Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Wymiana listw ozdobnych b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zabieram sie za wymianę listw soul na alu, z tego co czytałem trzeba nabyć nowe spinki do listw i tu moje pytanie:

ile tych spinek wsumie jest i jakie dokladnie mam kupić? sa róznego rodzaju potrzebne czy tylko jeden typ, jest jakiś specjalny sposób na ich demontaż prosze o pomoc. :hi:

Opublikowano

wszystko jest to samo

Opublikowano

dzieki wodi87 ale nie oto chodziło, ze to samo to wiem, ale jeszcze je mam na aucie te listwy i chce wiedziec jakie kupic spinki zeby potem nie szukac jak zabiore sie do pracy. jakie to są rodzaj kształt ilość :eusathink:

Opublikowano

Nic nie musisz kupować , poprostu wymieniasz i tyle .

Moze cos czytałes na Forum i zle skojarzyłeś :wink: ..........pewnie chodziło ci spinki tapicerki

Opublikowano

no masz racje gdzies czytałem i moze faktycznie chodziło o tapicerke :eusathink: to jezeli tak jest jak mowisz to bardzo mnie to cieszy :banan: zaoszczedzę :P powiedz mi: masz jakis sposób na łatwiejsze zdjecie tych listw jakis domowy przepis na sukces :naughty:

Opublikowano

Podjedz na Tychy to ci wymienie za dobre slowo :)

Opublikowano

panowie a nie wiecie jak wyglada sprawa w b7 bo tez mam soul a nie wiem czy jest opcja wymiany wogole, a jezeli jest to gdzie takie listwy nabyc?

Opublikowano

mam pare ofert jak bys chciał to ci posle namiary:decayed:

---------- Post dopisany at 19:54 ---------- Poprzedni post napisany at 19:53 ----------

w b7 jest tak samo kupujesz jakie ci sie podobaja i zamieniasz

---------- Post dopisany at 20:45 ---------- Poprzedni post napisany at 19:54 ----------

Przeczytałem ze Listwy na drzwiach sciaga się:

1 opcja : przesuwać w strone zawiasów dzwi i same syskocz z zaczepów

2 opcja : delikatnie podwazyć od strony klamki i tak az do zawiasów

Listwa deski

1 opcja : odkręcic sróbe w Prawej stronie deski i potem podważać

2 opcja : jak na niemieckim obrazku podważyć z prawej zadnych srób niema

pomocy :eusathink:

Opublikowano

dzięki turzol drzwi już wymieniłem poziom trudności 0-5 ja daje 1, w sobotę zabiorę się za deskę jednak najbardziej obawiam się tego plastiku nad radiem mam wrzenie ze się ostro trzyma :eusathink:

Opublikowano

czynności przy wymianie dekoru deski rozdzielczej masz w linku ponizej.

Plastik nad radiem jest na wcisk i wystarczy go wyjąć. Pod nim są 2 z 4 śrub, które trzymają ten dekor

ElsaWeb - Removing and installing dash panel trim (right-side)

Opublikowano

Tylko uważaj aby nie powyginac listew drzwiowych ja przez przypadek tak zrobiłem i miałem mały problem,jedna delikatnie dostawała.