Skocz do zawartości
IGNOROWANY

RNS się przegrzewa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest taki:

Sprzęt chodzi chodzi gaszę auto na 5 minut i jak wracam pojawia się komunikat o przegrzaniu i raz wyskoczył komunikat ze chce ori płytę z softem.

Wieczorem dam fotę.

Miał ktoś podobną przygodę??

Macie jakieś pomysły?? Jutro,postaram się do Karola podjechać i zapisać vaga :thumbdown:.

Opublikowano

Po wyłączeniu powinien chodzić wentylator, słyszysz lekki szum z RNSE? może wentylator jest uszkodzony

Opublikowano

Chyba jest cicho. A jeszcze przy montażu pojawił się komunikat że za niska temperatura :wallbash:

Opublikowano

Chyba czytałem na forum o podobnym problemie. Tam przyczyną był niedziałający wentylator RNSa.

Opublikowano

Ja miałem podobny problem. Wsiadalem do samochodu, navi w ruch i wszystko działało do około 20tu minut. Nagrzewał się i prosił o płytę - płyta cały czas w środku. Na jakiś czas pomogło czyszczenie lasera ale na niedługo... Z którego roku masz RNSE?

Opublikowano

Stara 04r

U mnie bez płyty takie kwiatki się dzieją.

Opublikowano

Spróbuj ją wyciągnąć, odkręcić parę małych śrubeczek i wyczyścić laser. :wink4: rok 04 to może być to...:whistling: Nie zauważyłem żeby u mnie tak się działo bez płyty. :mysli:

Opublikowano

Pewnie jakaś cewka od wentylatorka poszła, też miałem taki przypadek na szczęście gościu który mi to naprawiał miał schematy i naprawił za 50zł :wink:

Opublikowano

Na długo musiałeś zostawić u niego sprzęt?

Opublikowano
Na długo musiałeś zostawić u niego sprzęt?

Gość zarobiony, więc kilka dni zeszło.

Opublikowano

Oo prosze. Ale marcin bez wlozonej plyty navigacyjnej to ma. Wentylator dziala napewno.

Opublikowano

Karol w Tobie cala nadzieja :whistling::whistling:

Opublikowano

Mi się wentylator nie kręcił i przegrzewal bez płyty.

Opublikowano

kurde jak zgasiłem auto słuchałem to było cicho- zero szumu- zaraz tu klucze do wyciągania kupię żeby na weekend były :thumbdown:.

---------- Post dopisany at 23:31 ---------- Poprzedni post napisany at 23:27 ----------

jaki tam wentylator siedzi??? jakiś specyficzny czy jeden z tych co ich w każdym elektronicznym pełno?

Opublikowano

normalny 4 cm albo 3

podjedz w wolnej chwili. wyszarpiemy dziada i sprawdzimy te wichóre !!!

Opublikowano

będę dopiero w piątek :thumbdown::thumbdown:

Opublikowano

Tylko ten ori szybciej się kręci :whistling: i tak jak mówię nie koniecznie to musi być sam wiatrak tylko jakaś cewka co nim steruje.

Opublikowano

Jest opcja żeby nr tego wentylatora znaleść??

Opublikowano

mam taki:decayed:

Opublikowano

Tłumaczę Ci że to nie musi być wentylator, a cewka na płycie która odpowiada za wentylator. Wykręć wetylator i podepnij na krótko do 12V i zobaczysz czy zakręci.