Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] S4 b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładając, że gaz jest za 2.77 jak u mnie i auto pali te 13.5l w trasie to i tak tanio wychodzi :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No wcale nie najgorzej to wychodzi, ja dużo jeżdżę w trasie, więc już sie zaczyna powoli zwracać :)

Opublikowano

Ile trzeba teraz dać za przystosowanie do LPG takiego potwora?? :naughty:

Opublikowano
Od lat marzyłem o tym aucie , więc napewno będę dbał ;) Polecam zmiane o 2 cylindy, ja też takową zorbiłem Jednak równica między V6 a V8 nie jest mała :P

AUDI S4 4.2 V8 ZE SZWAJCARII @@COŚ DLA KONESERÓW@@ (3069813297) - motoAllegro

Mnie kusi coś takiego :)

Za nie całe 7 lat jazdy 2.6 V6 zrobiłem 46 tys km więc duży silnik mi nie straszny :grin:

Ostatnio Winczako był u nas na spocie można powiedzieć że taką samą jak ty tylko ma tach wydech wyrezany chyba miltego jeśli dobrze pamiętam i dźwięk mnie:slina:

panowie a w s4 b7 ta V8 to ten sam motor co w B6 czy juz fsi? czy tylko w rsie był fsi?

Opublikowano
  • Autor
Ile trzeba teraz dać za przystosowanie do LPG takiego potwora?? :naughty:

Ja dałem dość dużo bo 5 000 ale liczyłem sie z tym, wolałem dać więcej i oddałem do Wrocławia bo z gazownikami z Zielonej Góry mam złe wspomnienia, Leona mi źle zrobili i wole już na tym nie oszczędzać.

S4 b7 ma ten sam silnik co b6, czyli śmiało można gazować. RS już mają FSI :wink:

Opublikowano

dzięki za info to muszę sobie jeszcze troszkę uskrobać do myśli o S4 :grin:

Opublikowano
  • Autor

Miałem w głowie s4 b7 ale nie ten fundusz, a pozatym b6 też mi sie zawsze podobały :)

Opublikowano

tak sobie mysle teraz, ze udalo mi sie nawet mniej spalic swego czasu jadąc 100-110 tylko w trasie... ale to katorga nie móc wcisnąć gazu w podłogę chocby na chwile :whistling:. Chyba ze generalnie masz spokojny temperament, to moze bedzie Ci tyle palil. Ale wystarcza 2-3 niewielkie speedy i juz sie nie da tego uzyskac. LPGa to tak w samej trasie zwykle bierze 16-18, co i tak jest swienym ekwiwalentem (dodam ze u mnie lpg obecnie na BP 2,56, shell 2,60)

Opublikowano

Panowie ale kto kupuje takie auto żeby jeździć jak niemiecki emeryt w niedzielę do kościoła?? :decayed:

Opublikowano

Gaz w S4. To jest profanacja :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

winczako: U mnie ok 2,70 na statoilu, dziwne, myślałem że wszędzie taka sama powinna być cena :> Fakt, nie przycisnąć tym autem to jest katorga ale niestety byłem zmuszony, więc licze sie z tym, że to spalanie wzrośnie adekwatnie do doprowadzenia auta do stanu idelanego :P

alvaro: Zgadzam sie z Tobą ale czasem zdarzają się takie dni że chce sie właczyć tempomat, ustawić muzyke i lecieć sobie spokojnie :P Co nie zmienia faktu, że w każdej chwili można zmienić nastawienie hehe

slaweq: Pewnie, skoro kogoś nie staś na zalewanie PB do V8 (albo szkoda mu PLN skoro może zaoszczędzić), to musi do końca zycia jeździć 1,9 TDi, przeciez gaz to "zło" :wink:

Opublikowano

Bo gaz jest od S4 w góre a nie do zapalniczek :polew:

Opublikowano

Sławek, przykre jest to co piszesz, bo świadczy, ze raczej słabo liczysz pieniadze. Gospodarność jest w cenie. Czasy zle dzialajacych instalacji minęły bezpowrotnie, ale dieslowcy widze podtzymuje stare konwenanse.... ale konczym bezpłowu offtop.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie tak jak mówisz. Nic dodać, nic ująć :wink:

Opublikowano
Gaz w S4. To jest profanacja :facepalm:

:facepalm:

Opublikowano

Ile trzeba zrobić k km żeby się instalacja zwróciła ?? Będziesz miał tak długo to auto ??

Opublikowano

jadąc lekko w trasie oszczedzasz od 32zł, przeciętnie w trasie min 40zl, a w miescie przy normalnej jezdzie absolutne minimum 45zl/100km. Przelicz ile trzeba zrobic zeby się zwróciło- przyjmij ok 40zl oszczednosci ze 100km, bo to jest realne wg tego co ja jezdze. 12500km i masz 5000zl. Oczywiscie sa koszta dodatkowe- benzyna okresowo, filtry, przeglad, ale to nie wiecej niz 1500-2500zl rocznie. Ja np w ciągu roku zrobiłem (sam sie dziwie ze az tyle...) prawie 25 000km.... a do roboty mam 2-3km.... mając eSę w której nie interesuje Cie spalanie jezdzisz, jezdzisz i jeszcze raz jezdzisz dla samej frajdy przemieszczania się ;)

pamietaj ze esa potrzebuje dobrej pb98

Opublikowano

Lpg wraca się szybciutko. Auto pali 10l mass 26 zł i 58 na Pb. Czyli 30 zł na 100km czyli 10kkm to 3000zł czyli instalacja.

Opublikowano

Czyli dobrze licząc jak ktoś pisze o spokojnej jeździe S4 to lepiej kupić TDI bo ono spali tyle co różnica w spalaniu między S w benie a S w LPG skoro i tak ma jeździć powoli bo się podnieca że eSa przy powolnej jeździe spali mało LPG... :whistling::decayed:

---------- Post dopisany at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany at 22:53 ----------

EOT... nie trzepmy się małym spalaniem bo wg. mnie jak ktoś kupuje takie auto żeby mało paliło to pomylił priorytety... :decayed:

Opublikowano

EOT... nie trzepmy się małym spalaniem bo wg. mnie jak ktoś kupuje takie auto żeby mało paliło to pomylił priorytety... :decayed:

+1