kaj82 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Niedawno wystawilem A4 na sprzedaz na otomoto, dostałem od kolesia maila o nastepujacej tresci: Hello, my name is Sir Philip Jones, an international agency based in the United Kingdom. I saw an ad that you want to sell your car. If this is true, then do not make contact with any other person 'cos''m interested. I know that in good faith, we will conclude this transaction. I would like to know what the current location of the car and it is also present condition. Secondly would you say that your message across price. I expect that you fast response. I must also ask you your last asking price (not negotiable). I will answer only after you get this information. Thank you Regards Co ludzie chcą osiągnąć wysyłając takie maile, bo na pewno nie jest on zainteresowany kupnem auta :gwizdanie:
robert191 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 no nie wiem co chca , ale moj znajomy dostal podobnego maila . wiec moze byc roznie ,trzeba byc ostrzonym, chociaz on sprzedawal duzo tansze auto , ponizesz 10 tys zl
wit.s Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Oooooj, bardzo ostrożny. Po kiego mu "current location of a car". Poza tym, jeśli dokładnie przekopiowałeś treść maila, to Pan szlachta Brytyjska, znana z nienagannego słownictwa, robi byki językowe ...
hornet Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jakiś krętacz pewno. Napisz mu żeby poszedł szczaw zbierać. Wit ma rację....błędy są i to nie podlega żadnym komentarzom (jestem po alku więc jak coś zle napisałe to sorka )
Gość Trzeniu Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Napisz mu żeby się bujał , na pewno zrozumie ehhh Ci kombinatorzy
taktuś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 zauważyłem pewną prawidłowość gdy wystawiam na allegro telefony z wyższej półki albo inne sprzęty cenowo odbiegające (w górę), od pozostałych aukcji zawsze dostaję podobne meile z automatu je kasuję słyszałem, że przodują w tym procederze rodacy p. Olisadebe to nie ludzie, to wilki :bicz3:
Gość Trzeniu Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 taktuś a przypuszczasz co ma ten proceder na celu?
taktuś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 każdy z Nas dostaje śmieci na skrzynkę, a w śmieciach mogą być wirusy czy inne cholerstwo, raczej nikt tego nie otwiera może to być inteligentniejsza forma dotarcia do naszych komputerków, tak mi się wydaje
Cuber Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Heh tez kiedys sprzedawałem telefonik z wyższej półki i co ? dostalem pdobnego meila z prosba o dane i numer konta bo chce mi przesłac kase za niego oraz abym doliczył koszta przesylki , stwierdziłem ze jakis kretacz i po sprawie :gwizdanie:
tony84 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 za każdym razem jak wystawie na allegro telefon albo jakiś inny sprzęt powyżej 500zł dostaje maila od Philip'a Jones'a na ogół z pytaniem czy wyśle przedmiot do afryki :polew: i zawsze koniecznie ups'em :polew: kiedyś nawet dostałem maila w sprawie wysyłki do afryki jak sprzedawałem bmw :polew:
taktuś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 za każdym razem jak wystawie na allegro telefon albo jakiś inny sprzęt powyżej 500zł dostaje maila od Philip'a Jones'a na ogół z pytaniem czy wyśle przedmiot do afryki :polew: i zawsze koniecznie ups'em :polew: kiedyś nawet dostałem maila w sprawie wysyłki do afryki jak sprzedawałem bmw :polew: To bambusy jedne
freon Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ja sprzedawałem na Allegro laptopy z USA... średnio 3 takie maile dziennie. Zazwyczaj były z RPA, i w treści czułem się jak bożek elektroniki, że jak oni się cieszą iż ujrzeli mojego lapa, i że oni płacą 5000$ (a ja chciałem za nie 2000 PLN)... że mam je wysłać, a oni dadzą mi pieniądze specjalnym przelewem (tu podany link). Link owszem, działał, okropnie kiepska strona, aż trzeszczała - taka bida no i tam niby moje dane, że już 5000$ czeka, że mam podać nr konta... Wpisałem losowo wybrane... Potem komunikat, że już zapłacili i czymprędzej wyślij laptopa... aha... Innemu odpisałem, że bardzo się cieszę iż chce kupić ode mnie lapa, że ja go już wysyłam... On oczywiście że wysłał mi kasę (tu znów ten sam link)... Może to dziwne, ale mnie naprawdę bawi, jak piszę do nich, i oni myślą, że ja myślę, że nic nie kumam...
Rekomendowane odpowiedzi