Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] FIS, dlaczego sie resetuje ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam takie pytanko, bo zauwazylem ze jesli zostawie autko na 2-3 godzinki to po odpaleniu autka średnie spalanie sie kasuje oczywiscie to drugie srednie jest cały czas ale pierwsze sie kasuje :gwizdanie: wie moze ktoś dlaczego tak sie dzieje? I jak zrobic by sie nie kasowalo ? Po rozmowie na spocie usłyszalem ze sie kasuje ale czas jazdy nie spalanie :mysli:

dzieki z góry za jakies cennie info

Opublikowano

Czas jazdy, srednia predkosc i spalanie sie resetuja to normalne. Jak chcesz mierzyc spalanie na calym baku to trzeba poprostu korzystac z "2giego FISa" > reset po zalaniu pod korek i pozniej sprawdzasz przed kolejnym tankowaniem ile jest...

Opublikowano

No tak u mnie sie tylko kasuje czas? :mysli:

Opublikowano

Witam

u mnie też czas jazdy, srednia predkosc i spalanie sie resetują po 2-3 godz. postoju, ale jak odpale auto to przez chwile pokazuje średnie spalanie z ostatniej jazdy ale po chwili reset.

Opublikowano

Witam

u mnie też czas jazdy, srednia predkosc i spalanie sie resetują po 2-3 godz. postoju, ale jak odpale auto to przez chwile pokazuje średnie spalanie z ostatniej jazdy ale po chwili reset.

Dokładnie, u mnie jest tak samo i wydaję mi się, że po równych dwóch godzinach :) i czytałem gdzieś, że to normalne :wink4:

Opublikowano

Też tak mam. Czyli normal :th:

Opublikowano

hmmm no to ktoś mnie w błąd wprowadził mówiąc ze kasuje sie tylko czas jazdy a reszta na 1 Fis-ie zostaje .... dobra wszytsko jasne proszę o zamkniecie tematu :th:

Opublikowano

hmmm no to ktoś mnie w błąd wprowadził mówiąc ze kasuje sie tylko czas jazdy a reszta na 1 Fis-ie zostaje .... dobra wszytsko jasne proszę o zamkniecie tematu :th:

Nie ktoś tylko JA :embarrassed:

Opublikowano

Hmmm, może to zależy od parametrów, bo u mnie nic sie nie kasuje. Wyłączam wieczorem silnik jest np. 8,2 l/100 wsiadam rano i pokazuje to samo.

Aczkolwiek zdarza się czasem, że się wyzeruje, ale nie wiem od czego to zależy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...