Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kodowanie sterownika klimatyzacji i nastawy początkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :hi:Zacznę od tego iż posiadam program VAG-COM wersja 2o8.1 Pl.

Chciałbym dowiedzieć się jak przeprowadzić procedurę kodowania sterownika klimatronika i przywrócić nastawy początkowe silniczków...

Słyszałem że muszę mieć kod kodowania sterownika klimatyzacji do mojego auta ( b5 1.9 1Z, 1995r.), tylko jaki on jest?.

Czy ktoś byłby wstanie mi wytłumaczyć jak to wykonać?

---------- Post dopisany 28-01-2013 at 12:00 ---------- Poprzedni post napisany 23-01-2013 at 21:43 ----------

dalej nie wiem ja się za to zabrać:wink:

Opublikowano

Kodowanie Twojego sterownika to 00043 lub 00143 w zależności od kompresora, jaki posiadasz. W Vag-Comie 311-2 musisz wejść w klimę, potem recode i zapodać nowy kod. W tym starszym programie będzie pewnie podobnie.

Opublikowano

Wielkie dzieki:hi:"Kodowanie Twojego sterownika to 00043 lub 00143 w zależności od kompresora" - a możesz mi powiedzieć które kodowanie do którego rodzaju kompresora idzie? Aha i czy tym sposobem automatycznie przywrócą mi się nastawy początkowe silniczków??

Opublikowano

xx?xx: Kompressortyp (bis MJ 1996)

0 - Zexel-Kompressor

1 - Nippondenso bzw. Denso-Kompressor

Nastawy robisz, wchodząc w moduł klimatronika, potem nastawy podstawowe (basic settings) i odpalasz grupę pierwszą. Silniczki sobie chodzą, a kiedy skończą, wyświetlą się cztery zera.