Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Srebrna A-Czwórka Arka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajne koło :decayed:

Zauważyłem, że coraz częściej do srebrnych samochodów zakładają felgi w takim kolorze sam się nad takim nawet zastanawiałem.

Jak założysz to szybko zapodaj fotkę bo jestem ciekawy efektu :naughty:

Opublikowano
  • Autor

oj nie wiem kiedy założę :angry: tak jak napisałem muszę je skręcić, znaleźć dobrego gumiarza co mi naciągnie mi opony. Chciałbym się uporać z tym do końca tygodnia. Jeśli bardzo jesteś ciekaw jak takie fele mogą się prezentować na aucie, to tu masz link do tematu, w którym załączyłem fotki z virtual tunigu, który wykonałem http://a4-klub.pl/stylizacja-tuning-optyczny-19/pomoc-doborze-koloru-felg-266569/.

---------- Post dopisany 18-04-2013 at 22:11 ---------- Poprzedni post napisany 15-04-2013 at 21:52 ----------

Dziś pogoda i zdrowie pozwoliły na zabawę z felgami.

Dopolerowałem ranty, troszkę słabiutko ale efekt mnie zadowala :wink:

dsc05671e.jpg

i skręciłem (3 godziny kręcenia śrubek jakaś masakra, dodam że to moja pierwsza przygoda ze skręcaniem)

dsc05711i.jpg

W sobotę będą założone oponki. W przyszłym tygodniu zakupię dystanse i pierścienie centrujące, więc felgi powędrują na autko i się pochwalę. Jeszcze ten nieszczęsny gwint, żeby to jakoś wyglądało:smutas:

Opublikowano

fajna felga, a gleba do tego już jest?

Opublikowano
  • Autor

no właśnie nie ciężko znaleźć dobrą używkę a na nowy dobrej firmy mnie nie stać :(

---------- Post dopisany 21-04-2013 at 12:33 ---------- Poprzedni post napisany 19-04-2013 at 08:03 ----------

W sobotę byłem założyć opony i zrobiłem pierwsze przymiarki jakaś masakra :facepalm: trzeba szybko kupić gwint i zniwelować ten prześwit.

A tutaj fotki z przymiarki:

dsc05781wbt.jpg

dsc05751u.jpg

Opublikowano

nooo gwint koniecznie i do ziemi !:wink:

Opublikowano
  • Autor

Sęk w tym, że bardzo chętnie z tym gwintem do dołu, ale autko jest też do jazdy na co dzień :(. Nie mam drugiego i czasem będzie ciężko z mocną glebą. Natomiast air ride nie wchodzi w grę bo jest drogi i dla cieniasów :D

Opublikowano

Piękne alu, ale tak jak napisali poprzednicy na glebe gnojka ;) Tylko, że wtedy to będzie bardzo ślicznie wyglądać, ale nie będzie za bardzo praktyczne. Ja mam aktualnie autko na gwincie, tylko, że stoi na 18 calowych alu, 235/40 to jeszcze nie jest tak źle, gorzej mam z wiejskim zderzakiem przednim który mi nie pozwala na przejazd przez ' śpiących policjantów '.

Ale tak ogólnie ładne autko, srebrne mi się podobają. Myślałeś może nad przyciemnieniem szyb na maxa, czy delikatnie tył oraz przód ? ;)

Opublikowano

Ojajebie :decayed: Ale prześwit :naughty: To u mnie jeszcze tragedii nie ma :decayed:

Nie no, musi coś iść w dół bo teraz te kółka zamiast robić efekt to szpecą...

A jakie tam oponki założyłeś? A z resztą, co za różnica, sprowadź go na ziemię, nie koniecznie na max, przy gwincie ustalisz sobie najwyżej jakiś kompromis :whistling:

Opublikowano
  • Autor

dokładnie OJAJEBIE :decayed: Panowie wstyd tak jeździć, nawet ich nie zakładałem, czekam aż będzie gwint. Chyba kupuję dziś TaTechnixa i do końca tygodnia będzie cacy :). Kurcze nigdzie nie idzie dostać dobrej firmy gwinta używki a jak były to się spóźniłem i ch.... z tego :(.

---------- Post dopisany at 17:22 ---------- Poprzedni post napisany at 17:21 ----------

witek9292 myślałem nad przyciemnieniem szyb delikatnie a wszystkich ale brak funduszy teraz desperacko szukam gwinta :decayed:

Opublikowano

znam ten ból też szukam gwintu :decayed: dlatego chyba wpadnie TA... :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Czytałem Twój temat i widziałem, że Twoje autko domaga się gleby :decayed: ja teraz szukam dystansów i pierścieni centrujących co by mi te felgi tam weszły i późnym wieczorkiem zapadnie decyzja o gwincie :D

---------- Post dopisany at 21:23 ---------- Poprzedni post napisany at 18:07 ----------

Z dystansami się wstrzymam aż dojdzie gwint który zakupiłem przed momentem i wtedy spasuje Zawieszenie Gwintowane Audi A4 B5 TuningART GWINT (3165761580) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Pochwalę się oczywiście jak zmontuję :grin:. Dziękuję, dobranoc.

