lalu66 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Witam. mam taki problem, a mianowicie przy gwałtownym ruszeniu łapie kangura i wszystkim telepie i to coś z prawym kołem. Wahacze zmienione, poduszki na skrzyni i dalej to samo. moze to być skrzynia albo sprzęgło?
polny Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Sprzęgło , dwumas. Tutaj bym szukał. A jak nagrzeje się auto objawy się nie nasilają ???
lalu66 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2012 czy ciepły czy zimny to bez znaczenia, a amory były sprawdzane na trzepakach i były ok.
M.Audi Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 może przeguby ale to byś słyszał jak strzelają
Al@n Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 może przeguby ale to byś słyszał jak strzelają tak jak pisze kolega wyżej, miałem podobny problem przy gwałtownym ruszaniu auto wpadało w takie telepanie, jak ruszało się delikatnie to było ok albo telepanie było słabe. bo tygodniu półoś pękła na pół. po wymianie na nową wszystko jest ok. Nie wiem jak mogło dojść do czegoś takiego ale czasem dzieją się różne dziwne rzeczy. Także szukałem przyczyny ale nic nie wskazywało na takie uszkodzenie. ---------- Post dopisany at 15:34 ---------- Poprzedni post napisany at 15:32 ---------- jeśli autem nie buja to amorki odpadają ale to musisz sam stwierdzić
pakotomasz Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Ja miałem podobne objawy w Golfie i wtedy winny był walnięty amortyzator z jednej strony z tyłu, ale skoro u ciebie na trzepakach wyszło wszystko ok to chyba nie to:mysli:
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Marcin, popraw sobie w tytule na "wrażenie". pozdro
grucha1 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 może to źle wyważone koła, albo geometria
tomek20stencel5 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Geometria i szczególnie złe wyważenie będą dawały o sobie znać w czasie jazdy cały czas, nie tylko kiedy się gwałtownie rusza.
Arturoo Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 może , któraś felga jest zasyfiona wewnątrz (np.kawałek zaschniętego błota ) i stąd taki efekt w czasie jazdy
pakotomasz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Geometria i szczególnie złe wyważenie będą dawały o sobie znać w czasie jazdy cały czas, nie tylko kiedy się gwałtownie rusza. U mnie źle wyważone koła dawały znać dopiero przy wyższych prędkościach, ok 120km/h. Przy niższych były prawie niewyczuwalne.
Lukasz_N Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Czytajcie ze zrozumieniem : ...przy gwałtownym ruszeniu łapie kangura i wszystkim telepie i to coś z prawym kołem. Niewywazone kolo, albo brudna felga nie daja takich objawow...
WormsCrew88 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 U mnie to samo dodam że coś dziwnie stuka w kole a amory sprawdzałem i są oki.
Rekomendowane odpowiedzi