Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ile mam znizek na OC??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w ciągu ostatnich 8 lat byłem współwłascicielem 2 aut (najpierw jedno potem drugie). byłem drugim współwłaścicielem czyli byłem wpisany z tyłu dowodu rejestracyjnego. z przodu dowodu był wpisany mój tata- pełne zniżki, całe życie bezszkodowej jazdy. 5 lat byliśmy w pzu, 2 lata w interrisk i ostatni rok w axa. niedawno byłem zmuszony przerejestrowac auto tylko na siebie i następną polise musze wykupic tylko na siebie. ile mam aktualnie znizek?? mój wiek 28 lat. prawo jazdy mam prawie 10 lat:hi:

Opublikowano

60% jeżeli nie było szkód.

Opublikowano
  • Autor
60% jeżeli nie było szkód.

nie było

Opublikowano

jesli nie przerwales ciaglosci ubezpieczenia powyzej 2 lat ( powyzej przepadaja) to masz zniki widniejace na ostatniej polisie

Opublikowano

Ja tez nie wiedziałem dokładnie i napisałem wniosek do UFG w Warszawie. Można sobie ściągnąć wniosek z ich strony, wydrukować a następnie do nich wysłać.

Przyszło mi za które lata miałem pełny rok ubezpieczenia. Bo niektóre auta miałem niecały rok i się chyba nie zalicza.

Opublikowano
  • Autor
jesli nie przerwales ciaglosci ubezpieczenia powyzej 2 lat ( powyzej przepadaja) to masz zniki widniejace na ostatniej polisie

napewno nie przerwałem ciągłaści ubezpieczenia bo nawet jakis czas mielismy w pzu 2 auta jednoczesnie

Opublikowano
Ja tez nie wiedziałem dokładnie i napisałem wniosek do UFG w Warszawie. Można sobie ściągnąć wniosek z ich strony, wydrukować a następnie do nich wysłać.

Przyszło mi za które lata miałem pełny rok ubezpieczenia. Bo niektóre auta miałem niecały rok i się chyba nie zalicza.

auta mozesz kupowac co 23 miesiace, i po miesiacu sprzedawac, i tak bedziesz mial tyle samo znizek, nie mowie tutaj o jakis dodatkowych za przedłużenie umowy

Opublikowano

Ale słyszałem , że jakos współwłaściciel można max 40% sobie wyrobić zniżek. Może się mylę albo to zależy od ubezpieczyciela :wink:

Opublikowano

Zarówno współwłaściciel jak i właściciel wypracowują zniżki jednakowo.

Tzn. właściciel ma 60%, a współwłaściciel 20%; po roku ten pierwszy będzie miał 60%, drugi 30%, itd.

Brak ograniczeń. Tylko fakt zaistnienia szkody różne TU, różnie rozliczają, niektóre zabierają 20%, inne 10%, aczkolwiek każde TU ma tabelę bonus/malus.

Ta ostatnia reguluje kwestie zniżek.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

W niektórych ubezpieczalniach działa to tak że jeżeli jesteś współwłaścicielem i jest bezszkodowa jazda przez ten okres to chyba 2 lata po skończeniu 24 roku życia i 5 lat posiadania prawo jazdy przejmujesz automatycznie zniżki OC od właściciela. Jakoś to tak działało :whistling:

Opublikowano
W niektórych ubezpieczalniach działa to tak że jeżeli jesteś współwłaścicielem i jest bezszkodowa jazda przez ten okres to chyba 2 lata po skończeniu 24 roku życia i 5 lat posiadania prawo jazdy przejmujesz automatycznie zniżki OC od właściciela. Jakoś to tak działało :whistling:

ale przez jaki okres jestes współwłaścicielem, nie podałeś kluczowej informacji

Opublikowano
  • Autor

wysłalem to pismo do ufg jak radzil julo23 i odeslali mi historie moich ubezpieczen z ostatnich 5 lat z informacja iż w tym czasie nie było zadnych zdarzen drogowych czyli rozumiem ze mam pełne znizki tak??

Opublikowano

auta mozesz kupowac co 23 miesiace, i po miesiacu sprzedawac, i tak bedziesz mial tyle samo znizek, nie mowie tutaj o jakis dodatkowych za przedłużenie umowy

Ale jak nie miałem ciągłości to nie zalicza się, miałem auto 11miesięcy i sprzedałem. Później kupiłem za 3 miesiące.

Nie ma ciągłości. Przysżło mi że mam 3 lata - pełne. Więc te 2 auta po niecałym roku co miałem mi nie uznali do zniżek.

Wychodzi że swoich mam 30% dopiero :kwasny:

Jeszcze musze pożerować 2-3 lata na współwłaścicielu.

---------- Post dopisany at 22:00 ---------- Poprzedni post napisany at 21:58 ----------

@mariuszbazar, jak nie miałeś kolizji - to zobacz ile masz lat ubezpieczenie - bez przerw.

Większość ubezpieczalni liczy rok - 10%. Tylko PZU chyba jakoś mniej korzystnie liczy.

Opublikowano

z Twojego postu wnioskuję że powinieneś mieć 60% zniżki na OC :hi:

Opublikowano

to powie mi ktos ile moge ja miec znizek:

- posiadam audi od 3 lat(grudzien 09) i jestem wpisany jako wspolwlasciciel

- wlasciciel ma pelne znizki od x lat(zadnych kolizji itp)

- mam 26 lat

- wszystko w PZU

wiec czy mam juz pelne znizki a jak nie to ile?

Opublikowano
to powie mi ktos ile moge ja miec znizek:

- posiadam audi od 3 lat(grudzien 09) i jestem wpisany jako wspolwlasciciel

- wlasciciel ma pelne znizki od x lat(zadnych kolizji itp)

- mam 26 lat

- wszystko w PZU

wiec czy mam juz pelne znizki a jak nie to ile?

30% znizek

Opublikowano

w najlepszym wypadku, bo PZU liczy to troche inaczej i mozesz miec mniej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jak jest ze zniżkami jeśli chodzi o małżeństwo ? Żona ma 5 lat bezszkodowej jazdy z jako współwłaściciel. Czy kupując kolejne auto tylko na siebie mogę skorzystać ze zniżek żony ? Jeśli tak to w jaki sposób ustalić ich wysokość ?

Opublikowano

znizki zawsze sa brane od osoby która ma ich wiecej