Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

HID w przeciwmgielnych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Założyłem zestaw HID w przeciwmgielne.Wszystko jest okey,tylki nie wiem który kabel w ori kostce ( tej co dochodzi do żarówki ) jest plusowy.Na kostce obok pinów są numerki 1 i 2.Zderzak mam na zewnątrz więc nie bardzo mam jak to sprawdzić.Wie może ktoś który z tych kabelków jest plusowy???

Opublikowano

Nie wiem jakie tam są kolory, ale jak któryś jest brązowy to z pewnością będzie masa, zresztą da się to potwierdzić miernikiem.

A jak to świeci, ma jakiś sens ta przeróbka ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Nie wiem jakie tam są kolory, ale jak któryś jest brązowy to z pewnością będzie masa, zresztą da się to potwierdzić miernikiem.

A jak to świeci, ma jakiś sens ta przeróbka ?

Jest brązowy i biało-niebieski.To ten biało-niebieski by był plusowy,dobrze by było je podłączyć i zaizolować jak zderzak jest na stole,lepsze dojście.Jak świeci u mnie jeszcze nie wiem,ponieważ auto stoi u mechanika na zmianie rozrządu a ja sobie uszczelniałem lampy i zakładałem te Hidy.Ale jak już wszystko zamontuję to dam znać jak wygląda.

---------- Post dopisany 03-02-2013 at 20:31 ---------- Poprzedni post napisany 30-12-2012 at 15:16 ----------

Witam.Obiecałem wstawić fotki jak zakończę robotę.Fotki robione fonem,ale widać różnicę:naughty: HID'y o barwie 6000k.

Ksenon z HID'ami

yfrog Photo : http://twitter.yfrog.com/caamiscj Shared by

Sam ksenon

yfrog Photo : http://twitter.yfrog.com/nssamksenonj Shared by

Same HID'Y

yfrog Photo : http://twitter.yfrog.com/mr67320594j Shared by

Wygląd przodu

yfrog Photo : http://twitter.yfrog.com/gvwygldzprzoduj Shared by

Tak to wygląda.Wracałem we mgle w nocy do domu z roboty i naprawdę dużo lepiej się jedzie.Pozdrawiam.

Opublikowano

Dowodzik szybko poleci ... albo jak zaświecisz to w deszczowy dzień to ktoś z przeciwka strzeli Ci czołówkę albo otrze bok a wtedy będziesz płakał "przecież to nie moja wina" :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Dowodzik szybko poleci ... albo jak zaświecisz to w deszczowy dzień to ktoś z przeciwka strzeli Ci czołówkę albo otrze bok a wtedy będziesz płakał "przecież to nie moja wina" :decayed:

Nie jeżdżę na nich gdy nie ma takiej potrzeby :wink: Dużo jeżdżę po nocach i głównie bocznymi drogami Gdzie jest dość dużo lasów i biega zwierzyna.Hid'y mi ładnie doświetlają pobocza i łatwiej uniknąć zonka ze zwierzakiem...:whistling:

Opublikowano

Nie jeżdżę na nich gdy nie ma takiej potrzeby :wink: Dużo jeżdżę po nocach i głównie bocznymi drogami Gdzie jest dość dużo lasów i biega zwierzyna.Hid'y mi ładnie doświetlają pobocza i łatwiej uniknąć zonka ze zwierzakiem...:whistling:

bardzo fajny modzik Mario :) dowodzik by poleciał jakby jeździł na nich cały czas razem ze zwykłymi mijania , a nie myślałeś żeby z nich zrobić dzienne ? tak jak w DRL ? do tego DRL sie przerabia długie na 30% mocy , a tu w sumie nie trzeba by było za dużo rezać :) powiedz mi jeszcze jak instalujesz hida to wywalasz zwykłą żarówkę z halohena i wstawiasz ten żarnik hid z przetwornicą ? czy jak to zmodziłeś ? bo ja z chęcią też to zrobie u siebie bo też bardzo dużo jeżdże i przód w poprzednim b5 już robiłem przez sarne wiec diskonale Cię rozumim :)

Opublikowano
  • Autor

Witam:wink: żarniki normalnie wstawiasz w miejsce ori żarówek.Dokup sobie też takie coś WARNING CANCELLER KASOWNIK BŁĘDÓW XENON CAN BUS,Ja nie założyłem i teraz niekiedy wyskakuje błąd na fisie,ale już czekają w domu i jak wrócę z trasy będę zakładał.Dam zanać czy to coś dało.Pozdro.

bardzo fajny modzik Mario :) dowodzik by poleciał jakby jeździł na nich cały czas razem ze zwykłymi mijania , a nie myślałeś żeby z nich zrobić dzienne ? tak jak w DRL ? do tego DRL sie przerabia długie na 30% mocy , a tu w sumie nie trzeba by było za dużo rezać :) powiedz mi jeszcze jak instalujesz hida to wywalasz zwykłą żarówkę z halohena i wstawiasz ten żarnik hid z przetwornicą ? czy jak to zmodziłeś ? bo ja z chęcią też to zrobie u siebie bo też bardzo dużo jeżdże i przód w poprzednim b5 już robiłem przez sarne wiec diskonale Cię rozumim :)

Opublikowano

a że tak spytam...byłes na diagnostyce ustawić te swiatła czy jak założyłeś tak jezdzisz?

