Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Warte uwagi ? łańcuch i napinacz rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam niewielkie wycieki z pod napinacza łańcucha rozrządu i w związku z tym profilaktycznie mam zamiar wymienić łańcuch , napinacz ,i uszczelkę , znalazłem na allegro takie komplety , czy ktoś z szanownych forumowiczów morze zakładał przedmioty z poniższych linków , prosiłbym o opinie

1. NAPINACZ ŁAŃCUCHA AUDI VW SEAT SKODA 1.8 1.8T (2916794535) - motoAllegro

2. NAPINACZ ELEKTRYCZNY ŁAŃCUCHA VW AUDI 1.8 T 20V (2898202201) - motoAllegro

3. NAPINACZ ŁAŃCUCHA AUDI VW SEAT SKODA 1.8 1.8T ORYG (2917505189) - motoAllegro

ten 3 to niby orginał

Opublikowano

Znajomy brał kilka miesięcy temu ten ostatni zestaw i jak dotąd wszystko u niego śmiga.

Opublikowano

masz jakies problemy z napinaczem ?? tzn z rana glosno chodzi albo cos?? jezeli jest cicho wymien tylko lancuch i uszczelki

Opublikowano
  • Autor

podczas zapalenia czasem zarzęzi jak już będę wymieniał to całość , ślizgi się już trochę wyślizgane ( mają rowki )

Opublikowano

spokojnie mozna kupic ten z ostatniego linku ja mam juz na nim przelatane z 50 tys i nic sie nie dzieje

Opublikowano
  • Autor

dzięki za opinie :hi:

---------- Post dopisany 17-01-2013 at 17:52 ---------- Poprzedni post napisany 10-01-2013 at 17:41 ----------

Witam przyszedł mi dzisiaj ten komplet z ostatniego zdjęcia ale napinacz ma jasne ślizgi a łańcuch w środku jest w opakowaniu febi co myślicie o tym ?

Opublikowano

jesli bylby to oryginal to na pewno nei mialby folii febi, byc moze sprzedal ci caly zestaw febi jako oryginal ASO, a na napinaczu sa jeszcze jakies oznaczenia? znaczek OOOO?

Opublikowano
  • Autor

napinacz ma oznaczenia audi vw jest oryginał mowa tylko o ślizgach bo są jasne i o łańcuchu

---------- Post dopisany at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany at 18:50 ----------

jeszcze na nowym napinaczu mam literkę H a na starym literkę E czy to ma jakieś znaczenie ?

a na łańcuszku jest oznaczenie JW i chyba jeszcze K ale nie wiem dokładnie bo nie mam lupy

Opublikowano
napinacz ma oznaczenia audi vw jest oryginał mowa tylko o ślizgach bo są jasne i o łańcuchu

---------- Post dopisany at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany at 18:50 ----------

jeszcze na nowym napinaczu mam literkę H a na starym literkę E czy to ma jakieś znaczenie ?

a na łańcuszku jest oznaczenie JW i chyba jeszcze K ale nie wiem dokładnie bo nie mam lupy

Ta literka H na nastawniku oznacza nowszy model który zastąpił E :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ta literka H na nastawniku oznacza nowszy model który zastąpił E :wink:

aha czyli jest do mojego modelu a co myślicie o tych jasnych ślizgach bo gdzieś czytałem że są one kiepskiej jakości ale to w końcu oryginał więc powinno być ok ? a co do łańcucha to ponoć on jest montowany na taśmie w Volkswagenie to tak że bez oznaczeń oryginalnych a materiał i wykonanie to samo ?

Opublikowano

pamietaj, aby przed zalozeniem wałków rozrzadu dokładnie wycisnąc olej ze wszystkich popychaczy

Opublikowano
  • Autor
pamietaj, aby przed zalozeniem wałków rozrzadu dokładnie wycisnąc olej ze wszystkich popychaczy

ok dziękuję za wszelką pomoc ja wyjmę tylko jeden wałek ssący

---------- Post dopisany at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany at 20:07 ----------

a czy ma ktoś informacje jakim momentem dokręcić wałek rozrządu

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

czy ktoś może podać informacje czy ten zestaw z 3 linka jest aktualnie dostępny na allegro ? czy w ogole na allegro jest mozliwość kupna orginalnego napinacza czy to wsyzstko co tam jest to chinole ?