Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wskaźnik temperatury silnika w Audi A4 B8 2.0 TDI, nie pokazuje 90*C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siuchy89 podrzuć linki gdzie kupiłeś te termostaty.

Opublikowano

Juz widze OCB. On ma starsza wersje z rozbieralna obudowa. W mojej niuni jest nierozbieralny termostat i tylko 1

Na potwierdzenie wrzucam foty miejsca gdzie Siuchy89 ma dodatkowy przewód gumowy i drugi termostat. CJCA nie ma drugiego termostatu. Czyli ten typ tak ma.

Strzałkami zaznaczyłem miejsce gdzie Siuchy89 ma 2-gi termostat

Przechwytywanie.JPGPrzechwytywanie2.JPG

Edytowane przez cegla66

Opublikowano

Na 2 zdjeciu widze kawalek obudowy drugiego termostatu ze zrebna zawleczka... sprawdz czy aby na pewno go nie masz?? Widac 

Opublikowano

W piatek bede to rozgrzebywal ale bardziej wyglada mi to na lacznik 2 przewodow gumowych bo nie widze tam plastikowej obudowy. Dam znac.

Opublikowano

siuchy89 zapodaj numer tego drugiego termostatu. Z góry dzięki.

Opublikowano

1K0 121 113A

Opublikowano

ciekawe co z tego wyjdzie bo u mnie w porywach 80stopni mam przy CAGB

Opublikowano

Niestety i u mnie jest ten sam problem tyle, że przy 2.0 TFSI 211PS. Zaniepokoiło mnie to ostatnio więc postanowiłem sprawdzić bloki i temperatura oscyluje w granicach 70 stopni podczas jazdy (dziś na zewnątrz 4,5 stopnia) podczas postoju wskoczy na 90 ale po ruszeniu momentalnie zaczyna spadać. W załączeniu zdjęcia. Uwalony termostat ? Pomiary podobne z zegarów i silnika.

27266067_937650126400266_730800244_o.jpg

27329646_937650073066938_32424232_o.jpg

27335499_937650139733598_379398082_o.jpg

Opublikowano

W tdi jesy odwrotnie. Jak jedziesz dosyc cisnac to dobije do 90. Na postoju lub przy delikatnej jezdzie spada. W benzynach to chyba nie jest popularna usterka wiec mozesz sie przyjrzec termostatom. Z opisu modeli tego malego wynika ze tez wchodzi do tfsi

Opublikowano
11 godzin temu, cegla66 napisał:

W tdi jesy odwrotnie. Jak jedziesz dosyc cisnac to dobije do 90. Na postoju lub przy delikatnej jezdzie spada. W benzynach to chyba nie jest popularna usterka wiec mozesz sie przyjrzec termostatom. Z opisu modeli tego malego wynika ze tez wchodzi do tfsi

i co kolego walczyłes  z termostatem ?

jaki efekt?

Opublikowano

Jutro wieczorem jade do znajomego. Zostawiam auto do ostygniecia i w sobote rano zmieniamy.

Opublikowano

Niestety w moim przypadku tttm. Nie ma co kasy marnowac na termostaty i montaz. 

Opublikowano
19 minut temu, cegla66 napisał:

Niestety w moim przypadku tttm. Nie ma co kasy marnowac na termostaty i montaz. 

tzn? nie masz 2 termostatów

czy po wsymianie sie nic nie zmieniło?

Opublikowano

Mam 2. Wymiana nic nie dala wuec przynajmniej w moim przypadku byla to strata czasu.

Opublikowano

Witam może ktoś mi pomóc i powiedzieć gdzie znajduje się mały termostat w 2.0 cr 143 oznaczenie silnika CAGA 2010 r. Duży wymieniony a nie wiem gdzie jest mały.. Pozdrawiam 

Opublikowano

Czytaj post powyzej. Nie ma co wymieniac. Strata kasy

Opublikowano

Czyli wymieniłeś sprawny termostat?

Sprawdź go wrzucając go do garnka z wodą, garnek  na kuchenkę, termometr do środka  i patrzeć przy jakiej temp. się otwiera.

Opublikowano

Tak wymieniony ten z obudową dwa razy. Nic nie dało, wyczytałem że jest ten drugi, ale u mnie nie wiem gdzie jest.  Seat Exeo 2.0 cr 143 CAGA. Kolega powyżej pisał że wymienił ten mały i pomogło. 

Opublikowano

Ale ja wymienilem i nie pomoglo. Termostat jest za silnikiem po prawej stronie najnizszy przewod.

Opublikowano
12 minut temu, cegla66 napisał:

Ale ja wymienilem i nie pomoglo. Termostat jest za silnikiem po prawej stronie najnizszy przewod.

a ten głowny z obudową też zmieniałeś?