chacko Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 :kwasny:witam mam pytanie,nie działa mi licznik a dokładnie wskazówki prędkościomierza i obrotomierz(drga),licznik dziennych kilometrów działa jak chce tak samo jak zegarek jadąc trase 130km pokazało mi na dziennym liczniku że zrobiłem 59km a zegarek przeszedł tylko 10min! szukałem odpowiedzi na google ale nic konkretnego nie wynalazłem. próbowałem się podpiąć komputerem diagnostycznym żeby zrobić test zegarów ale nie mogę się połączyć ;/;/ prosze o porade czy to winą jest jakaś pierdoła czy licznik do wymiany!
PyRaS Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Jak dla mnie to wykopyrtnął Ci licznik (procesor).
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Chacko, witaj w klubie. Trzymaj się chłopie teraz bo wymiana do tanich przyjemności nie należy a naprawa to dopiero kosmos. Jeśli masz gdzie to szukaj po znajomych i znajomych znajomych. Alledrogo w ostateczności. Ceny już są na orbicie.... (wywód dotyczy przyzwoitego licznika z pełnym FIS, polift) powodzenia.
chacko Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2013 a jak nie mam fis to moge kupić licznik z fis-em?? normalnie będzie działać?
pastaldo Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 a jak nie mam fis to moge kupić licznik z fis-em?? normalnie będzie działać? trzeba robić kabelkologie żeby podpiąć żeby wszystko działalo
PyRaS Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 A to znowu zależy jaki licznik kupi (z jakiego rocznika-jak taki sam jak jego to jedynie co będzie musiał dorobić to sterowanie manetką, ewentualnie jak będzie chciał temp oleju to z tym będzie mieć zabawe), ceny są różne i faktycznie potrafią zabić. Ja kupowałem od kolegi z forum (anglik z fisem -półlift działającym ale miał powypalane pare linijek za chyba 150 zł- także tragedii nie ma ).
chacko Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2013 mam 95r 1.6 benzyna pełen golas bez klimy auto kupiłem przypadkowo a że lubie dłubać przy samochodzie chciałbym se zamontować taki licznik;D na moim starym siema nawet temperatury zew.,są tylko zegarek,obrotomierz,prędkościomierz,paliwo i temperatura silnika.
m_ajor91 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Najprawdopodobniej licznik do wymiany , moze jakś procesorek poszedł i takie sa własnie objawy
chacko Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2013 AUDI A4 (95-98) Licznik VDO Benzyna 8D0 919 861 CX (2925936155) - motoAllegro u mnie zamontowany jest taki licznik a chce zamontować taki Licznik zegary Audi A4 TDI Pełny FIS (2937769250) - motoAllegro i teraz pytanie co bedzie działac a co nie?
PyRaS Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 wszystko będzie działać, jest temat FIS, bardzo obszernie opisane jest tam wszystko co powinieneś wiedzieć
chacko Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2013 dzięki za podpowiedź zamówiłem licznik mam nadzieje że będzie działać
PyRaS Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Jak nie jest z tego samego rocznika to kabelkologie masz rozpisaną też w tym temacie. Powodzenia
chacko Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2013 ciężko znaleźć licznik z fis-em do 95r ;D raczej nie wykonalne. A orientujesz się czy od diesla podejdzie?
PyRaS Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Od benzyny do disla podchodzą tylko trzeba wsady pozmieniać i tarczki żeby obroty się zgadzały (o ile dobrze pamiętam, jak się mylę niech ktoś poprawi) to odwrotnie pewnie też. Ja na twoim miejscu już bym wolał rozgryźć kabelkologie i wstawić z cyfrowym zegarem. Więcej zabawy ale lepiej wygląda
chacko Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2013 jak wygląda cyfrowy? wyslij jak mozesz link z aledrogo;D
PyRaS Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 LICZNIK AUDI A4 TDI 1999-01 FIS 8D0920831 (2886052295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko gość zwariował z ceną. Kup od anglika i zmień sobie tarczki (chociaż ja mam z milami i jakoś już się przyzwyczaiłem , a się zarzekałem, że zmienię) Poszukaj tu Sprzedam części samochodowe ja kupowałem na forum i nie narzekam (co prawda linie mam powypalane - parę sztuk ale z czasem i tym się zajmę - najważniejsze, że jest czytelny ) Porządnie poczytaj temat o zmianie FIS który jest tu na forum. Wiem, że jest obszerny ale odpalasz worda i czytasz, kopiujesz najważniejsze i przynajmniej masz wszystkie info co i jak robić, gdzie podłączyć, gdzie uciąć i wtedy do boju.
chacko Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2013 PyRaS widze że coś wiesz w tym temacie;D powiedz mi w skrócie czy dużo roboty żeby podpiąć taki licznik u siebie? głównie mi chodzi czy jak go włoże co będzie działać a co nie? domyślam się że komputer nie będzie działał jak powinien
PyRaS Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ja jak robiłem u Siebie to dużo zabawy nie miałem bo robiłem w tym samym roczniku ( masowałem tylko parę czujników - światła, płyn spryskiwacz i coś tam jeszcze) u Ciebie o ile dobrze pamiętam będziesz musiał ciągnąć sygnał z ECU no i zabawa z zmianą pinów w kostce żeby pokryć właściwie z licznikiem (kostki się fajnie rozbiera więc z tym nie ma problemu), aha i albo będziesz musiał dołożyć czujnik w miske albo zmasować bo inaczej ciągle sensor będzie się palić na fisie, no i jeszcze jak będziesz chciał z drzwiami powalczyć to kable z krańcówkami pociągnąć. Wszystko masz w tym temacie.
Rekomendowane odpowiedzi