alisg Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 witam,czy sprzegło alternatora,ta rolka na nim,po zdjeciu paska powinna luźno się obkręcać w obie strony,czy stawiać opór??u mnie żadnego oporu,kreci się jak szalona w jedną, jak i w drugą stronę i nie wiem,czy jest do wymiany od razu,jak ściągnąć pasek od klimy (jest osadzony na trzech rolkach),chcę wymienić pasek klinowy (strasznie piszczy,rowki zjechane,może i to sprzęgło altka),ale najpierw muszę ściągnąć ten od klimy,bo nie ma innego dostępu,pozdr
rikardo Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 witam,czy sprzegło alternatora,ta rolka na nim,po zdjeciu paska powinna luźno się obkręcać w obie strony,czy stawiać opór??u mnie żadnego oporu,kreci się jak szalona w jedną, jak i w drugą stronę i nie wiem,czy jest do wymianyod razu,jak ściągnąć pasek od klimy (jest osadzony na trzech rolkach),chcę wymienić pasek klinowy (strasznie piszczy,rowki zjechane,może i to sprzęgło altka),ale najpierw muszę ściągnąć ten od klimy,bo nie ma innego dostępu,pozdr Rolka powinna sie kręcić tylko w jedna stronę dlatego biorąc pod uwage powyższy opis nadaje sie do wymiany. Aby zdemontować pasek klimy musisz poluzować napinacz. Dostęp najlepszy jest z kanału ponadto do odkręcenia bedziesz potrzebował klucz inbusowy rozmiaru nie pamietam.
alisg Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2013 dzięki za odp,w takim razie zamawiam,pewnie tez dlatego tak piszczy,zauważyłem,że jak na "wskaźniku aku" spada z 14v do ok 12v-13v to zaczyna się symfonia...przestaje jak znowu łapie 14v,czy chodzi o napinacz ten na którym jest pasek klinowy??czy pasek klimy ma swój własny (któryś z tych 3rolek)??bo oba paski mają jakby jedna wspólna rolkę i żeby wymienić klinowy,muszę najpierw ściągnąć ten od klimy,bo jest pierwszy na tej rolce sam napinacz paska klinowego,bez paska,powinien dać się poruszać lewo prawo ( wachlarz ok 1.5-2cm bez żadnego wysiłku,czy może też jest do wymiany,dolna śruba mocowania napinacza też się odchyla tył przód bez oporu o ok 0.5 cm... ---------- Post dopisany 14-01-2013 at 09:49 ---------- Poprzedni post napisany 10-01-2013 at 22:04 ---------- nie pomoże nikt?
Rekomendowane odpowiedzi