SebaMC Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Szukam ogarniętego elektryka/gościa od alarmów niedaleko zabrza/gliwic/bytomia, zna ktoś takiego? bo mam problem z otwieraniem tylnej klapy, dzisiaj przemierzyłem wszystkie kable z pompki i wsio jest ok, a nadal nie działa:kwasny:
Polko_V Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Szukam ogarniętego elektryka/gościa od alarmów niedaleko zabrza/gliwic/bytomia, zna ktoś takiego? bo mam problem z otwieraniem tylnej klapy, dzisiaj przemierzyłem wszystkie kable z pompki i wsio jest ok, a nadal nie działa:kwasny: Masz polifta??Jeśli tak, to przyczyną mogą być mikrostyki w listwie z klapy. Zdemontuj listwę i sprawdź je, są pod gumową osłoną co otwierasz (wszystko jest rozbieralne i składalne). Już wizualnie będziesz widział zapewne, który jest do wymiany. Jeśli takowy będzie zaśniedziały lub zgnity (polska sól robi swoje:whistling:) nawet go nie rób, nie ma ta sensu (wiem miałem też z tym problem). Po prostu odetnij go i będziesz otwierał na drugim. Bo jak będziesz go "ratował" ten zaśniedziały i powiedzmy uda Ci się to, to po kilku dniach, może tygodniu znów będzie Ci robił zwarcie i nie znów jej otworzysz.a tak a propos:hi:
SebaMC Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Szukam ogarniętego elektryka/gościa od alarmów niedaleko zabrza/gliwic/bytomia, zna ktoś takiego? bo mam problem z otwieraniem tylnej klapy, dzisiaj przemierzyłem wszystkie kable z pompki i wsio jest ok, a nadal nie działa:kwasny: Masz polifta??Jeśli tak, to przyczyną mogą być mikrostyki w listwie z klapy. Zdemontuj listwę i sprawdź je, są pod gumową osłoną co otwierasz (wszystko jest rozbieralne i składalne). Już wizualnie będziesz widział zapewne, który jest do wymiany. Jeśli takowy będzie zaśniedziały lub zgnity (polska sól robi swoje:whistling:) nawet go nie rób, nie ma ta sensu (wiem miałem też z tym problem). Po prostu odetnij go i będziesz otwierał na drugim. Bo jak będziesz go "ratował" ten zaśniedziały i powiedzmy uda Ci się to, to po kilku dniach, może tygodniu znów będzie Ci robił zwarcie i nie znów jej otworzysz.a tak a propos:hi: Styki sprawdzone, obydwa stykają, napięcie do pompki dochodzi, kable od styków także dochodzą, minus i plus przy siłowniku jest, tylko nie wiem gdzie idzie biało-żółty kabel z tego siłownika w klapie który otwiera klape, nie idzie do pompki centralnego, z tego co widzialem to idzie do tego największego przekaźnika obok skrzynki z bezpiecznikami, ale to może być kabel z czegoś innego o tym samym kolorze, wie ktoś może dokąd idzie ten kabel? Edit a idzie na Vagu sprawdzić otwieranie tylnej klapy albo jakoś to załączyć (jeżeli jest wyłączone) ? za bardzo jeszcze VAG'a nie ogarniam, były błędy w centralnym, usunąłem je, ale nic to nie dało.
Mario22 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Siemka ,jak tam po urlopie ? Super ... jakby ktoś sie wybierał na Afryke to polecam Hotele sieci Sun&Fun ... są super animatorzy itd. i jeżeli chodzi o Tunezje to Hammamet ... porównując z tamtym rokiem jak byłem w Turcji to Tunezja jest mega ... :thumbup1::thumbup1: i lepsze temperatury bo nie aż tak gorąco jak w Turcji.
Arturoo Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Siemka ,jak tam po urlopie ? Super ... jakby ktoś sie wybierał na Afryke to polecam Hotele sieci Sun&Fun ... są super animatorzy itd. i jeżeli chodzi o Tunezje to Hammamet ... porównując z tamtym rokiem jak byłem w Turcji to Tunezja jest mega ... :thumbup1::thumbup1: i lepsze temperatury bo nie aż tak gorąco jak w Turcji. no git ,że sobie dychnąłeś ,a teraz szara rzeczywistość od nowa do kolejnego urlopu
Rekomendowane odpowiedzi