Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

wyspany, po obiadku i fryzjerka zaliczona :> :hi:

Ja bym uważał z takimi tekstami na forum :decayed:

• Odpowiedzi 124,6 tys.
  • Wyświetleń 3,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Qri , widziałęm dziś Twoje padło :wink4:

ponoć żeś sie nie wcelował z nową suszarą i pasuje ino do kolektora wydechowego i Danecki nie chce tego ruszać :confused4:

Opublikowano

ponoć żeś sie nie wcelował z nową suszarą i pasuje ino do kolektora wydechowego i Danecki nie chce tego ruszać :confused4:

do kolektora pasuje p&p

kwestia wyrezania kontroli cisnienia doladowania - w mojej starej suszarce było juz dorobione, a danecki jak to powiedział "nie wie jak sie za to zabrac i woli tego nie przerabiac" dlatego wszystko sie znowu przedluzy, bo dodatkowo nie wiem jak teraz z compsportem sie dogadam bo oni tez swoje terminy maja ;( - cos jeszcze Danecki marudził o dolocie, sorki nie o dolocie tylko o "rurkach do filtra powierza"- generalnie...

OK - danecki sie zna, ale na serii - jezeli trzeba cos rozkminic, zakombinowac to podnosci rece i mowi "ja sie tego nie tykam" - szkoda tylko ze 2 tygodnie czekalem na te jego ja sie tego nie tykam

z autem juz mi sie przestało spieszyc - wazne zeby sie wyrobic na 25 kwietnia z moca bo chce pojechac na bemowo pogonic 1/4 mili

podsumowujac - kolejne koszta mi sie pojawiły

na szczescie wczoraj sprzedałem 20" i bedzie z czego rezac

wracajac do turbiny

to co tam jest do pasowania poza kolektorem :/ reszta to same złączki przewody itp. nie wiem czego tu sie bac ? rozmiaru muszli ? :disgust:

Opublikowano

niestety, rezanie nie jest łatwe :>

Opublikowano

niestety, rezanie nie jest łatwe :>

no pain, no gain

ale przynajmniej wszystkie graty sie powoli kompletuja :)

grill - centalnie nowke wyrwalem za 20% ceny aso

lusterko tez noweczke za 120zetko :gwizdanie:

termopare do EGT dostalem w dobrych pieniadzach - zegary znowu beda działac

trzeba jednak byc cierpliwym i duzo szukac - jak w puzlach 1001 :tongue4:

Opublikowano

Pucek klasycznie czy od tylu :?: :decayed:

Opublikowano

no nie chce sie tykać nieserii , bo powiedział , że jak turbo dupnie , to przyjedziesz do niego , a on nie ma wyłożyć na taką lore :wink4:

Opublikowano

Pucek klasycznie czy od tylu :?: :decayed:

Ty tylko o jednym :polew:[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 19:40_________________________________________________to spindalam do roboty :hi:

Opublikowano
Ty tylko o jednym

a co mialem sobie pomyslec kiedy napisales

fryzjerka zaliczona

:mysli:

:decayed:

Opublikowano

danecki jak to powiedział "nie wie jak sie za to zabrac i woli tego nie przerabiac" dlatego wszystko sie znowu przedluzy, bo dodatkowo nie wiem jak teraz z compsportem sie dogadam bo oni tez swoje terminy maja ;( - cos jeszcze Danecki marudził o dolocie, sorki nie o dolocie tylko o "rurkach do filtra powierza"- generalnie...

to co tam jest do pasowania poza kolektorem :/ reszta to same złączki przewody itp. nie wiem czego tu sie bac ? rozmiaru muszli ? :disgust:

Qri Danecki to jest super jak jedziesz serią i masz coś nie tak, to podłącza swojego kompa i idzie ustalonymi ścieżkami diagnostycznymi i szybko znajduje feler bo już to przerabiał i zna Vag-i, a tak jak piszesz jak trza coś dorezać to rozkłada ręce bo nie ma takiej inwencji twórczej i tyle na tym nie zarobi ile na diagnostyce patrząc pod kątem czasowym :wink4:

A co jest do spasowania poza kolektorem, m. in. Down Pipe może nie pasować, zależy pod jaką flansze kupiłeś nowe turbo, poza tym nie wiadomo czy Wast Gate nie będzie o coś zawadzał i nie trza go przesunąć, przerobić coś. Co to za turbo wybrałeś wogóle?? Jaki masz kolektor?

