Dev Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 W naszych warunkach raczej watpliwe inaa instalacja, trzy dodatkowe czujniki
danielom Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Ja mam problem u siebie, bo ostatnio co jakis czas musze mocno wdepnac pedal az abs zadziala bo inaczej hamulec jest taki mulowaty, nie jest twardy jak bez podcisnienia tylko wciska sie a on jakby tylko spowalnia, po uruchomieniu absu wystarczy polozyc stope na pedal i juz zwalnia, utrzymuje sie to potem przez caly dzien. Zastanawiam sie, czy moge to wiazac z absem, jesli tak to od razu zmienie blok na ten z edsem bo juz mnie drazni ten mechanizm roznicowy przy wyjezdzaniu z garazu pod gorke:P
motor144 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Temat dzięki koledze devastation zrobił się, jak dla mnie super ciekawy. Stąd moja prośba żebyś doprecyzował swoją odpowiedź w B5 zmieniasz cały blok ze sterownikiem i po krzyku dla wersji po I-wszym lifcie 1.chodzi o wymianę samego sterownika (zmontowanego gdzieś w środku auta) czy też dodatkowo całej pompy pod maską (u mnie dosyć chyba typowej z oznaczeniem AB ? 2.czy nie będzie różnicy jeśli sam sterownik (o ile chodzi tylko o jego wymianę) będzie z Q a damy go do FWD?
Dev Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 wersja ma I lifcie ma sterownik razem z blokiem ABS musisz wymienic blok razem ze sterownikiem i musi byc do oski ale jest jeden problem..... bardzo cięzko bedzie odpowietrzyc blok ABS
motor144 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 O.K. wielkie dzięki za wyjaśnienie. Trochę faktycznie trudna sprawa ale zawsze warto wiedzieć na czym rzecz polega no i w wielu przypadkach przydatna ( jak zwykle diabeł w szczegółach ) .
Rekomendowane odpowiedzi