Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Grzanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie jak wam sie nagrzewaja autka ? bo w mojej b6 zanim bedzie cieplo to musze przejechac z 12 km a w b5 to przejade ok 4 km i jest juz cieplo znowu kolega ma b7 i tez zaraz mu sie nagrzewa:hi:

Opublikowano

u mnie w b5 1,8 ADR po przejechaniu ok 4-5 km mam już 90 stopni na blacie :) Może termostat ci padł :)

Opublikowano

u mnie po 3 km 90 C. wymien termostat

Opublikowano

Moje 1.8t też się do 90 przez 10km nagrzewa... są spore mrozy i to klimatronik tak zabiera ciepło. Daj klime OFF to zobaczysz jak wskarówka szybko idzie. Obmacaj też dolny wąż czy nie jest ciepły przy temp. na blacie 70-80st.

Opublikowano
  • Autor

waz jest ok juz sprrawdzalem, tylko bylem ciekawy bo dzisiaj wyciagnolem b5 z garazu zeby sie przejechac i tam zaraz mi sie nagrzalo a tu ta dyche trzeba zrobic ale jak u ciebie jest podobnie to nie mam sie czym martwic:wink:

Opublikowano

U mnie nagrzewa się strasznie dłuuuuugo... I muszę go mocniej butować, żeby wskazówka utrzymała się na 90st.C, jeżeli stoi dłużej na jałowych obrotach temperatura momentalnie spada, nie wiele ale jednak... :kwasny:

Opublikowano
U mnie nagrzewa się strasznie dłuuuuugo... I muszę go mocniej butować, żeby wskazówka utrzymała się na 90st.C, jeżeli stoi dłużej na jałowych obrotach temperatura momentalnie spada, nie wiele ale jednak... :kwasny:

To Ty na 90% masz termo do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

o qrde to mi sie nic takiego nie dzieje trzyma normalnie

Opublikowano

Tomek masz wszystko ok. :wink:

Opublikowano

A jak myślicie co może być w moim? Termostat?

Opublikowano
  • Autor

uf uf poprostu ostatnio b5 jezdzilem w lecie dzisiaj sie przejechalem i troche bylem w szoku do pracy mam ok 5 km i juz bylo cieplutko :decayed:

Opublikowano

Podłącze się do tematu. Tez mam problem ze wskazaniem temperatury. W ogóle nie wzrasta pokazuje mi 60C nawet po długim dystansie gdy wyłączę silnik i odpalę po ok 5 min temperatura wzrasta na 70-80 i zaraz szybko spada.

Opublikowano

termostat do wymiany i zobacz czy VAG nie pokazuje błędu czujnika temp.

Opublikowano

Sprawdzałem komputerem i błędu nie wywalało odnośnie czujnika.

Opublikowano

nie chce cię martwić ale miałem podobny problem z ogrzewaniem

Wirnik pompy jest oryginalnie plastikowy a zgrzany jest z metalową ośką, plastikowy wirnik odkleja się od ośki i kręci się wolniej niż ośka go napędzająca ale pompa nadal działał , ogrzewanie było kiepskie, nie było całkowitego obiegu płynu w układzie, temperatura silnika była przez cały czas 90stopni dopiero jak wirnik się rozpadł na kilka części to auto zaczęło się przegrzewać, a z taką na wpół uszkodzoną pompą wody jeździłem z rok.

Opublikowano

Kolego Maxx 1979 mam pytanko. Mam niedługo wymianę rozrządu i pompy , według twojej teorii wychodzi że to nie termostat tylko pompa/

Opublikowano

A co może byc przyczyną tego, że gdy silnik pracuje na wolnych obrotach to z nawiewów leci chłodniejsze powietrze? ale jeśli dodam gazu to po chwili leci gorące.

Opublikowano
Kolego Maxx 1979 mam pytanko. Mam niedługo wymianę rozrządu i pompy , według twojej teorii wychodzi że to nie termostat tylko pompa/

U jednego może być termostat u innego pompa na to nie ma reguły. Jak wymienisz rozrząd+pompa i nadal będzie problem to termostat do wymiany (a sprawdzałeś błędy vagiem - może czujnik do wymiany?)

A może przyczyna tkwi w nagrzewnicy?

Opublikowano

Po ciut ponad 1km jest już ponad 50*C.

Opublikowano

Może być uszkodzona pompa jak w moim przypadku albo jak koledzy piszą termostat który jest cały czas otwarty przez co auto długo się nagrzewa, lepiej zacząć od wymiany termostatu ale tylko na oryginał z aso