Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Po uruchomieniu silnika obroty spadają do 500 rpm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak przeczyściłem go dokładnie

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

jedź do kogoś kompetentnego i odczytaj kody usterek bo jeszcze rok będziesz się pałował z tym dławieniem. Piszesz, że masz uszkodzony czujnik temperatury - no to go wymień w czym problem. Nie można diagnozować usterniki bez usunięcia wszystkich niesprawnych elementów mogących ją wywoływać.

Opublikowano

Tak myslałem otym jeszcze i mysle że może to być wpomaganie, troche puszcza i ucieka ciśnienie. Czy problem spadku obrotów nasila się przy skręconych kołach. Nooo sam nie wiem. :confused4: ... Kazik ma racje musisz eleminować niesprawne elementy urządzenia. Czujnik to nieduży koszt. :hi:

Opublikowano

dzisiaj sprawdzałem filter powietrza i był bardzo zabrudzony .

i co jeszcze się okazało że filter powietrza , paliwa i świece były wymieniane ostatnio w 2001 roku, co potwierdza książka serwisowa i daty na częściach[br]Dopisany: 14 Lipiec 2008, 12:28 _________________________________________________wymieniłem wszystkie filtry(paliwa,powietrza,pyłkowy) mann filter . odpaliłem auto i nadal to samo . zabrałem się za wymianę świeczek . co się okazało że nie były wymieniane od nowośći , a do tego pierwsza świeca licząc od rożrządu była poluzowana ( jak by dało radę się tam dostać to by palcami poszła) a do tego do połowy ruda . zmieniłem na ngk .

i co się okazało że wszystko gra :) wina leżała po stronie świec a raczej tej niedokręconej