Opublikowano
  • Autor

To są przeciwmgielne halogeny.:facepalm:Nigdy ich nie ustawiałem w żadnym samochodzie,nie wiedziałem że je się ustawia:decayed:

Opublikowano
To są przeciwmgielne halogeny.:facepalm:Nigdy ich nie ustawiałem w żadnym samochodzie,nie wiedziałem że je się ustawia:decayed:

czemu mnie to nie dziwi:facepalm:..żadko kto to ustawia ale je sie tez ustawia i jak zakładałeś hidy to musiałes widzieś regulacje .to taki plastikowy nagwintowany trzpien z boku tego klosza.widac na nim czop z miejscem na śrbokręt krzyżak..jak widze że ktos na halogenach jedzie w dzien lub w deszczu i halogeny swiecą byle gdzie to mnie krew zalewa:kwasny:regulacja reflektorów jest za free na kazdej stacji diagnostycznej ale mało kto to robi ''bo po co?przeciez świecą''

Opublikowano

czemu mnie to nie dziwi:facepalm:..żadko kto to ustawia ale je sie tez ustawia i jak zakładałeś hidy to musiałes widzieś regulacje .to taki plastikowy nagwintowany trzpien z boku tego klosza.widac na nim czop z miejscem na śrbokręt krzyżak..jak widze że ktos na halogenach jedzie w dzien lub w deszczu i halogeny swiecą byle gdzie to mnie krew zalewa:kwasny:regulacja reflektorów jest za free na kazdej stacji diagnostycznej ale mało kto to robi ''bo po co?przeciez świecą''

A jakieś wskazówki żeby samemu ustawić halogeny?

Opublikowano

To się dołączam do prośby o wskazówkę dotyczącą ustawienia halogenów ...

Jeżeli nie potrzebuję problemu z jeżdżeniem po stacjach diagnostycznych i kombinować z odbiorem dowodu to czy dobrym pomysłem są LEDy H11 tylko jakie :

H11 CREE LED CAN BUS PRZECIWMGIELNE AUDI (3016469319) - motoAllegro

H11 ŻARÓWKA DIODOWA 48 LED SMD ŻARÓWKI LED HIT!! (3024273963) - motoAllegro

Opublikowano

Jeżeli nie potrzebuję problemu z jeżdżeniem po stacjach diagnostycznych i kombinować z odbiorem dowodu to czy dobrym pomysłem są LEDy H11 tylko jakie :

wydaje mi sie że te CREE będą lepsze , bo w tych drugich jest napaćkane tych diodek a im wiecej tym wieksze prawdopodobieństwo że się zaczną pokolei wypalać. Ja miałem taki postojówki na podajże 9 małych diodek i po 2 miesiącach połowa przestała świecić co mnie strasznie wku.... BARDZO denerwowało :D

Opublikowano

regulacja reflektorów jest za free na kazdej stacji diagnostycznej ale mało kto to robi ''bo po co?przeciez świecą''

Serio ?

Coś jest w tym kraju jeszcze za free ? Aż muszę to sprawdzić.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedź.Jak zjade do kraju to też sprawdzę czy u mnie to ustawianie jest za free.

Opublikowano

Wątpię że diagnosta ustawi ci halo w których są hidy. Po za tym halo nie ma żadnego odcięcia światło cienia i nie trzeba ich ustawiać, bo załączasz je gdy nikt przed tobą nie jedzie - więc kogo niby masz oślepić. :facepalm: Stańcie sobie chłopaki przed ściana i zobaczcie jak światło się rozszczepia na niej, każdy halo mgielny świeci panu bogu w okno więc każdy będzie oślepiał jadąc z przeciwka, czy to na zwykłym h11 czy hidzie.

masakra jakaś- to chyba Cię kolego krew zalewa za każdym razem jak ktoś jedzie na halo mgielnych - i w sumie się nie dziwię :polew:

jak ktoś jedzie na dziennych, też powinna cię krew zalewać, bo przecież koncepcja świecenia świateł dziennych polega natym, aby świeciły na wprost i w górę oślepiając tylko słabszym światłem, aby być widocznym na drodze :wink:

Opublikowano

Klosze świateł przeciwmgielnych nie posiadają homologacji do palników wyładowczych.

Wg. przepisów każda taka przeróbka powinna skutkować zatrzymaniem DR i skierowaniem auta na dodatkowe badanie techniczne.

Opublikowano

to się zgadza

Opublikowano

wydaje mi sie że te CREE będą lepsze , bo w tych drugich jest napaćkane tych diodek a im wiecej tym wieksze prawdopodobieństwo że się zaczną pokolei wypalać. Ja miałem taki postojówki na podajże 9 małych diodek i po 2 miesiącach połowa przestała świecić co mnie strasznie wku.... BARDZO denerwowało :D

Ciekawe jak to świeci...

W halo naprawdę jest regulacja ? To jest szansa że jak sie dobrze ustawi to w noc ze słabą widocznością włączymy halogeny i nie będziemy oślepiać tych z przeciwka ? Bo nie chce mi się wierzyć...

Opublikowano

Ciekawe jak to świeci...

W halo naprawdę jest regulacja ? To jest szansa że jak sie dobrze ustawi to w noc ze słabą widocznością włączymy halogeny i nie będziemy oślepiać tych z przeciwka ? Bo nie chce mi się wierzyć...

Halogen Audi A4 b6, 00-04r. prosto z ASO /prawy (3013874274) - motoAllegro

to przykładowa lampka halogenowa i widać śrubkę od regulacji ...