miron78 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 wy chyba chcecie fabrykę poprawiać - jaką szerokość felg audi sugeruje do B7 ? RS4 B7 ma 9" chyba nigdy nie widziałeś takiego walca na drodze ori RS4 9" miałem w B7 - tylko że to nie felga a opona robi walec na drodze Myślisz że mając oponę 235 i felgę 9 masz większy walec niż opona 235 i felga 8 ? nic a nic - większy naciąg i tyle Po drugie ja walczę z tym żeby mieć w B8 w miarę możliwości jak najwęższą oponę żeby strat mocy nie było a co niektórzy widzę 200ps nie przekroczyli a jak by mogli to by 255 wsadzili żeby mieć walec - nie potrafię dopatrzeć się logiki i sposobu myślenia Tu chodzi o szeroką felgę i mega naciąg. Np felga 9,5J i opona 225 - to jest taki trend że rant jest odkryty. Nie każdemu się to podoba, nie każdy lubi szurać autem po glebie. Ty też próbujesz poprawić fabrykę wkładając inne sprężyny, bo chcesz mieć auto trochę niżej. no to z tym się właśnie zgodzę i o tym piszę - jest to pewien styl i trend - mega specyficzny zresztą - ale my z Puckiem pisaliśmy o normalnych autach i normalnym użytkowaniu i praktycznych zaletach (albo ich braku) wynikających z szerokości felg
neimaD Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 ja też - jutro zabieram sprzęt bo będzie przymiarka moich rotorów do A6 C6 będziesz na zimówce już,czy na lecie jeszcze ?? jakbym chciał zimę przymierzyć?? do siebie....wiem ,że masz 225/45/18...i się zastanawiam ,czy to by u mnie siadło Arturze będę na zimowym secie, 225/45/18 W czasie jak będę zakładać rotory możesz wrzucić je do siebie.
Pucek Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 A no, moje B5 też było normalnym autem a miało 9'' felgi Do wiosny kupa czasu, na razie nie mam czasu na wymianę postojówki a gdzie tam zmiana felg Ps. Diman, możemy na spocie zrzucić zderzak
horny devil Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 wszystko zależy od gustu. Zobaczcie jakie Mario ma parcie na ranty Osobiście mi to nie leży. Egon też ma naciąg duży na fledze. Jednem to leży drugiemu nie. Bardziej podoba mi się optymalnie felga równo z oponą tak jak miał pucek w b5 albo teraz ma miron. Osobiście też wpakuje 19" pomimo iż przy mojej zawrotnej mocy to już nie będize chciało ruszać
H4mm3R Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 no fajnie że ma - i jak to wygląda ? dla mnie debilizm - może to taki styl - nie wiem - ale niech mi nikt nie mówi że to coś daje albo jest za***iste - pasuje to jak świni siodło---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ---------- jeżeli to ktoś robi dla tylko i wyłącznie wyglądu, na zawody, dla airaida - to ok ale nie do normalnego użytkowania Wiadomo że na takiej glebie nie jeździ, to jest hobby i w jego przypadku auto na weekend. Mimo tego szersza felga daje to że auto szerzej wygląda z tyłu, bardziej agresywniej. Możemy dać szerszą gumę niż na felge 8J co wpływa na bezpieczeństwo i nie tracimy efektu wizualnego (nie robi się balon/grzybek z gumy).
miron78 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 A no, moje B5 też było normalnym autem a miało 9'' felgi Do wiosny kupa czasu, na razie nie mam czasu na wymianę postojówki a gdzie tam zmiana felg Ps. Diman, możemy na spocie zrzucić zderzak zabieraj latarkę i klucze - jutro i zderzak opanujemy - a jak masz czas to wpadnij wczesniej - ja tez mogę być 17.30
neimaD Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Ją nie wiem po co ta cała awantura... Ją na lato daje 10 calówke... Bo chce a jak komuś pasuje 8" proszę bardzo B-) Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e
miron78 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 no fajnie że ma - i jak to wygląda ? dla mnie debilizm - może to taki styl - nie wiem - ale niech mi nikt nie mówi że to coś daje albo jest za***iste - pasuje to jak świni siodło---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ---------- jeżeli to ktoś robi dla tylko i wyłącznie wyglądu, na zawody, dla airaida - to ok ale nie do normalnego użytkowania Wiadomo że na takiej glebie nie jeździ, to jest hobby i w jego przypadku auto na weekend. Mimo tego szersza felga daje to że auto szerzej wygląda z tyłu, bardziej agresywniej. Możemy dać szerszą gumę niż na felge 8J co wpływa na bezpieczeństwo i nie tracimy efektu wizualnego (nie robi się balon/grzybek z gumy). mi właśnie te grzybki tak średnio się podobają - teraz mam 9" i oponę 245 i już mi się wydaje że za duży ten naciąg mam - dlatego jak będę te drugie rotory kupowął to tam jest 8,5" a oponę zostawię tą samą
Arturoo Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 ja też - jutro zabieram sprzęt bo będzie przymiarka moich rotorów do A6 C6 będziesz na zimówce już,czy na lecie jeszcze ?? jakbym chciał zimę przymierzyć?? do siebie....wiem ,że masz 225/45/18...i się zastanawiam ,czy to by u mnie siadło Arturze będę na zimowym secie, 225/45/18 W czasie jak będę zakładać rotory możesz wrzucić je do siebie. widzę ,że wybór na pewno będzie.... thx Pane
miron78 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 Ją nie wiem po co ta cała awantura... Ją na lato daje 10 calówke... Bo chce a jak komuś pasuje 8" proszę bardzo B-)Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e gdzie ty tu masz awanture - toż to jedna ze spokojniejszych wymian na Gliwickich
Arturoo Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 A no, moje B5 też było normalnym autem a miało 9'' felgi Do wiosny kupa czasu, na razie nie mam czasu na wymianę postojówki a gdzie tam zmiana felg Ps. Diman, możemy na spocie zrzucić zderzak zabieraj latarkę i klucze - jutro i zderzak opanujemy - a jak masz czas to wpadnij wczesniej - ja tez mogę być 17.30 to ja też spróbuję ... ---------- Post dopisany at 23:17 ---------- Poprzedni post napisany at 23:17 ---------- Ją nie wiem po co ta cała awantura... Ją na lato daje 10 calówke... Bo chce a jak komuś pasuje 8" proszę bardzo B-)Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e wzór ,który w końcu ????
