Cuber Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Panowie mam takie pytanko, bo zauwazylem ze jesli zostawie autko na 2-3 godzinki to po odpaleniu autka średnie spalanie sie kasuje oczywiscie to drugie srednie jest cały czas ale pierwsze sie kasuje :gwizdanie: wie moze ktoś dlaczego tak sie dzieje? I jak zrobic by sie nie kasowalo ? Po rozmowie na spocie usłyszalem ze sie kasuje ale czas jazdy nie spalanie dzieki z góry za jakies cennie info
Flyer Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Czas jazdy, srednia predkosc i spalanie sie resetuja to normalne. Jak chcesz mierzyc spalanie na calym baku to trzeba poprostu korzystac z "2giego FISa" > reset po zalaniu pod korek i pozniej sprawdzasz przed kolejnym tankowaniem ile jest...
arson15 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam u mnie też czas jazdy, srednia predkosc i spalanie sie resetują po 2-3 godz. postoju, ale jak odpale auto to przez chwile pokazuje średnie spalanie z ostatniej jazdy ale po chwili reset.
Piechol Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam u mnie też czas jazdy, srednia predkosc i spalanie sie resetują po 2-3 godz. postoju, ale jak odpale auto to przez chwile pokazuje średnie spalanie z ostatniej jazdy ale po chwili reset. Dokładnie, u mnie jest tak samo i wydaję mi się, że po równych dwóch godzinach i czytałem gdzieś, że to normalne
Cuber Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2008 hmmm no to ktoś mnie w błąd wprowadził mówiąc ze kasuje sie tylko czas jazdy a reszta na 1 Fis-ie zostaje .... dobra wszytsko jasne proszę o zamkniecie tematu :th:
Wąski Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 hmmm no to ktoś mnie w błąd wprowadził mówiąc ze kasuje sie tylko czas jazdy a reszta na 1 Fis-ie zostaje .... dobra wszytsko jasne proszę o zamkniecie tematu :th: Nie ktoś tylko JA
proton2 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Hmmm, może to zależy od parametrów, bo u mnie nic sie nie kasuje. Wyłączam wieczorem silnik jest np. 8,2 l/100 wsiadam rano i pokazuje to samo. Aczkolwiek zdarza się czasem, że się wyzeruje, ale nie wiem od czego to zależy.
Rekomendowane odpowiedzi