Opublikowano

twister, porządną folie kup i sobie sam przyciemnisz :) Ja przyciemniałem sam, wydałem kupe kasy bo na początku mi nie wychodziło, ale wkoncu po jakims czasie elegancko mi wyszło. Tylko trzeba kupić porządna folie, najlepiej szybę wyjąć i wtedy jest ok. Trochę zabawy i nerwów jest ale warto, bo robisz to sam dla swojej gabloty i to jest najlepsze jak dla mnie :)

Ale jeśli miałbyś jechać do warsztatu i oni by Ci mieli przyciemniać, to poczekaj z tym. Pierw gwint, bo szpeci szpara :) Ja mam ta technix czy jakoś tak, siedzi w aucie od 2012 roku i wszystko elegancko pracuje jak należy. Dobre są :)

Opublikowano

Zdaj relację jak ten gwint przyjdzie i szybko montuj, tylko szybko :decayed: Zanim wypłatę dostanę :grin:

---------- Post dopisany at 07:22 ---------- Poprzedni post napisany at 07:11 ----------

A właśnie, tam nie trzeba z tyłu wymienić jakichś górnych mocowań na poliftowe?

Opublikowano
  • Autor

A bo ja wiem co tam trzeba robić żeby pasował :decayed: Myślę że jutro, bądź pojutrze przyjdzie ten gwint. Od razu go założę i zobaczymy co to wyjdzie :) Jestem dobrej myśli :) Czytałem ostatnio coś takiego, że MTS to tak naprawdę Ta-Technix tylko nalepka nalepiona od MTS. Ktoś odklejał ją szukając jakichś numerów części i pod nalepką MTS ujawił się TA :facepalm:. 400zł różnicy więc po co przepłacać ,dlatego padło na TA. Myślałem też o FK tym najtańszym. Tył jest na podwójnej sprężynie co nie robi z auta betonu, ale 1200 też trzeba dać :thumbdown:

Witek9292 mam dobrego znajomego w okolicy co przyciemniał mi za 300 cały tył w a3, więc a4 też chyba oddam. Ja jestem zbyt nerwowy człowiek, zaraz się denerwuję jak coś mi nie idzie przy pracy i rzucam wszystko.

Opublikowano

Aaaa bo to wszystko i tak jest z "miski ryżu" pewnie robione :wink:

Tylko kurde... Ja to bym się chciał najpierw karnąć kawałek na gwincie bo mam zerowe doświadczenie i nie chce się potem wk***ić że się jeździć nie da :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

jak jesteś z okolic Łodzi wpadaj śmiało jak bede mieć założonego :)

Opublikowano

Będę się musiał zadowolić Twoją opinią :wink:

Ale dzięki :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Spoko zawsze do usług :). Teraz jestem trochę zdezorientowany bo nie wiem jakie będę potrzebować mocowania przed czy polift i czy jakieś odboje jeśli tak to stoję z gwintem do wypłaty :facepalm:

---------- Post dopisany 25-04-2013 at 18:22 ---------- Poprzedni post napisany 24-04-2013 at 19:57 ----------

No właśnie dziś odebrałem gwinciora :decayed:

dsc05801nf.jpg

I okazuje się, że sam sobie nie dam rady tego zrobić, ponieważ nie mam ściągaczy do sprężyn nie wiem jakie są mocowania czy potrzebuję przedlift czy polift i nie wiem co z odbojami czy też zakładać masakra jakaś

---------- Post dopisany 06-05-2013 at 17:05 ---------- Poprzedni post napisany 25-04-2013 at 18:22 ----------

Witam Panowie po długim weekendzie :hi:

W piątek znalazłem czas na zalożenie gwinta :decayed: było trochę roboty ale efekt :kox:

Tutaj macie fotkę po założeniu:

dsc05821ex.jpg

A tutaj z kolejnej przymiarki felg, już się niemogę doczekać dystansów i pierścieni

dsc05891d.jpg

dsc05861y.jpg

---------- Post dopisany at 17:09 ---------- Poprzedni post napisany at 17:05 ----------

Myślałem żeby troszkę podnieść przód, gdyż jadąc w koleinach potrafi przytrzeć spodem :thumbdown: ogólnie wrażenia z jazdy są spoko, może troszkę za mocno odbija po wjechaniu w dziurę ale idzie przeżyć. Jak na tak niską cenę gwintu to frajda z jazdy i wygladu auta spoko, także wszystkim polecam markę TuningArt

Opublikowano
Sęk w tym, że bardzo chętnie z tym gwintem do dołu, ale autko jest też do jazdy na co dzień :(. Nie mam drugiego i czasem będzie ciężko z mocną glebą. Natomiast air ride nie wchodzi w grę bo jest drogi i dla cieniasów :D

:decayed:

nisko siedzi :wink: jest dobrze ;d

Opublikowano

Założysz dystanse to podkręcisz :decayed: naciąg i felga :jerk: szkoda, że nie 18"