neimaD Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Ją nie wiem po co ta cała awantura... Ją na lato daje 10 calówke... Bo chce a jak komuś pasuje 8" proszę bardzo B-)Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e gdzie ty tu masz awanture - toż to jedna ze spokojniejszych wymian na Gliwickich A wybacz, nie przywykłem do takiej polemiki :-P Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e
stanley Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 motomaniacy BTW Miron - przegieliście z Ośkiem Takiego kalibru to nawet w Austrii nie było
miron78 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 Auto wypas to nie było byle co gówna wysyłać
H4mm3R Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 no fajnie że ma - i jak to wygląda ? dla mnie debilizm - może to taki styl - nie wiem - ale niech mi nikt nie mówi że to coś daje albo jest za***iste - pasuje to jak świni siodło---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ---------- jeżeli to ktoś robi dla tylko i wyłącznie wyglądu, na zawody, dla airaida - to ok ale nie do normalnego użytkowania Wiadomo że na takiej glebie nie jeździ, to jest hobby i w jego przypadku auto na weekend. Mimo tego szersza felga daje to że auto szerzej wygląda z tyłu, bardziej agresywniej. Możemy dać szerszą gumę niż na felge 8J co wpływa na bezpieczeństwo i nie tracimy efektu wizualnego (nie robi się balon/grzybek z gumy). mi właśnie te grzybki tak średnio się podobają - teraz mam 9" i oponę 245 i już mi się wydaje że za duży ten naciąg mam - dlatego jak będę te drugie rotory kupowął to tam jest 8,5" a oponę zostawię tą samą Ja bym u Ciebie widział takie koło 20x9J lub 9,5J ---------- Post dopisany at 23:30 ---------- Poprzedni post napisany at 23:29 ---------- M550 - Avant Garde Wheels
miron78 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 no ładne ładne - pewnie cena też spora - a w A5 wszystko ładnie wygląda bo tam można z ET poszaleć ---------- Post dopisany at 23:33 ---------- Poprzedni post napisany at 23:31 ---------- ta M510 też by mogła nie być głupia
stanley Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Auto wypas to nie było byle co gówna wysyłać byś widział minę Baśki jak to przyniosłem do domu..... :polew:
H4mm3R Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 no ładne ładne - pewnie cena też spora - a w A5 wszystko ładnie wygląda bo tam można z ET poszaleć Za 4K bardzo podobne kupisz, auto zrobi się optycznie lekkie i wyda się na nowsze zobaczysz jak zimówki się spasują z ET29 wtedy na lato pomyślisz o podobnym ET ---------- Post dopisany at 23:36 ---------- Poprzedni post napisany at 23:34 ---------- M510 też jest git pomyśl, poszukamy nie kupuj znów tych brzydkich rotorów
miron78 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 ale ET 29 mogę wsadzić tylko przy feldze 8,5 ---------- Post dopisany at 23:38 ---------- Poprzedni post napisany at 23:37 ---------- Auto wypas to nie było byle co gówna wysyłać byś widział minę Baśki jak to przyniosłem do domu..... :polew: ---------- Post dopisany at 23:39 ---------- Poprzedni post napisany at 23:38 ---------- no ładne ładne - pewnie cena też spora - a w A5 wszystko ładnie wygląda bo tam można z ET poszaleć Za 4K bardzo podobne kupisz, auto zrobi się optycznie lekkie i wyda się na nowsze zobaczysz jak zimówki się spasują z ET29 wtedy na lato pomyślisz o podobnym ET ---------- Post dopisany at 23:36 ---------- Poprzedni post napisany at 23:34 ---------- M510 też jest git pomyśl, poszukamy nie kupuj znów tych brzydkich rotorów to szukaj , szukaj
Rekomendowane odpowiedzi