Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przedawnienie mandatu? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientuje się ktoś jaki czas mają na ściągniecie kasy za niezapłacony mandat? :D

Ogólnie rzecz ujmując mam dwa, 50 zł i 100zł z maja i lipca 2011

Opublikowano

3 lata potem przepada

Opublikowano
Orientuje się ktoś jaki czas mają na ściągniecie kasy za niezapłacony mandat? :D

Ogólnie rzecz ujmując mam dwa, 50 zł i 100zł z maja i lipca 2011

Przyjdą, przyjdą.

Mnie 2 x zabrakło 3 miesięcy do 3 lat :(

Opublikowano

przyjdzie panz urzedu z odpowiednimi odsetkami :wink:

Opublikowano

jak masz stałą pracę albo wpływy na konto to masz to jak w banku że cię dojadą.

@eu4yaon, nie ma odsetek od mandatów ale są koszty egzekucyjne.

Opublikowano

Do mnie US wysłał wezwanie po 6 miesiącach od niezapłaconego mandatu od Policji.Musiałem osobiście wtedy iść do US i opłacic mandat+opłata manipulacyjna.Przelewem nie można było zapłacić.Najważniejsze zapłacić do końca roku w którym sie dostało skierowanie na pocztę,mimo,ze ustawowo masz 7 dni:wink:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie mam stały dochód, ale coś nie chcą mi tego ściagnąć...chyba bedzie trzeba zapłacić...bo jak sami się upomną, to zapłacę z odsetkami ;)

Opublikowano

to zależy tylko od urzędasów, raz mi zabrali po 2 latach przy rozliczaniu PIT-a a następnym po 3 miesiącach miałem wejście na pensje

Opublikowano

u mnie było tak ze zapomnialem oplacic mandat bo to było jakos przed swietami a wiecie jak to jest czlowiek ma inne zmartwienia jak pamietac o mandacie i wczoraj dostalem list ze te 100 zł przełozyli mi na odrobek 20 h a za 1 godz -5zł. hehe a jak bym chcial oplacic to juz nie 100 zł tylko 180 k**wa złodzieje . :facepalm:

Opublikowano

A mi przedawniły się już 2 mandaty przez ostatnie 5 lat :decayed: Za to z ostatniego dostałem sądowe polecenie zapłaty bo oczywiście nie pojechałem na "wyjaśnienia" na które mnie wzywali 3 razy więc sprawa wylądowała w sądzie ale dalej nie dostałem ani mandatu ani wytycznych gdzie mam tą kasę wpłacić to dalej nie zapłaciłem :decayed:

Opublikowano

3

Opublikowano
  • Autor

hmm no u mnie to już z 2 lata nie odzywają się, że im kase wisze :D I teraz nie wiem, płacić? czy czekać? :D jak się upomną, to jakie będą odsetki? :)

Opublikowano

u mnie raz sciągneli ze zwrotu podatku a za drugim przyjechał do domu mercem pan poborca podatkowy i się upomniał o kasę :decayed:

Opublikowano

Z mandatu 500 zł po 2 latach doszło niecałe 30 zł także te odsetki nie są jakieś ogromne :wink:

Opublikowano

A to nie jest tak że doliczają tylko koszty egzekucji?

Tapnięte z SGS III

Opublikowano

Mi sie wydaje, że oznaczone to było jako odsetki. Ale nie wiem na 100% :wink:

Opublikowano

ja sie migam juz tak 6 lat w zyciu nie zaplacilem ani jednego mandatu na dzien dzisiejszy mam 1050zl i leje nato juz komornik byl 3 razy nic mu to nie da. Nie ma dochodow nie wyplacalny przez te 6 lat przepadlo mi wsumie na jakies 700zl. Jak by ta kasa szla w calosci na latanie dziur wszystko bym wplacil co do grosza. A tak to niech sie pi...... urzedasy je.... ch wam w d.

Opublikowano
ja sie migam juz tak 6 lat w zyciu nie zaplacilem ani jednego mandatu na dzien dzisiejszy mam 1050zl i leje nato juz komornik byl 3 razy nic mu to nie da. Nie ma dochodow nie wyplacalny przez te 6 lat przepadlo mi wsumie na jakies 700zl. Jak by ta kasa szla w calosci na latanie dziur wszystko bym wplacil co do grosza. A tak to niech sie pi...... urzedasy je.... ch wam w d.

Ale ich wyrucha*eś :grin: Jesteś miszczem dnia :thumbup1:

Opublikowano

Tylko później weź człowieku kredyt ^_^

Tapnięte z SGS III