Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Czerwony Szatan - Ksiadz i S4 :-)

Ksiadz

Rekomendowane odpowiedzi

No ale trzeba jeszcze jakieś urządzonko co się podłączy do samego OBD I będzie wysyłać przez bluetooth informacje, zgadza się?

Panowie, ale jednej rzeczy nie rozumiem, przecież FIS pokazuje spalanie zarówno gazu jak i benzyny, czujnik bada ilość dostarczanej cieczy, czyż nie ? mogę się oczywiście mylić i jesli tak to mnie poprawcie, ale kiedyś zrobiłem test jadąc na tempomacie 90km/h przez ok kilometr na gazie i benzynie, zerując średnie spalanie i oczywiscie w przypadku LPG było w granicach 15% więcej niż PB, więc komputer podaje raczej realne wartości

Jeśli jadąc na LPG fis pokazuje o 15% więcej to znaczy że instalacja źle wyregulowana , ma pokazywać tyle samo co na PB , a różnice widzisz przy dystrybutorze po przeliczeniu przejechanych kilometrów.

Jak instalacja jest dobrze wyregulowana to ECU PB nie wie na jakim paliwie jeździsz:wink:

No to dobrze , na fisie ma pokazać o 20% mniej niż wlejesz lpg do butli ,

Może prościej wytłumaczę tankuję 57L lpg , mam przejechane 250km , wyliczając spalanie wychodzi 22.8L/100km LPG , a fis pokazuje 18,2 i tyle by spalił PB jeśli instalacja jest dobrze wyregulowana i korekty oscylują w okolicy 0 +- 3%:wink:

spokojnie, ja to wiem. mówiłem z przekąsem ;):decayed:

Swoją drogą, Panowie, jak wam trzyma sprzęgło? Bo ja nie uważam żeby ten wytwór audi był chlubą dla marki :P, nawet nowy ;).

Ja tez musze dojsc do ladu z tym.

Mam logi jesli mozecie sprawdzic.

Benzyna:

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

LPG:

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

To po pracy, wieczorem.

odnośnie sprzęgła to moje - hydrokinetyczne (tip) już po 80 tys leciało jak po lodzie... oddałem do regeneracji, ciekawe jak długo wytrzyma

Po logach widać że na lpg przelany ok 10% , trzeba regulacji. Możesz suwak obniżyć o kilka pól , powiedzmy 0,4 i sprawdzić.

Sam to się chyba tego nie podejmę bo jeszcze bardziej skaszanię. Nie wiem gdzie nawet zaczynać :-/

Po długim czasie w końcu zdecydowałem się zaglądnąć do mojej anteny. Oto ona:

a4ese9eb.jpg

ga7a9a4u.jpg

Chyba czas na poszukiwania nowej, bo mam lipę ze stacjami :-/

Poza tym VAG mówi:

00858 - Connection; Radio IF Output to Antenna Amplifier: Open Circuit

:-/

---------- Post dopisany at 19:37 ---------- Poprzedni post napisany at 19:31 ----------

Poza tym moja navi z tyłu wygląda tak:

2e6ade4a.jpg

I kabelek radiowy:

qysytyry.jpg

Chyba mam złą tą przejściówkę? Powinna być jeszcze z jednym przewodem z niebieską końcówką?