mo2 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam. Podczas ostatniej podróży autostradą przy prędkości 130km/h pojawił mi się komunikat o niesprawności układu hamulcowego " ((!)) ". Aby go wykasować wystarczy oczywiście włączyć i wyłączyć silnik. Przy prędkości ok 120km/h i mniej alarmu nie ma. Poziom płynu hamulcowego w normie. Czy powodem może być stary płyn i konieczność jego wymiany? Jakieś inne sugestie? pozdrawiam
15lolo Opublikowano 23 Stycznia 2013 Opublikowano 23 Stycznia 2013 kolego napisz czy pomoglo najlpiej sprawdź za pomocą vaga w abs na ktorym ci kole bład wysykoczyl o niesprawnosci
maudi Opublikowano 23 Stycznia 2013 Opublikowano 23 Stycznia 2013 kiedy zwolnisz do 120 i mnie komunikat znika?
Konrad.jpg Opublikowano 23 Stycznia 2013 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Miałem taki sam przypadek, komunikat nie znika po zwolnieniu, dopiero zgaszenie i ponowne odpalenie załatwia problem. Powód krzywo nabita koronka od absu podczas wymiany tylnych tarcz.
cocoo24 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Opublikowano 23 Stycznia 2013 któryś z czujników abs moze byc zapieczony, miałem to samo, po kolei wszytskie czujniki sprawdź, bo u mnie vag nie pokazywał błędu
JulianSR Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Sprawdzić poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku od tego bym zaczął.
Gość adus20 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Sprawdzić poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku od tego bym zaczął. czytales co on napisal w pierwszym poscie ? plyn ok
JulianSR Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 a soory nie doczytalem bo skoczylo mi do ostatniego posta.
mo2 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Opublikowano 5 Lutego 2013 Dzięki. Czyli generalnie czujniki i koronki do sprawdzenia. Na dniach się zrobi . Nistety doszedł nowy objaw, nie wiem czy związany z powyższym. Mianowicie sławny twardy pedał hamulca po dłuższym postoju. Po przejechaniu kilkunastu czasem kilkudziesięciu metrów , lub/i lekkim depnięciu słychać gwizd z okolic pompy abs i hamulec jest ok. Pompa abs lub vacum pada, czy coś innego? Może płyn stary? Od niedawnego zakupu auta nie wymieniany jeszcze....
Rekomendowane odpowiedzi