Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowe sprzęgło do bexa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nadszedł czas na zmianę sprzęgła i mam takie pytanko mam zamiar w najbliższym czasie zrobić program i nie wiem czy nowe sprzęgło dedykowane do 190konnego silnika wytrzyma te 230kucy????

Zamawiać takie czy jest coś mocniejszego??

Sprzeglo Audi A4 B6 B7 1.8 T 163 190 KM Luk (2966119717) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Dołączę się do tematu, czy sprzęgło z BEXa będzie pasowało do AVJ? Pytam bo akurat czeka mnie wymiana sprzęgła a jestem po programie.

Opublikowano

Nikt nie pomoże??

Opublikowano

Zwytrzyma :wink: i nie napalaj się tak na te 230KM po programie :decayed:

Opublikowano

musi byc z dp+tip+fimic :naughty:

Opublikowano
musi byc ... :naughty:

Jak powiesz te słowa tunerowi to na kreskach będzie na pewno. Co do sprzęgła to wampir do swojego AMB kupował takie i chwali sobie. Ja bym na Twoim miejscy jeszcze zmienił wtryski na 06A 906 031BC

Opublikowano

to są wtryski od a3?? ile trzeba za takie kasy szykowac?

Opublikowano

no to już coś podpowiem :D

Dołączę się do tematu, czy sprzęgło z BEXa będzie pasowało do AVJ? Pytam bo akurat czeka mnie wymiana sprzęgła a jestem po programie.

pasuje, ale jest i tak gów.. warte do quattro. FWD bedzie swistać, lepiej założyć od AWX-a bo tam mocniejszy docisk troche i okładzina.

---------- Post dopisany at 21:31 ---------- Poprzedni post napisany at 21:19 ----------

Witam

Nadszedł czas na zmianę sprzęgła i mam takie pytanko mam zamiar w najbliższym czasie zrobić program i nie wiem czy nowe sprzęgło dedykowane do 190konnego silnika wytrzyma te 230kucy????

Zamawiać takie czy jest coś mocniejszego??

Sprzeglo Audi A4 B6 B7 1.8 T 163 190 KM Luk (2966119717) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nie wazne ile bedziesz miał tych koni, bo koni to i 300 ogarnia seria, patrz w ile niuta celujesz, powiem ci nie radze powyżej 320Nm celować bo 2-3 razy ostrzej wystartujesz i sprzegiełko zgrzane,sam tego doświadczyem, to nie FWD. Jak miałem w peaku ok350Nm to słyszałem jak przeguby trzeszczą przy kickdownie, bo niut na k03s jest bardzo nisko, teraz mam 300Nm ale górą i sprzegiełko malina sie trzyma jak narazie, bo i tak spiek 6płytkowy 240mm lezy i czeka z dociskiem i dwumasą.

---------- Post dopisany at 21:35 ---------- Poprzedni post napisany at 21:31 ----------

to są wtryski od a3?? ile trzeba za takie kasy szykowac?

to są wtryski 358ccm/3bar nr bosch 0 280 156 063 szare, wystarczą ci na 230KM do BEXy, tam masz 3,5-4 bara. siedzą w TT, S3, Leon Cupra

---------- Post dopisany at 21:38 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ----------

musi byc z dp+tip+fimic :naughty:

u mnie było bez tego wszystkiego, tylko kat wybity i wtryski 420ccm/3bar. Licz sie tylko z tym że te 230KM bedziesz miał może przy 5500rpm a dalej pociśnie w dół już moc i 80 stopni temp.w dolocie

---------- Post dopisany at 21:50 ---------- Poprzedni post napisany at 21:38 ----------

A zamiast luka weź lepiej sachsa 3000 815 001 jest tańszy i lepszy jak dla mnie, a jak coś wala mi sie gdzieś docisk od AWXa i tarcza dawdca na spieka jak coś to za grosze ci to oddam bo dla mnie to i tak już zbyteczne.

Opublikowano

Odgrzeje kotleta

Auto jak w temacie a4 b6 1.8t bex

Wymieniłem dziś sprzęgło u siebie tarcze obilem kewlarem docisk kupiłem nowy od diesla o takich nr jak wyżej 3000 815 001 nowe lozysko oporowe po złożeniu po trzy krotnym naciśnięciu sprzęgła rozwalił sie wysprzeglik kupiłem nowy to samo. Czy ten docisk jest jednak zbyt mocny i strzela najsłabsze ogniowo wysprzeglik? Czy jest możliwość złożenia czegoś nie tak? Czy mechanik popełnił jakiś błąd? Jutro skrzynia ponownie do wyjęcia Macie jakieś pomysły czemu tak sie dzieje ?