Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak już tak jesteśmy na etapie B7 i mocy to jest jeszcze jedno rozwiązanie o którym widzę nikt nie pomyślał.

Diesle sa fajne ale albo troszke słabe albo dużo renania i kase żeby fajnie jechało ( po za 3.0 powiedzmy )

TFSI fajnie jadą i fajne do dłubania ale znowu spalanie troche boli.

A ja gdybym chciał moc, nie miał kasy na 3.0tdi i chciał tanio smigać kupiłbym benzyne 3.2 i zagazował ( 255 kucy wystarczające ).

Wiem że sporo jest przeciwników gazy - jak do nich się nie zaliczam ( miałej nie jedno autko na gazie) i myślę że rozwiązanie jest OK.

Bez rezania, moc wystarczająca i tanie śmiganie :)

• Odpowiedzi 124.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miron78

11983

• Pucek

11721

• Guregoru

10138

• diman

7415

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

napinacze z 1.8t :thumbdown:

:decayed:

Krolu też miałem pytać... jak tam idzie rzeźbienie? :)

Jestem w fazie obliczeń na razie...

Opublikowano

a jak już tak jesteśmy na etapie B7 i mocy to jest jeszcze jedno rozwiązanie o którym widzę nikt nie pomyślał.

Diesle sa fajne ale albo troszke słabe albo dużo renania i kase żeby fajnie jechało ( po za 3.0 powiedzmy )

A ja gdybym chciał moc, nie miał kasy na 3.0tdi i chciał tanio smigać kupiłbym benzyne 3.2 i zagazował ( 255 kucy wystarczające ).

Wiem że sporo jest przeciwników gazy - jak do nich się nie zaliczam ( miałej nie jedno autko na gazie) i myślę że rozwiązanie jest OK.

to nie dla mnie :wink4:

powiem Ci szczerze że wstyd by mi było podjechać b7 z fajnym silnikiem na stacje i podpinać się d*pą pod gazownik :thumbdown:

Opublikowano

Królu, Ty dużo nie gadaj tylko bierz się do roboty :decayed:

SoMeS, jak teraz zrobisz korektę to napewno go objedziesz, więc najlepiej by było się sprawdzić przed i po korekcie :)

Miron to dobry Kolega, zaprosił Nas na swoje urodziny, załatwił miejsca na zimowy a jak się okazuje to tylko pic na wodę bo mamy My stawiać vódke :polew:

10 odpowiedzi...ehhh

nie mi stawiać Pucek - wszystkim :polew::decayed:

Opublikowano

Miron, tak, ale takie 3.2 to nie jedzie, nie ma turbiny, wolnossak, a wiadomo że wolnossaki nie jadą

to ja bym bardziej poszalał i kupił takie 2.0tfsi, zrobić program i gaz, dużo więcej kucy, jedzie konkret i tanio

Miron, no właśnie, nie Tobie bo Ty pijesz tylko jak baba, piwko, pamiętaj, jak nie walniesz z Elytą kielicha to koniec z koleżeństwem :polew:

Opublikowano

to nie dla mnie :wink4:

powiem Ci szczerze że wstyd by mi było podjechać b7 z fajnym silnikiem na stacje i podpinać się d*pą pod gazownik :thumbdown:

kwestia człowieka - dla mnie żaden wstyd - kto się może ze mnie śmiać na stacji ? ten co ma benzyne i liczy każdy kilometr ile mu to pali ? czy ten kto ma ekonomicznego dielsa i na 3 biegu już mi znika we wstecznym lusterku ?

dla mnie gaz nie znaczy wiocha :) mimo że jak widzisz do B6 nie zakładałem :wink4:

wszystko zależne od sytuacji :)

Opublikowano

Miron, tak, ale takie 3.2 to nie jedzie, nie ma turbiny, wolnossak, a wiadomo że wolnossaki nie jadą

to ja bym bardziej poszalał i kupił takie 2.0tfsi, zrobić program i gaz, dużo więcej kucy, jedzie konkret i tanio

Miron, no właśnie, nie Tobie bo Ty pijesz tylko jak baba, piwko, pamiętaj, jak nie walniesz z Elytą kielicha to koniec z koleżeństwem :polew:

2 TFSI niejest do gazu ;(

Opublikowano

dobrze ze juz mam pierszy zlot za soba tyle gorzoly to ja jeszcze na oczy nie widzialem co cza by bylo postawic :gwizdanie: :decayed:

Opublikowano

Pucek a tak z innej beczki kiedy jedziesz na program ??

