A4-Tomek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Czyli albo http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=268 albo http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=508 plus coś do nakładania bo polerować to poleruje ręcznie
Pucek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 linki nie działają Ja tam się nie znam, mam swoja koncepcję, można to zrobić 5x taniej, ale jak robić to raz i dobrze
diman Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 linki nie działają Ja tam się nie znam, mam swoja koncepcję, można to zrobić 5x taniej, ale jak robić to raz i dobrze też jestem tego zdania
gregory Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 na 90% w czerwcu zamawiam cały zestaw z maszyną polerską czekam do czwartku - wypłata i decyduję To w czerwcu robię polerkę swojego
A4-Tomek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 zauważyłem bo wkleiłem drugi raz i lipa. Masz racje ze lepiej raz a porządnie moze najpierw Glinkowi podstawie auto a jak mi sie spodoba to tez jakis fajny zestaw kupie
diman Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 na 90% w czerwcu zamawiam cały zestaw z maszyną polerską czekam do czwartku - wypłata i decyduję To w czerwcu robię polerkę swojego nie ty tylko pucek co się będziesz męczył :evil:
A4-Tomek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Deep Crystal Polish Czysta politura albo Ultimate Polish Środek do czyszczenia lakieru/czysta politura o to mi chodziło no ale chyba se odłoze na porządny zestaw
Pucek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Gregory, czytałem o tych tanich maszynach polerskich, niestety problem polega na tym że chociaż mają tą regulację szybkości to bardzo ale to bardzo łatwo przypalić lakier bo są ciężkie, system pracy jest rotacyjny, więc nie dość że nie można dociskać maszyny do lakieru, to na dodatek trzeba wykonywać ruch, jak przy ręcznym polerowaniu, pady są kupowate, wręcz tragiczne, najlepszym wyjściem jest maszyna typu dual action, nie ma możliwości przypalenia lakieru bo maszyna jest lekka, wykonuje obroty takie jak przy polerowaniu ręcznym, jest w sam raz dla amatora a nawet profesjonalisty, tylko taka maszynka koszuje w granicach 400 zł
gregory Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Gregory, czytałem o tych tanich maszynach polerskich, niestety problem polega na tym że chociaż mają tą regulację szybkości to bardzo ale to bardzo łatwo przypalić lakier bo są ciężkie, system pracy jest rotacyjny, więc nie dość że nie można dociskać maszyny do lakieru, to na dodatek trzeba wykonywać ruch, jak przy ręcznym polerowaniu, pady są kupowate, wręcz tragiczne, najlepszym wyjściem jest maszyna typu dual action, nie ma możliwości przypalenia lakieru bo maszyna jest lekka, wykonuje obroty takie jak przy polerowaniu ręcznym, jest w sam raz dla amatora a nawet profesjonalisty, tylko taka maszynka koszuje w granicach 400 zł No to widzę, że prześwietliłeś temat. Ja się na polerce nie znam. Kup sobie tą maszynę, nauczysz się na swoim aucie, zrobisz komuś polerkę x2 i ci się maszyna zwróci I masz polerowanie u siebie za free, no i doświadczenie. A potem możesz mi tą maszynę pożyczyć Też bym ją na coupe przetestował.
Bulczas Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 A nie lepiej gąbką polerską na wiertarce z regulacją obrotów :gwizdanie:
gregory Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 A nie lepiej gąbką polerską na wiertarce z regulacją obrotów :gwizdanie: Ja Yyhmm, tak to na pewno wyczujesz siłę docisku i ustawisz optymalne obroty
Bulczas Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 A nie lepiej gąbką polerską na wiertarce z regulacją obrotów :gwizdanie: Ja Yyhmm, tak to na pewno wyczujesz siłę docisku i ustawisz optymalne obroty Już nie jedno auto tak polerowałem i tylko na pierwszym przypaliłem trochę lakier
Pucek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Bulczas, zapytaj kogoś kto próbował, odpowiedź jest prosta, NIE DASZ RADY taką zwykłą maszyną rotacyjną za 150 zł pewnie dasz rady, ale trzeba mieć najpierw coś na czym poćwiczyć, a potem i tak sr** w gacie żeby nie spieprzyć jeszcze bardziej Osobiście mam zamiar kupić tą maszynę, zobaczcie jak łatwo tym się pracuje, a efekt jest kapitalny aaa sam taki pad z prawdziwego zdarzenia kosztuje 70 zł
Bulczas Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 W Audi polerowałem dach już kilka razy i ostatni zderzak tylny. Jedyny minus to taki że wiertarka się grzała jak cholera. To taki niskobudżetowy pomysł. Wiadomo specjalnymi rzeczami będzie o wiele lepszy efekt. Ile taka maszyna z filmu :gwizdanie:
Pucek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 taka z megłajersa tysiak, taki zamiennik, bo w 99% taka sama bez nalepki megłajers 399 zl
Bulczas Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 taka z megłajersa tysiak, taki zamiennik, bo w 99% taka sama bez nalepki megłajers 399 zl :gwizdanie: Na pewno nie wydam tyle żeby starego trupa polerować Wolę mój sposób za 20zł
diman Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 przecież to jest zwykła flexa mam taką w robocie :gwizdanie:[br]Dopisany: 06 Czerwiec 2011, 21:24_________________________________________________kurde będę musiał zajechać do garażu i poszukać tej mojej maszyny do polerki
Pucek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Kupię, mam w domu do ogarnięcia 3 auta, niedługo starzy kupują inne więc mi się to opłaca, a kosmetyki wystarczają na 2 lata intensywnego użytkowania
A4-Tomek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 hmmmm a ja chyba zostane przy ręcznym polerowaniu :gwizdanie: jakoś nie mam zamiaru dojechać tego lakieru polerką z tesco
Rekomendowane odpowiedzi