Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana wtrysków - jakie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

żywot w o moim aucie kończą czerwone Valteki które kalibrowałem jakiś tam czas temu, generalnie chodzą dobrze ale są już głośniejsze, czasem czuć z nich gaz no i wywala mi błąd mieszanki niekiedy bo różnie podają, czasy wtrysków też się różnią. No i klamka zapadła.

Reduktor wymieniałam na KME GOLD, a sam sterownik to ESGI 2 - prostu łatwy w obsłudze i połączeniu no i u mnie bez żadnych tam problemów.

Babel gazowy mam, Vag mam - kalibrację z mapami gazu umiem robić.

I teraz do sedna co lepszę:

WGS Blade 14 (czy 18) ?

A może OMVL REG FAST ??

Opublikowano

WGS wciąż jest mało opinii o tych wtryskach , niewielu jeszcze użytkowników. Tak naprawdę na lpg forum to obecna zima jest pierwszą dla tych wtrysków w autach. Narazie ludzie niby chwalą i nawet w mrozy niby nie mieli z nimi problemów. Ich konstrukcja z tego co wiem jest podobna do matrixów , są w nich blaszki które pełnią funkcję zaworu. Z tym , że ów zawór blaszkowy działa poodbno wtedy gdy w układzie jest gaz w fazie lotnej , dlatego gdy powiedzmy rozszczelni nam się opaska na wężu fazy lotnej i ciśnienie nieco spadnie wtedy wtryski się otworzą i cały gaz który był w układzie ( faza lotna od Elektrozaworu -> wtrysk ) pójdzie do dolotu .

Na pewno sprawdzone są Hany i Barracudy. Ja bym celował w te wtryskiwacze. Sam mam obecnie Magic jety i w przypływie gotówki będę chciał zmienić właśnie na któreś z nich .

Opublikowano
  • Autor

no ok ale za hany i barracudy trzeba trochę dać w porównaniu do WGS, no i czy rzeczywiście to podobieństwo do matrixa jest takie złe i czy przez to należy je odrzucić? Cena w sumie czyni cuda.

A co z OMVL? nie ukrywam że chodzi mi również o cenę bo na wymianę wtrysków na hany/baracuda musze miec ok. 500zł a na inne 250/280zł.

Opublikowano

kupuj Hany i będziesz miał spokój .. na pewno nie pożałujesz:)

Opublikowano
  • Autor

Wszystko zależy od funduszy jakie uzbieram na te cuda i od tego jak długo ta B5 u mnie będzie :) a na razie będzie he

Opublikowano

REG Fast ma dobre opinie , pod warunkiem ze wystrojione będzie tak aby czasy LPG nie schodziły poniżej 3 ms bo wtedy sa już nieprecyzyjne. Ale ogólnie jakość /cena mają pozytywne opinie.

WGS są tanie i jak narazie ludzie chwalą. Tak więc sam sie zastanawiałem jeszcze niedawno nad nimi , ale chyba jednak postaram się uzbierać na Hany lub Barracudy.

Opublikowano
  • Autor

no ok a teraz jak to jest z barracudą i haną cena praktycznie ta sama bo barracuda 80zł a hana 85zł, a co do zejścia poniżej 3ms to nie ma obaw bo te v6 po tyle nie schodzą raczej i nie muszą być wtryski demonami szybkości. Mętlik w głowie bo za zaoszczędzone pieniądze mógłbym zrobić bix'a.

Opublikowano
REG Fast ma dobre opinie , pod warunkiem ze wystrojione będzie tak aby czasy LPG nie schodziły poniżej 3 ms bo wtedy sa już nieprecyzyjne. Ale ogólnie jakość /cena mają pozytywne opinie.

WGS są tanie i jak narazie ludzie chwalą. Tak więc sam sie zastanawiałem jeszcze niedawno nad nimi , ale chyba jednak postaram się uzbierać na Hany lub Barracudy.

Na WGS nikt na razie nie narzeka bo jest tego mało i za mało kilometrów na nich mają ludzie porobione.

Opublikowano

Ja przekładałem z Valteków na Hany i czuc było różnice w pracy silnika natomiast jeżeli chodzi o spalanie pozostało na tym samym poziomie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

a ile na tych wgs jeździsz??

