochmurnego Radomska.

Opublikowano

Witam Wszystkich 

Zwabiony jedym tematem dołączam do forum. 

Pozdrawiam Wszystkich szczęśliwych posiadaczy A4-rek

Jestem z Myszkowa w województwie śląskim. Mam A4 B7 z 1.9 tdi pd BRB w wersji S-line. 

Edytowane przez Yooman

Opublikowano

Witam wszystkich. Posiadam Audi a4 b5 1.9tdi AJM. Mam nadzieje znalezć tu pomoc . Pozdrawiam z pochmurnego Krakowa.

Opublikowano

Witam wszystkich. PosiadamAudi A4 B6 1.8t Quattro BDB. Pozdrawiam. 

Opublikowano

Witaj!

mn0mqa_th.jpg

Opublikowano

Serwus!

W tym tygodniu stałem się posiadaczem Audi A4 B6 silnik 163ps - BFB . Do usłyszenia na forum!b0fd8631688cd5ee18e288d0200a8348.jpg

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czołem! Jestem Ernest, zakochany w A4, posiadam A4 B5 1.8 ADR 98r, od 3 tygodni, wcześniej A4 B5 1.6 95r przez rok. Mam nadzieję że będę mógł komuś tutaj pomóc, oraz że ja otrzymam pomoc w razie potrzeby. DSC_0046.JPGPozdrawiam z Bawarii! 

Opublikowano

Witam.

Spoiler

Mam problem z moim audi, a mianowicie podczas jazdy silnik przerywa. wymieniłem pompę paliwa w baku. nie ma żadnego błędu mój mechanik powiedział że to może być przez łańcuch od rozrządu ten od tyłu silnika. Silnik chodzi bardzo metalicznie i mówił że należy wymienić łańcuch wraz z napinaczem. Czy jest to możliwe że silnik przerywa przez ten łańcuch??

Opublikowano

Audi a4 1.8 turbo Multitronic

Opublikowano

Siemasz Karol :hi:

Opublikowano

Witam wszystkich Miłośników 4 pierścieni :) 

Opublikowano

Witam, chciał bym bardzo gorąco powitać, od kilku tygodni użytkuję a4 b7 1.9 tdi

Zapewne będę miał parę pytań i mam nadzieję na pomoc z waszej strony ;)

Pozdrawiam Łukasz

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Jestem nowy na forum i chciałbym wszystkich przywitac. 

Myślę że niebawem jak pogoda pozwoli pochwale się swoim autkiem. 

Pozdrawiam Piotrek

Opublikowano

Witam 

Chciałem się przywitać, jestem Karol, stałem się posiadaczem Audi A4 B7, 1.8T, z okolic Rzeszowa :)

Opublikowano

Katowice witają- A4 2.6 quattro avant , cześć ludziska :) 

Oxter

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.