Opublikowano

no panowie jestem w szoku :shocked:

jak tu dlugo jestem to tak konkretnych motoryzacyjnych tematow jeszcze nie bylo :gwizdanie:

Opublikowano

no panowie jestem w szoku :shocked:

jak tu dlugo jestem to tak konkretnych motoryzacyjnych tematow jeszcze nie bylo :gwizdanie:

Zazwyczaj takie rzeczy nikogo tu nie interesują :gwizdanie: :tongue4:

Opublikowano

danecki jak to powiedział "nie wie jak sie za to zabrac i woli tego nie przerabiac" dlatego wszystko sie znowu przedluzy, bo dodatkowo nie wiem jak teraz z compsportem sie dogadam bo oni tez swoje terminy maja ;( - cos jeszcze Danecki marudził o dolocie, sorki nie o dolocie tylko o "rurkach do filtra powierza"- generalnie...

Qri Danecki to jest super jak jedziesz serią i masz coś nie tak, to podłącza swojego kompa i idzie ustalonymi ścieżkami diagnostycznymi i szybko znajduje feler bo już to przerabiał i zna Vag-i, a tak jak piszesz jak trza coś dorezać to rozkłada ręce bo nie ma takiej inwencji twórczej i tyle na tym nie zarobi ile na diagnostyce patrząc pod kątem czasowym :wink4:

A co jest do spasowania poza kolektorem, m. in. Down Pipe może nie pasować, zależy pod jaką flansze kupiłeś nowe turbo, poza tym nie wiadomo czy Wast Gate nie będzie o coś zawadzał i nie trza go przesunąć, przerobić coś. Co to za turbo wybrałeś wogóle?? Jaki masz kolektor?

kolektor, chodzi Ci w sensie ze jest krotki ?

co do pasowania obudowy to standard dla tej lory - 0.64 ar, flansza t2- tak jest i tak bedzie pasowalo - tam poza sterowaniem turbina nie trzeba bylo nic przerobic - chyba ze chlodzenie woda, bo dla tych gareciakow mega wazne jest aby wyjscie wody cieplej bylo wyzej od wejscia zimnej wody, dodatkowo obrót od poziomu wejscia / wyjscia chlodzenia powinien miescic sie w przedziale 5-20 stopni. i tak wlasnie jest.

a no i jeszcze zmiana taka, ze dolot polaczony mialem na szpilkach, a tutaj trzeba bedzie na cybantach lapac.

Ja wiem, ze te turbo nie ma gwarancji, bo producent nie odpowiada za sposob montazu i uzytkowania, dlatego jak cos jebnie jak u marecka po 40kkm to sorry ale ma problem - z tego co wiem to w promotorze mocy maja zestawy naprawcze do garnkow - tylko muszle trzeba miec cala, reszta jest okreslona jako "zestaw naprawczy"

ja daneckiemu dokladnie powiedzialem co chce miec zrobione i jak to ma byc zeby to sie nie posypalo. nie bylbym wkurwiony gdyby powiedzial na poczatku - nie ja tego nie robie. 2 tygodnie w dupe jestem... pewnie itak poczekam az compsport bedzie mial wolny termin :/

Opublikowano

to dobrze ze aktualnie ich nie ma bo by watek zamkneli :gwizdanie:

Opublikowano

to dobrze ze aktualnie ich nie ma bo by watek zamkneli :gwizdanie:

przyjdzie pucek to sie dowie co go czeka jak mocy zacznie brakowac :P

Opublikowano
przyjdzie pucek to sie dowie co go czeka jak mocy zacznie brakowac

czyli za jakies 2 m-ce :gwizdanie:

Opublikowano

tak sie zastanawiam... i dochodze do jednego morału - do rezania trzeba byc masochista :decayed:

tyle czasu i nerwow a i tak zawsze jest ryzyko ze cos pierdalnie i znowu beda puzzle :D

moje jedyne usprawiedliwienie... to te magiczne pierdolniecie w plecy :kox:

Opublikowano
tak sie zastanawiam... i dochodze do jednego morału - do rezania trzeba byc masochista

tyle czasu i nerwow a i tak zawsze jest ryzyko ze cos pierdalnie i znowu beda puzzle

moje jedyne usprawiedliwienie... to temagiczne pierdolniecie w plecy

to jest prawda i te slowa bardzo dobrze obrazuja kilka ostatnich lat mojego znajomego. zakochal sie w VR6 i nie jeden silnik rozlecial mu sie w drobny mak. dwa lata temu dal uturbiac silnik do firmy w niemczech i po powrocie nacieszyl sie nim z 2 tyg do pierwszego hamowania kiedy to silnik zrobil bum :wallbash: na dzien dzisiejszy silniki sklada juz sam i malo juz mu brakuje do 100% zadowolenia ze swoich osiagniec :)

Opublikowano

ojciec jak juz slyszy ze znowu cos przy aucie dlubie to na jego komentarze mam sie ugotowac :decayed:

"cos to se za szrot kupil, wiecznie auto w czesciach" :D az potem przychodzi moment ze go objade z palcem w dupce, przewioze po trasie i jest obrot o 180 stopni - "o ku***a, ale to idzie :D"

to trzeba lubić :)

Opublikowano

hej ludziska :):hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.