Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124,6 tys.
  • Wyświetleń 3,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:hi:

Ogólnie wielki szacun dla tego motorka bmw - naprawdę miazga

Raz on za późno wystartował, raz nam coś wyjechało ale gdybym miał uczciwie podsumować to 335D znacznie lepiej jedzie niż 3.0tdi+soft

Raz nam wszystko wyszło i do 2 biegu byłem z przodu a od 3 już mi odchodził :confused4:

no niestety................ tym silnikiem BWM jest o krok lepsze od Audi - niestety

BMW było w automacie a ja manual - więc tu pewnie trochę straciłem

BMW 18 ja na 20 - tu też pewnie nie mało straciłem

BWM 283ps 580Nm i 1650kg

Audi 276ps 600Nm i 1750kg.................więc w sumie wszystko się zgadza - gdybym to ja mu delikatnie odchodził - wtedy można by powiedzieć że coś jest nie tak

Powiem tyle - aż się boję spotkać kiedyś na trasie 335d po sofcie.

I gdybym miał kupować auto patrząc tylko na osiągi i miał by to być diesel to nie ma nic lepszego od 335d

Mirek nie ma co płakać. BM-Ka to 3,5L a więc o 0,5L większa pojemność, a to dużo i to te 0,5L robi róznicę. Ustaw się z 3.0D to już cię tak bm-ka nie będzie zachwycać. Jakby tak Audi miało silnik 3.5TDI to myślę, że auta jechałyby podobnie :wink4: 335D po sofcie i kosmetycznych zmianach ma podobno 700Nm. Silnik bm-ki super fajny, ale Audi nie jest jakieś gorsze.

Co do M1, to ja w sumie myślałem na początku że wpadnę, ale potem finalnie dopadło mnie mega zmęczenie, więc nie chciało mi się gnać znów 40km :wink4: Wpadnę Coupe jak już T będzie pod maską :) Ciekawe kiedy to będzie :mysli:

Z tego co wiem, to 335 to wcale nie jest pojemność 3,5l, tylko jest to 3,0 biturbo :mysli:

Opublikowano
2a81d89008b9a220.jpg lansik :kox:
Opublikowano
  • Autor

Raz on za późno wystartował, raz nam coś wyjechało ale gdybym miał uczciwie podsumować to 335D znacznie lepiej jedzie niż 3.0tdi+soft

Raz nam wszystko wyszło i do 2 biegu byłem z przodu a od 3 już mi odchodził :confused4:

no niestety................ tym silnikiem BWM jest o krok lepsze od Audi - niestety

BWM 283ps 580Nm i 1650kg

Audi 276ps 600Nm i 1750kg.................więc w sumie wszystko się zgadza - gdybym to ja mu delikatnie odchodził - wtedy można by powiedzieć że coś jest nie tak

I gdybym miał kupować auto patrząc tylko na osiągi i miał by to być diesel to nie ma nic lepszego od 335d

Mirek nie ma co płakać. BM-Ka to 3,5L a więc o 0,5L większa pojemność, a to dużo i to te 0,5L robi róznicę. Ustaw się z 3.0D to już cię tak bm-ka nie będzie zachwycać. Jakby tak Audi miało silnik 3.5TDI to myślę, że auta jechałyby podobnie :wink4: 335D po sofcie i kosmetycznych zmianach ma podobno 700Nm. Silnik bm-ki super fajny, ale Audi nie jest jakieś gorsze.

Co do M1, to ja w sumie myślałem na początku że wpadnę, ale potem finalnie dopadło mnie mega zmęczenie, więc nie chciało mi się gnać znów 40km :wink4: Wpadnę Coupe jak już T będzie pod maską :) Ciekawe kiedy to będzie :mysli:

Gregory - na audi się znasz ale widzę z bmw już krucho u Ciebie :decayed:

dałęś się złapać na chwyt marketingowy bmw ( jak większość )

330d to 3000 pojemności + turbo

335d to dalej 3000 pojemności tyle że bi-turbo jak pisał Czester

Opublikowano

Miron, czyli jednak pękłeś :wink4:

Kiedyś czytałem o tym silniku bmw, no i z tego co się dowiedziałem to BARDZO KOSZTOWNY w utrzymaniu, no ale aż tak to się nie znam, tyle zapamiętałem :tongue4:

Diman, nawet lajtowe foty :naughty: pewnie tych hard nie wrzuciłeś :gwizdanie:

Opublikowano

BWM 283ps 580Nm i 1650kg

Gregory - na audi się znasz ale widzę z bmw już krucho u Ciebie :decayed:

dałęś się złapać na chwyt marketingowy bmw ( jak większość )

330d to 3000 pojemności + turbo

335d to dalej 3000 pojemności tyle że bi-turbo jak pisał Czester

zarówno 335d jak i 535d mają wiele elementów wspólnych jeśli chodzi o zawieszenie z wersją m3 i m5 stąd wyższe koszty utrzymania tych wozów w porównaniu z wersjami 330d czy 530d. Co ciekawe po facelifcie BMW wprowadziło nowy silnik 330d o mocy 245ps i 520nm który przyspiesza do 100 lepiej aniżeli 335d 286ps... co wprawiło ludzi w zakłopotanie na niejednym forum- ale tak ponoć faktycznie jest, jest jeszcze zrywniejszy od 335d pomimo że tam już nie pracuje biturbo jak w przypadku 335d tylko jedna turbina. Tak jak pisałeś Miron biorąc pod uwagę masę i koła oraz automat- reasumując A4 i tak źle nie wypadło w tym porównaniu, ciekawe jak byłoby przy większych prędkościach.[br]Dopisany: 31 Maj 2011, 00:10_________________________________________________no i wersje x (odpowiednik quattro) mają jeszcze lepsze czasy do 100. Chociaż przy tak mocnych autkach przyspieszenia do samej 100 nie mają już większego sensu.

[br]Dopisany: 31 Maj 2011, 00:13_________________________________________________N57D30UL 2993 cm³ 150 kW (204 PS) bei 3750 min-1 430 Nm bei 1750–2500 min-1 5000 min-1 ab 2010

N57D30OL 2993 cm³ 180 kW (245 PS) bei 4000 min-1 520 Nm bei 1750–3000 min-1 5000 min-1 seit 2008

N57D30TOP 2993 cm³ 220 kW (300 PS) bei 4400 min-1 600 Nm bei 1500–2500 min-1 5600 min-1 ab 03/2010

N57D30TOP 2993 cm³ 225 kW (306 PS) bei 4400 min-1 600 Nm bei 1500–2500 min-1 5600 min-1 seit 2009

nowa gama silników 3.0d - 2 ostatnie to biturbo.

Opublikowano
:hi: przed robotą milego dnia życzę
Opublikowano
Opublikowano
:hi: rankiem
Opublikowano
:bry: a ja mam dziś wolne :radocha:
Opublikowano
  • Autor
:hi: w ten ujowy - upalny dzień
Opublikowano

Cześć :wink4:

Opublikowano
Opublikowano

Jak fajnie nie musieć sie smażyć na hali na popołudniowej zmianie :decayed:

Opublikowano

Jak fajnie nie musieć sie smażyć na hali na popołudniowej zmianie :decayed:

w sumie racja z tą popołudniową zmianą u mnie też już po robocie :kox:

Opublikowano

Umnie przed... nocka daje rade... ale na spocie w Kato moge być tylko do 21... :confused4:

Opublikowano

.....w ten ujowy - upalny dzień

A co klima nie działa w B8 :decayed:

Opublikowano

Jedzie ktos od nas moze w sobote ? http://vagnysa.pl/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.