MichalS95 Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Cześć wszystkim. Właśnie kupiłem Audi a4 b8 2008r. Pochodzę z Mazur ale obecnie siedzę w Gdańsk. Pozdrawiam
Hugo Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Opublikowano 28 Lipca 2020 Witam serdecznie w klubie Mam nadzieję, że znajdziesz informacje jakich szukasz i forum będzie pomocne. Pozdrawiam ,,,
Marek890 Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Witam czy jest możliwe kupić audi a4 b6 w fajnym stanie do około 8000 tysięcy?
Hugo Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Opublikowano 28 Lipca 2020 Witam serdecznie w klubie Mam nadzieję, że znajdziesz informacje jakich szukasz i forum będzie pomocne. Pozdrawiam ,,,
pabloGTX1080 Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Od miesiąca jestem posiadaczem AUDI A4 B6 AVANT 2,5 V6 163KM multitronic.... Będę miał sporo pytań... pozdrawiam
BubuSpeed Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Witam, jestem Łukasz pochodzę ze Świętokrzyskiego i od jakiś 3 lat jeżdżę A4 B5 S 2.5 TDI, pozdrawiam ;d.
Hugo Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Opublikowano 29 Lipca 2020 Witam serdecznie w klubie Mam nadzieję, że znajdziesz informacje jakich szukasz i forum będzie pomocne. Pozdrawiam ,,,
Hugo Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Opublikowano 29 Lipca 2020 Witam serdecznie w klubie Mam nadzieję, że znajdziesz informacje jakich szukasz i forum będzie pomocne. Pozdrawiam ,,,
Audi a6c5 Opublikowano 29 Lipca 2020 Opublikowano 29 Lipca 2020 (edytowane) Witam wszystkich. Jestem tu nowa osoba, szukam osób które tak jak ja lubią markę Audi i poznali dogłębnie różne problemy awarię w tych autach. Dodam że jestem kobietą i nie znam się na mechanice jedynie dbam o stan wizualny mojego auta. Oczywiście opiekuje się moim autem mechanik ale i w tym przypadku nie może zdiagnozować usterki ktroa się pojawiła a ja urlop mam za pasem i muszę mieć sprawne auto. Może ktoś miał podobny przypadek i podpowie co jest przyczyną tej usterki. A więc przechodzę już do rzeczy Kilka dni temu po odpaleniu silnika zapaliła mi się kontrolka oleju hamulca i ABS a przy tym jednocześnie przestała działać klimatyzacja i obrotomierz który pokazuje obroty na minutę. (wybaczcie jak coś nie fachowo nazywam) Sprawdziłam stan oleju było na min. Więc dolalam myślałam że to było tego przyczyną. Jednak dalej się świeciło. Musiałam dojechać do domu i po przejechaniu kilku km zgaslo wszystkie i wróciło do normy. I kilka dni było ok. Jednak po kilku dniach zno to się zapaliło i obserwowałam to. To gdy wsiadam po nocy do auta i przejdę 10 km to wszystkie jest ok po 10 km zapalaja się te wszystkie kontrolki i przestaje działać obrotomierz i klimatyzacja. Byłam u mechanika obejrzał auto i wykrył iskre na kablach od świecy więc wymienilam je. Lecz to nic nie dało. Sprawdził czujnik temperatury jest ok ciśnienie oleju też jest prawidłowe. Gdy jadę z górki i włączam na luz to kontrolka oleju znika a gdy wrzucam bieg zapala się. Mechanik mówił że może wiskoza która chłodzi. Ale z na wymianę muszę poczekać aż będzie miał wolny termin. Więc pomyślałam że napiszę tu do was. Może ktoś miał podobna sytuację i coś podpowie. Moje Audi to a6c5 rok 97 sedan benzyna +gaz v6. 2.4 Silnik pracuje równo cicho gdyby nie te ikonki i nie działająca klimatyzacja w te upalne dni to byłoby wszystko ok. Pomożecie? Edytowane 29 Lipca 2020 przez Audi a6c5
Góral65 Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 Opisz problem w dziale technicznym, tutaj mało kto zagląda.
Endriu1971 Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 Witam Wszystkich!!!!! Pozdrawiam wszystkich użytkowników.....
Hugo Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Opublikowano 30 Lipca 2020 Witam serdecznie w klubie Mam nadzieję, że znajdziesz informacje jakich szukasz i forum będzie pomocne. Pozdrawiam ,,,
Rzzyk Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 Witam ? A więc moje auto to audi a4 b6 awant bex ośka bez s line ? auto zakupiłem 1 czerwca 2019 roku taki mały prezent na dzień dziecka ? od tamtej pory zaczęła sir przygoda z tym autem. Wiadomo pierwsze co zrobiłem to wymiana rozrządu płynów i drobnych duperelkow. Później padlo na rozklejanie lamp przyciemnić trzeba było w środku ? zabawy od luja ? no ale końcem końców udało się. Następnie wycięty tłumik za samym katem rura do końca ? w tym roku wpadły felgi 8.5 i 9.5 jr10 18". Oponki 225 40 i 235 40. Doszedł sztywny dolot. Wpadły kratki w plaster miodu. Halogeny na żółto przyciemnione. Lampy ciut przerobione postoje w kierunkach. Wpadły koncowki wydechu z ali ? wyglądu ciut dało ? przyciemnione z tyłu światła folia. W garażu leży już całe orurowanie i intercooler ? dp też już leży i czeka no i końcowe z 2.0 tfsi. Plany na przyszłość to quattro i jakieś 350km.
Rekomendowane odpowiedzi