Opublikowano 15 Października 20187 l To zakodowałeś sobie 3.0TDI bez haka Podłącz coś do gniazda haka i odpal ACC
Opublikowano 15 Października 20187 l Hex 0079b9 to dec 31161 czyli z hakiem(1 na końcu). Po zdjęciu CP działa Ok, póki co nie będę kombinował z kodowaniem. Udało się bez kalibracji
Opublikowano 27 Października 20187 l Mam problem z ACC zmieniłem zawieszeniena na gwintowane i ACC stracił kalibracje czy orientuje się czy zrobię to gdzieś na Śląsku czy tylko ASO
Opublikowano 27 Października 20187 l Autor 4 godziny temu, lunatick napisał: Mam problem z ACC zmieniłem zawieszeniena na gwintowane i ACC stracił kalibracje czy orientuje się czy zrobię to gdzieś na Śląsku czy tylko ASO Raczej o takie rzeczy szybciej odpowiedz dostaniesz na SPOTACH SLASKICH , Szukam serwisu .....a nie tu ?
Opublikowano 6 Listopada 20187 l Witam. Mam polifta z fabrycznym ACC. Czy to normalne że jak jadę za autem które zatrzymuje się, to po dojechaniu do niego, ACC wyłącza się i towarzyszy temu ostrzeżenie o bliskości poprzedzającego auta? Jak w takim razie używać ACC w korku, skoro on się wyłącza?
Opublikowano 6 Listopada 20187 l ACC wyłącza się poniżej prędkości 20km/h. Nie jest to system do jazdy w korku. W nowych a4 acc jest chyba z opcja stop&go
Opublikowano 7 Listopada 20187 l Mam system start/stop. Czy w aucie z ACC z 2014 roku można jakoś aktywować asystenta jazdy w korku? Edytowane 7 Listopada 20187 l przez juber1981
Opublikowano 7 Listopada 20187 l 4 godziny temu, juber1981 napisał: Mam system start/stop. Czy w aucie z ACC z 2014 roku można jakoś aktywować asystenta jazdy w korku? Tak jak napisał M4RK0, aktywny tempomat w A4 B8 nie działa poniżej pewnej prędkości i dlatego nie można nic aktywować żeby dojeżdżał do poprzedzającego auta w korku, taka funkcja pojawiła się dopiero w B9.
Opublikowano 28 Listopada 20187 l Panowie szukam zegarów do radaru i do A4 nie ma na alledrogo prawie wogóle albo ceny z kosmosu i tu moje pytanie czy mogę zakładać z A5 bo są bardziej dostępne i w przystępnej cenie. Interesują mnie zegary poliftowe. Oczywiście wiem że muszę patrzeć czy są do diesela i kilometry zamiast mil.
Opublikowano 26 Stycznia 20197 l Witam, dziś zauważyłem ze przestał mi działać ACC. Radar mam oryginalnie zamontowany (tzn przy zakupie w salonie już był ). Zaznacze ze do tej pory nie miałem z nim problemów. W poniedziałek podjadę do mechanika żeby zczytał błędy. Moje pytanie to: co może być przyczyną ze radar przestał działać? Czy może obecna pogoda? Za dużo soli na drodze? Może któraś z części jest bardziej podatna na uszkodzenia? Jeśli ma ktoś jakiś pomysł to chętnie wysłucham. Mój samochód to a4 b8 2010 rok 2.0 tdi avant
Opublikowano 26 Stycznia 20197 l Mi się pokazuje acc blocked jak pada deszcz, śnieg i się ubrudzi radar. zdarza się to dosyć czesto- tez tak macie czy to kwestia kalibracji na granicy błędu? Udało mi się założyć acc bez kalibracji w aso.
Opublikowano 16 Maja 20197 l Panowie Małe szybkie pytanie. ACC założone, CP ściągnięte, wszystko śmiga oprócz jednego nie mam menu w MMI 3G+ Jest tylko wyszarzona pozycja, a jak chcę w nią wejść to wyświetla się komunikat "Wybrany system chwilowo niedostępny" ACC na drodze działa bez problemów.
Opublikowano 16 Maja 20197 l 52 minuty temu, wrclaguna napisał: KODOWANE było w 5F ? GREEN MENU Tak, chyba że coś tam pokopałem. Można prosić, co dokładnie w zielonym menu powinno być? Edytowane 16 Maja 20197 l przez tomo.td
Opublikowano 16 Maja 20197 l Nie wiem jak to się dzieje. Wczoraj nie działało, dziś śmiga, a nie robiłem nic. Grzegorz dzięki za zaangażowanie.