Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Czy mam złego VAG'a?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów

Posiadam dokładnie takiego VAG'a

https://www.obd2.pl/index.php?p28,polski-vag-2-5-usb-obd2-kkl

Gdy podlaczam kabelek do audiczki (2002r.) to niestety leca próby połączenia 1,2,3,4 i od nowa 1,2,3,4. W zwiazku z tym mam pytanko - czy ten VAG jest OK? Czy moze mam zły program (ver.2,5). Dodam, iż VAG na pewno jest sprawny, gdyż łączy sie z VW i SEATAMI do 2003r.

Z gory dzieki za pomoc

Piotrek

Opublikowano

spróbuj zmienić czas latenci ( latency timer) jak masz oryginalny program do zapewne masz pdf-a tam jest to opisane.

u mnie też zrywał i niełączył się , gdy zmieszyłem czas wszystko ok.

Opublikowano
  • Autor

No własnie z tym jest problem, ze mam oryginalna plytkę, z jakims pdf'em ale tam sa opisane tylko glowne funkcje programu 2,5. 4,5... Są instrukcje ale tylko do instalacji VAGa i zmiania COM.

ehhh VAGa mam od 2 lat, moze wtedy jeszcze nie dałaczali tego na cd ?? :mysli: Mozesz mi wyslac na maila to objasnienie?

[email protected]

z gory wielkie dzieki

pozdrawiam

Piotrek[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2008, 19:57 _________________________________________________ok jestem po wizycie z VAGiem w furce

Niestety po zmianie latency timer dalej nie ma polączenia z silnikiem. Ładnie łączy sie z klimatyzacją, ABS, światłami, ale niestety na tym na czym mi najbardziej zależało, czyli engine - LIPA :kwasny:

Czy coś robie źle? Czy może jest jakiś jeszcze inny patent. Wierzę, że mi sie uda z Wasz pomocą :D

Auto było gruntownie sprawdzane w serwisie przed zakupem (4m-ce temu) i tam ładnie współpracował.

Wielkie thnx dla Tom-68- za pomoc w obniżeniu latency timerka :)

pozdr

Opublikowano

Nie obsługuje protokołu komunikacji z silnikiem? Raczej powinien.

Opublikowano

Co do programu, to proponuję zainstalować wersję VAG-COM 311-2 firmy Ross-Tech. Demko znajdziesz na stronie ross-tech.com . W B6 silnik nie idzie przypadkiem po CANie?

Opublikowano

W B6 silnik nie idzie przypadkiem po CANie?

:no:

Opublikowano

Czyli problem leży w programie, albo konfiguracji wirtualnego portu COM (przejściówki USB-RS232). Proponuję zainstalować tego VAG-COMa 311-2.

Opublikowano

Witam Forumowiczów

Posiadam dokładnie takiego VAG'a

https://www.obd2.pl/index.php?p28,polski-vag-2-5-usb-obd2-kkl

Gdy podlaczam kabelek do audiczki (2002r.) to niestety leca próby połączenia 1,2,3,4 i od nowa 1,2,3,4. W zwiazku z tym mam pytanko - czy ten VAG jest OK? Czy moze mam zły program (ver.2,5). Dodam, iż VAG na pewno jest sprawny, gdyż łączy sie z VW i SEATAMI do 2003r.

Z gory dzieki za pomoc

Piotrek

Kabel mam ten sam, ale VAG 311-2 N mam i śmiga aż miło

Opublikowano
  • Autor

ok, dzieki za podpowiedzi, dziś podziałam i sie odezwę. oby zadziałało ... :confused4:[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2008, 08:15 _________________________________________________Panowie jest prawie zaje**scie !!! Elegancko sie połączył, odczytał nawet błąd z silnika (sporadyczny), tylko nie moge go tym programem skasowac. Podejrzewam, iz do tego musze miec pełną wersję programu, mam racje? Tak czy siak wielkie dzieki za pomoc i wskazanie odpowiedniego programu. Pozdro

Opublikowano

a wgrałeś wersję 311-2 ??

jeśli tak to błąd powinien się skasować a jeśli nie chce to nie jest błąd sporadyczny, chyba że VAG niezarejestrowany

Opublikowano

ja mam ten sam problem polski vag lączy mi sie ze wszytskim oprócz silnika, a po sciagnieciu i instalacji tego vaga co tu polecacie niechce mi zainstalowac sterowników do

kabla, co z tym zrobic?

Opublikowano

najpierw instalujesz sterowniki kabla, a potem VAGa

Opublikowano

wgałem stery od polskiego vaga i po właczeniu obojetnie ktorej funkcji programu mi sie wiesza. Czy może byc wina Visty?

Opublikowano

klakiersss, pobierz wersję 311-2, a nie 7xx-x lub 8xx-x :)

Opublikowano

pobrałem ta wersję i włąsnie na niej mi sie tak robi ze wybieram np. skanowanie silnika lubo obojetnie czego i mi sie zawiesza

Opublikowano

wgałem stery od polskiego vaga i po właczeniu obojetnie ktorej funkcji programu mi sie wiesza. Czy może byc wina Visty?

może być wina Visty

Opublikowano

:hi: kurka mnie zaś sie łączy tylko z klimą no i nie do końca z ABS (pika i mruga kontrolka) gdzie znajdę ten latency timer ??

i ktoś może podać jakie ma ustawiania portu transfer w bitach bufor parzystośc nieparzystość itd wszystko co jest w menadrzeże urządzeń jeżeli chodzi o port. łącze sie przez przejściówke RS na USB

dodam że przy połaczeniu z silnikiem wyskakuje że za dużo błedów

troszkę OT sorki

Opublikowano

Z przejściówkami faktycznie są kłopoty

po podłączeniu fejsa w menadżeże urz.powinno się pojawić "porty(COM i LPT) .tylko fejsa - bez połączenia do auta.

kikasz na to 2 razy i pojawia sie "USB Serial port(np.com1)

potem sprawdzasz jaki port przypisany został przez program vag com

sprawdzasz to w zakładce "OPTIONS" jeżeli jest inny to ustawiasz na COM1 i test

poniżej masz "Protocol Options", w oknie" START BAUD" jeżeli masz "0" to wpisz wartość 9600

na koniec save i próbuj

PS. w menadżeże urządzeń klikasz na "usb serial port"

pokaże się okno "Właściwości", klikasz na zakładkę" port seting"

następnie zaawansowane(adwanced)

USB Transfer size wpisujesz 4096 w dwa okna

BM OPTIONS (latency timer) tu ja mam wpisane 11

ale jak nie idzie to zmniejszasz

następnie zamykasz wszystko po kolei klikając na OK

no i znowu próby

Powodzenia i pozdrawiam

Opublikowano

dzięki bo właśnie bawie sie tymi ustaianiami i kurka nic klima ok centralny ok ale już ABS za dużo błedów w komunikacji ni Engine też ... bedę się bawił dalej ..