---------- Post dopisany 16-01-2013 at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany 12-01-2013 at 12:16 ----------

Prawie się zdecydowałem na Hany 2001 bo takie są z wtyczkami na valteka, tylko tak mi te WGS chodzą po głowie je wytestować.

---------- Post dopisany 23-01-2013 at 10:38 ---------- Poprzedni post napisany 16-01-2013 at 22:07 ----------

Ok wybiorę Hany tylko co wybrać w ESGI jak obecnie nie mam ich w wyborze, tylko keihin, matrix valtek 1,2,3 Ohm ??

Opublikowano

Keihin bo hana to jego klon, jaki kolor ?

Opublikowano
  • Autor

czerwone ?

---------- Post dopisany 25-01-2013 at 11:10 ---------- Poprzedni post napisany 24-01-2013 at 20:00 ----------

A barracudy wychodzą taniej, tylko pytanie czy je się jakoś specjalnie montuje/ grupuję bo do kupienia są pojedynczo nie w zestawach.

Opublikowano

Kup pojedyncze do tego są adaptery kontowe,albo proste, 2x rozdzielacz na 4 , 3 wyjścia wykorzystasz do wtryskiwaczy a wolne łączysz listwy i masz kompensacje ciśnienia .:wink:

Opublikowano
  • Autor

tak przeglądałem lpg forum na którym jestem zalogowany od roku czasu i znalazłem kilka wątków odnośnie Barracud i Regów itp ustawień, i tam z porównania barracuda lepsza od regów. Kompensacje to muszę robić tak czy tak bo mam teraz i jest ok na valdkach. A masz jakieś tego zdjęcie tych adapterów czy coś bo nie bardzo wiem jak to wygląda ?

A co do wyboru to najwyżej wytestuje te barracudy rok temu kupowałem reduktor i każdy kup acr01 bo starczy a potem były wątki że spadki i nawet ci sami pisali że za mały.. wiec zainwestowałem w KME Gold i jestem mega zadowolony trzyma ciśnienie aż miło i nie ma spadków także wole dołożyć ale i tak jestem ostrożny ;D

Opublikowano

Tu masz z adapterem prostym BARRACUDA WTRYSKIWACZ 1 CYL - AUTOGAZ-MARKET

na lpgforum Tormin sprzedaje kątowe ,Barakudy nie ma co porównywać do regów , regi to półka budżetowa o niebo lepsze od valteków , a do piet nie dorastają hanie czy barakudzie,

Co do AC r01 to sam mam 3 i 2 już wyleciały bo skacza z ciśnieniem , ale w 2.6 u żony jeździ do odcinki i spadek max 0.3 , a jak z termiką w goldzie po sprintach?

Opublikowano
  • Autor

wiesz co ludzie pisali że przy większych butach spada mu temperatura ale potwierdzone już 20tys jazdy że nie jest tak bo czy autostrada czy jakiś szybsze przegonki i nie było czuć różnią wahania temperatury ok 5 stopni max. Od siebie polecam choć pewnie tu by nawet silver dał radę.

---------- Post dopisany at 10:35 ---------- Poprzedni post napisany at 01:20 ----------

A co do montażu wtrysków w rozdzielaczu ( bo ja myślałem ciągle o szynie ) jak tam wmontować wtrysk bo nie rozumiem.. :/ np. ROZDZIELACZ GAZU 4 CYL. RAIL - AUTOGAZ-MARKET

Bo szyna to wiem jak to zamocować i ze wtryski będą sztywno.

Opublikowano

Przy wkrętkach w kolektorze montujesz na krótkich (równych) wężykach wtryskiwacze , a od nich wężykami do rozdzielacza, i po sprawie. Jak ładnie poukładasz to wszystko zmieści się pod osłoną.

Opublikowano
  • Autor

a to już kapuję o co chodzi :) po 10 zdam relacje z zakładania i może jakieś zapodam fotostory :)

A co do osłony to już mam ją pociętą i muszę kupić nową ... :/

Opublikowano

Nie dawno zakładałem lpg do sojego samochodu i tez mialem dylemat jakie wtryski i reduktor wybralem kme i barracudy i jest nawet dobrze wczesniej mialem a4 2,6 i zalozylem walteki i byla porazka takze ja bym wybral barracude a co do tego ACr01 ten 250 KM to opinie nie sa zbyt powalajace byly przypadki ze puscil do silnika plyn i po wszystkim