Opublikowano

naszczęście wybór już mamy bardzo duży i jest w czym wybierać a to że każdy by chciał tanio śmigać i mieć po 300ps to normalna sprawa :)

Opublikowano

no niby tak... ale jestem zdania że jak kogoś stać na taką inwestycję to ma wkalkulowane w to paliwo :wink4:

Opublikowano

SoMeS, dla mnie też była by to mega siara, ale jak już bym tak miał to mówię do każdego kozaka, CO, BOISZ SIĘ ŚCIGAĆ Z MOJĄ KUCHENKĄ? :decayed:

czyli Tak jak mówi Gregory i jest respekt :>

Egon, nie mam pojęcia, jeszcze szukam wtrysków, a pozatym ja jadę sam na program i nie mam żadnej zniżki :disgust:

Opublikowano

tekst dobry bądź co bądź mnie to razi :wink4:

w samochodach stosunkowo nowych gazu bym nie założył

Opublikowano

SoMeS, dla mnie też była by to mega siara, ale jak już bym tak miał to mówię do każdego kozaka, CO, BOISZ SIĘ ŚCIGAĆ Z MOJĄ KUCHENKĄ? :decayed:

czyli Tak jak mówi Gregory i jest respekt :>

Egon, nie mam pojęcia, jeszcze szukam wtrysków, a pozatym ja jadę sam na program i nie mam żadnej zniżki :disgust:

Ale Pucek tak mniej wiecej ?? Bo zastanawiam sie czy ustukam kase na program :naughty: Bo jednak chyba bede robil bo za duzo niektorzy kozacza :naughty:

Opublikowano

tez mysle ze gazior jest juz tak zaawansowany ze to zadna wiocha a oszczednosci z tym zwiazane beda na mody :naughty:

Opublikowano

żadne 2.0tfsi po sofcie nie będzie miało więcej kucy niż 3.2

wolnossące sprawiają wrażenie że nie jadą, jak coś ma 6 sec. do setki to nie ważne czy ma turbo czy nie 6 sec. to 6 sec.

Wódki nie lubię i nic na to nie poradzę :confused4:

a kielicha czy dwóch dla toastu zawsze walnąć mogę :wink4:

Opublikowano

jak to się mówi nawet dobre zapalniczki są na benzynę :gwizdanie:[br]Dopisany: 27 Grudzień 2009, 14:46_________________________________________________Miron vodki nie pije bo mu się białka ścinają i masa spada :good:

:decayed::polew:

Opublikowano

no niby tak... ale jestem zdania że jak kogoś stać na taką inwestycję to ma wkalkulowane w to paliwo :wink4:

nie do końca :wink4:[br]Dopisany: 27 Grudzień 2009, 14:47_________________________________________________

jak to się mówi nawet dobre zapalniczki są na benzynę :gwizdanie:[br]Dopisany: 27 Grudzień 2009, 14:46_________________________________________________Miron vodki nie pije bo mu się białka ścinają i masa spada :good:

:decayed::polew:

od wódki masa spada :shocked: to chyba od dziś zacznę walić do basa :naughty:

Opublikowano

no nie wiem Egon, wypadło mi parę lewych wydatków i zobaczę, napewno zrobię, myślę że do kwietnia na bank

narazie te felgi mnie niszczą finansowo bo 4 kafle za felgi dać to jak dla mnie przesada

ja wiem że w przyszłości, czyli za te 3 lata będzie albo 2.0tfsi jak pozwoli kasa na utrzymanie, a jak nie to 3.0 tdi :kox:

Opublikowano

taaa :naughty:

jak chcesz coś więcej jeszcze wiedzieć to wal na priv - byłem kiedyś z dietetyczką :polew: