Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wypełnienie wnęki pod koło dojazdowe w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Potrzebuje wykaz części potrzebnych do dołożenia koła dojazdowego w bagażnik a4 b8, najlepiej jak by ktoś podesłał z Etki.
Mam zestaw naprawczy i chciałem to badziewie wywalić i dołożyć koło .

bj97csh7.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też to robiłem. Było tak:

image.jpg

Jest tak:

image.jpg

image.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

fly07 - ten styropian kupiłeś w serwisie? to był komplet z lewarkiem i kluczem czy osobno i jaki to koszt ? a oprócz tego rozumiem że masz dojazdówkę ? wchodzi na to bez problemu ? a wogóle to jak się to wszystko wyjmie to wejdzie normalne koło 16" 205/55 ? a lewarek to widzę na zdjęciu i jeszcze gdzieś widziałem że jest taki dwuramienny jak na foto, a ten z a4 b7 nie będzie pasował ? a klucz to 17 ?? noszę właśnie się z zamiarem kupna koła, tylko myślałem o normalnej 16" lewarek i klucz, a samochód to B8 w sedanie

Opublikowano

Cały komplet z allegro - ceny róże, ja dałem stówkę, ale chyba drożej chodzą. Żadne inne koło w to miejsce, jak jest styropian, nie wejdzie - płytko. Pasuje ori dojazd 19" - też mam z alle ceny (300-500). Nie kombinuj ze składaniem zestawu z różnych modeli - jak znam żucie zawsze coś tam nie podejdzie i wyjdzie drożej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanko chce wrzucić dojazdówke 19 do siebie teraz wygląda to u mnie tak jak na zdjęciu drugim wyżej u fly07, rozumiem że muszę to wyrzucić wszystko aby to koło weszło?

gdzie wtedy trzyma się lewarek, klucze i jak się to koło przymocowuje wtedy w tym bagażniku?

Opublikowano

jak chcesz aby wszystko pasiło to kup oryginalne graty, jak się uprzesz to włożysz dojazdówkę na stary styropian z pokrywą ale będzie koło lekko pod kątem, zamknie się pokrywa i jest oK

Problem jest nie ze styropianem ale z pokrywą która ma inny kształt i wypycha koło :wink:

Opublikowano
Cały komplet z allegro - ceny róże, ja dałem stówkę, ale chyba drożej chodzą.

Stówa to jak za darmo. Obecnie cały zestaw (styropian, kompresor + pozostałe graty) jest po 499 :/ Do tego dojazdówka kolejne kilka setek i lecimy ostro w koszty :/

Sam chętnie uzupełniłbym zestaw naprawczy do pełnego zestawu z dojazdówką, ale raczej będę kompletował po elemencie żeby nie bujać się później ze zduplikowanymi elementami.

Opublikowano

Ja ostatnio wyrwałem nową dojazdowkę za 290 z przesyłka ;)

iPad Tapatalk HD

Opublikowano

czyli co samochody które były seryjnie wyposażone w dojazdówkę, mają jakiś inny styropian i pokrywę pod to?

to jest do kupienia?

Opublikowano
czyli co samochody które były seryjnie wyposażone w dojazdówkę, mają jakiś inny styropian i pokrywę pod to?

to jest do kupienia?

porównaj obrazki w 4 poście :wink:

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć, orientuje się ktoś czy ten styropian (8T0012109A) pasuje również do sedana (b8, 2008r) ???

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak wygląda montaż tego styropianu pod koło zapasowe ale jeśli mamy zamontowany subwoofer? Wtedy jest jeszcze inny styropian?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mariusz raczej Ci nie wejdzie, wyżej ktoś dał zdjęcia styropianu i plastiku jaki jest pod koło.

Edytowane przez dawidg2

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie, dorwałem ori koło za 200 pln i stwierdziłem, że chce i to i to(zestaw i koło). Jak na razie powiem tyle. Jak się ma osłonę o której mowa w poście #13 użytkownika arekp to wydaje mi się, że wystarczy bardzo malutka modyfikacja do tego zestawu i wszystko wejdzie pięknie ładnie. Problem jest taki, że kompresor wystaje na około 1,5cm i to powoduje krzywe, nie pasujące koło. bez kompresora pasuje wszystko pięknie. Planuje pogłębić w ori styropianie miejsce na kompresor i zobaczę co z tego wyjdzie, ale najpierw dokładnie przebadam temat czy to na pewno wystarczy. :) Jak ktoś jest zainteresowany to jak tylko to zrobię to wrzucę foto. :)

Troche przesadziłem z tym 1,5cm. wszystko sprawdze i napisze.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie, dorwałem ori koło za 200 pln i stwierdziłem, że chce i to i to(zestaw i koło). Jak na razie powiem tyle. Jak się ma osłonę o której mowa w poście #13 użytkownika arekp to wydaje mi się, że wystarczy bardzo malutka modyfikacja do tego zestawu i wszystko wejdzie pięknie ładnie. Problem jest taki, że kompresor wystaje na około 1,5cm i to powoduje krzywe, nie pasujące koło. bez kompresora pasuje wszystko pięknie. Planuje pogłębić w ori styropianie miejsce na kompresor i zobaczę co z tego wyjdzie, ale najpierw dokładnie przebadam temat czy to na pewno wystarczy. :) Jak ktoś jest zainteresowany to jak tylko to zrobię to wrzucę foto. :)

Troche przesadziłem z tym 1,5cm. wszystko sprawdze i napisze.

niy trzeba rzezbic w styropianie, w tyj ori pokrywie ktoro przychodzi pod kolo jest wycieta dziura na kompresor, pokrywa wtedy ladnie siedzi na styropianie i kolo tez ladnie pasuje, wiym bo ostatnio kompletowolem caly zestaw :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sławko jeżeli możesz to wstaw zdjęcia tego co dokładnie trzeba dokupić żeby uzupełnić zestaw o koło dojazdowe. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ktoś może wie czy ten zapas z allroada podejdzie do zwykłego sedana ?

rozmiar opony 175x55x19

felga 6x19 Et36

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, czy każde auto ma wyścieloną tą wnękę pod styropianem? u mnie widać blache...

Opublikowano

wszędzie widać blachę :wink:

Opublikowano

No chyba nie wszędzie bo i mnie jest taka mata cienka takie tworzywo przypominające tekturę ale mocniejsze i nie widać nigdzie blachy